BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 1 miesiąc temu #1044986 przez madzialenka
Lustig a jakie jeść że przekąski robisz

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1045007 przez Sevilla
Ja uwielbiam z brokuła z sosem czosnkowym.
Brokuł ugotowany al'dente, podsmażony kurczak w kosteczce, feta w kostkę i prażony słonecznik.
Sos: duży jogurt naturalny, łyżka majonezu, czosnek (jak mocny to 2 ząbki), sól, pieprz i odrobina cukru)
Przekładane warstwowo
Brokuł, kurczak, feta, słonecznik, polane sosem

Ja uwielbiam z rukoli

Rucola, szynka parmeńska pokrojona w paseczki, ser żółty pokrojony w paseczki, mozarella w kostkę, prażona dynia i słonecznik. Polane oliwą, przyprawione lekko solą

Ze szpinaku

szpinak, ser pleśniowy Blue, gruszka, oliwa, sól, pieprz

8 lata 1 miesiąc temu #1045008 przez Sevilla
Smerfetka pociesze Cię choć to chyba marne pocieszenie. Bachulec też na antybiotyku :/ Niestety katar bakteryjny i zaczął schodzić niżej.

8 lata 1 miesiąc temu #1045018 przez Smerfetka005
Sevi :( wspolczuje biedaczek, na ile dostal antybiotyk? My do nastepnej srody, maly bardz sie meczy? Zycze wam zdrowka jestesmy z wami :)

8 lata 1 miesiąc temu #1045019 przez magmus88
Smerfetka - Sevi ma dziewczynkę :)

Mój mały też brał antybiotyk - krople do oczka. W poniedziałek skończyliśmy i w przyszły poniedziałek kontrola.

Dziewczyny macie może, lub miałyście styczność z nawilżaczami powietrza? Co myślicie na ich temat?

8 lata 1 miesiąc temu #1045020 przez Smerfetka005
Sevi przepraszam za moj blad! Na pewno wybaczysz :) oj do oka na pewno lagodniejszy niz doustny bezposrednio, ale mam nadzieje ze bedzie ok ;) kladziecie swoje maluszki na brzuszku by cwiczyly podnoszenie glowki?:) moja Lilka to slodki len, ala przyznam ze bardzo rzadko jo klade na brzuszku :(

8 lata 1 miesiąc temu #1045025 przez madzialenka
Oj biedaczki z maluszków jak na antybiotykach; ( pogoda nie rozpieszcza nie ukrywajmy a w dodatku Sevi Twój starszak do przedszkola chodzi?
Życzę zdrówka dla dzieciaczkow.
mój starszy kończy dziś 7lat..jeju jak ten czas leci okropnie..aż strach pomyśleć bo ja się starzeje szybciej;)) i jeśli miałoby być trzecie maleństwo będę musiała się spieszyć hahah ;)

Sevi te przepisy brzmią super ale jeśli chodzi o mnie to nie wiem czy bym zjadła z brokuła lub szpinaku.gdzie nigdy szynki parmenskiej nie jadłam albo tego sera blue;))

8 lata 1 miesiąc temu #1045035 przez Sevilla
Smerfetka na 8-10dni mamy antybiotyk. Za pomyłkę się nie gniewam :laugh:

Madzia szpinak jak sałata smakuje przy najmniej dla mnie

8 lata 1 miesiąc temu #1045122 przez magmus88
Sevi masz rację. Szpinak świeży smakuje jak sałata - czyli jest bez smaku ehhe. Nabiera charakteru dopiero po przyprawieniu :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

8 lata 1 miesiąc temu #1045129 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1045133 przez Anna1991

8 lata 1 miesiąc temu #1045134 przez Smerfetka005
Dziewczyny czy macie w planie jeszcze dziecko za jakis czas? Niektore z was maja juz po 2 dzieci a te co maja pierwsze? Jesli planujecie to za jaki czas?

8 lata 1 miesiąc temu #1045135 przez magmus88
Cornik, myślałam o Tobie ostatnio :) co do czapy to kupiłam w lumpie :P także ten tego... hehehe. Jak tam rehabilitacja Wam idzie? No widzisz jak mały się ładnie rozwija i co już potrafi :) Kule... co to z tym Twoim okiem :( zdrówka!

co do ubierania... to mój wygląda jak na srogą zimę hahaha. Chociaż i tak nie jest źle..... ostatnio spotkałam koleżankę co ma syna o dwa miesiące starszego.... to miał już grubą, wełnianą czapę... przykryty po uszy grubaśnym kocem. ledwie co było go widać :D a mój wtedy miał jeszcze lżejszą czapkę hehe więc wyglądali komicznie jak stali wózkami koło siebie... no ale ta moja kumpela tez już miała grubą, wełnianę czapę na sobie :D

Smerfetka - my planujemy... ale wszystko się okaże kiedy. Już teraz miałam problem z owulacją więc nie ma co planować bo w moim wypadku to nie takie łatwe :)

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1045149 przez Smerfetka005

www.zapytajpolozna.pl/forum/media/kunena...12144825266500_o.jpg

8 lata 1 miesiąc temu #1045150 przez madzialenka
Cornick a tak panikowalas moja nie umie się nawet na boki przeywracać hahaha co dopiero z brzucha na plecy;)za to tak sie slini ze wszystko ufajdane bo bombelki soboe ze sliny robi;)każde dziecko swoim tempem się rozwija;))

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka