BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 miesiąc temu #1044275 przez Kejt
Kurcze ja też nie wiem co z porodem, chciałbym SN, chodź w moim przypadku nie wiem kiedy ciąża się zakończy. Jedna wielka niewiadoma. Mi szpital kojarzy się źle bo w poprzedniej ciąży jak poszłam podtrzymywać ciążę to mnie na wejściu rozcieli :dry: i jakiś mi uraz został że jak tam pójdę teraz to mnie znowu rozetną :dry:

A dziś latam po urzędach, zmiana nazwiska i muszę połowę dokumentów pozmieniać :whistle:

Wiktoria 25 tc [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1044278 przez Megi
Kejt 3mam kciuki, żeby zakończyła się w 40tygodniu :) Spróbuj myśleć pozytywnie i zamiast, tak latać to załatwiaj każdego dnia po jednej sprawie, dla Waszego dobra :)

Honka sukces w odpieluchowaniu tylko wytrwałość i spokój ducha gwarantuje :) No i sprawna pralka :P

Masuska podzielam Twoją radość, bo do nas meble dziś dojeżdżają. Łóżko zamiast 3tygodni będzie szło 5, więc jeszcze się naczekam :angry:

8 lata 1 miesiąc temu #1044290 przez olcia1989a
Co za pogoda :angry:
Kisimy sie z Piotrusiem w domu,maz ma caly tydzien popoludniowki,a gdzie tu do wiosny ;)
Honka u nas odpieluchowanie poszlo moment.Pare razy nasikal w majtki i zaczail :)
Ciekawe jak tam lilafron??przestala sie odzywac.Mam nadzieje ze u niej wszystko ok.

8 lata 1 miesiąc temu #1044291 przez honka_18
Olcia z Adamem tez tak łatwo poszło, ale z Artkiem uparciuchem tak łatwo nie będzie, mokre majty jemu nie przeszkadzają i wie kiedy sika ale nie chce się na nocnik siadać :evil: ale nic osiwieje, nerwicy się nabawie, pralkę skończę ale wkoncu go nauczę sikac na nocnik ;)

8 lata 1 miesiąc temu #1044292 przez olcia1989a
Honka mysle ze Twoja konsekwencja to jedyne rozwiazanie,a synek wkoncu ulegnie i zacznie wolac :)

8 lata 1 miesiąc temu #1044293 przez olcia1989a
A moze sproboj go sadzac z nakladka na sedes odrazu?ja tak Piotrusia nauczylam,na nocnik moze ze dwa razy zrobil.

8 lata 1 miesiąc temu #1044294 przez masuska
Olcia mój Piotrek tak samo, nocnik go nie interesował, ale z nakładką od razu zaczaił :)

8 lata 1 miesiąc temu #1044295 przez honka_18
Na kibel z nakładką siada tylko przed kompielą w dzień jak tylko widzi sades to drzewie niesamowicie :whistle:

8 lata 1 miesiąc temu #1044299 przez masuska
Megi jak tam meble? Moje ze 2 tygodnie dopiero, ale to i tak do salonu tylko, a musze jeszcze 3 sypialnie urządzić :(

8 lata 1 miesiąc temu #1044323 przez Sander
Dzień dobry!!!
Musaska ja oczywiście coś pominąłem, urządzasz cały dom??? My się bierzemy za łazienke na piętrze i pokoje dla dziewczyn, no i jeszcze meble w korytarzu. Meble do łazienki za dwa tygodnie :-) a i kafelki w garażu.
Honka to odpieluchowanie to ciężka sprawa, nawet nie chce o tym myśleć. U nas tak bardziej na poważnie to koło 1,5 roku jak Isia miała. Pełna motywacji - taniec radości + mała nagroda, małe ciastko itp. Ale to i tak trwało dobre pół roku. Potem pożegnanie z pielucha w nocy. Konsekwentnie kladlam bez pieluchy 7 dni łóżko posiekane. 8 dnia przestała i zostało tak do dziś.
Iza dopiero teraz przestajemy spać w dzień. W zasadzie od zeszłego weekendu. Wcześniej nie było opcji, była nie do życia jak nie pospala w dzień i to tak ok 2h. A teraz już nie spała i było dobrze zupełnie. Wiec chyba do tego dorosła.

8 lata 1 miesiąc temu #1044325 przez Sander
Na wizycie ok. Drugi lekarz potwierdził dziewczynkę. Ma 517 gram i 17,5 cm od głowy do pupy. jestem teraz spokojna. na zdjęciu od góry Iza, na ddole Malutka. Są podobne? O ile w ogóle można mówić o podobieństwie...
Załączniki:

8 lata 1 miesiąc temu #1044327 przez Mulian
Sander dla mnie bardzo podobne, powiedziałabym, że to ta sama dzidzia....ale ciekawe co by było jakby przyłożyć zdjęcie kogoś zupełnie innego ;) . Masuska super, ja bym chciała mieć te trzy sypialnie żeby je urządzać :woohoo: . Póki co mam jedną i muszę tam wcisnąć łóżeczko i rzeczy dla dzidziulki.

Jak się dziś czujemy mamuśki? Ja wreszcie lepiej, skok wzrostu chyba minął, nawet waga mi trochę spadła (pół kg) choć dziś w nocy wstawałam do łazienki o 3.50 i niestety już do ok 5.30 nie spałam :dry: . Nie cierpię tego bo nie chcąc budzić męża nie plączę się po mieszkaniu tylko grzecznie poleguję a czas się wtedy dłuży.

8 lata 1 miesiąc temu #1044330 przez honka_18
Sander Adam juz od dawna nie ma pieluszki w nocy a do dzisiaj zdarza jemu się posikac :whistle:
Z Artkiem robimy 3 podejście do odpieluchowania, za pierwszym razem zaczął mi gorączkować wiec to było bez sensu boale leżał 'nieprzytomny' za grupie razem dopadła go ospa :evil: i tez przy niej gorączkował

8 lata 1 miesiąc temu #1044337 przez masuska
Witajcie :)
Nie remontujemy całego domu, tylko pół ;) chociaż wolałabym wszystko zmienić. Robimy poddasze, 3 pokoje + łazienka, a na parterze wymieniłam meble/meblościankę do TV, który stał na komodzie, a tą komodę wykorzystam dla maluszka, tylko przemaluję na biało:) O takie plany:) Łazienka na górze jest skończona, ściany we wszystkich pomieszczeniach pomalowane, panele w 1/3 poddasza położone. A i jeszcze taras mi teraz robią. A na wiosnę elewacja i ogrodzenie

Sander fajne zdjęcia:) A córa ładnie rośnie:)

Mulian a ja od dwóch dni śpię jak zabita, pewnie przez tą pogodę. Nawet nie pamiętam czy wstaję w nocy.

O odpieluchowaniu kiedyś pisałam, że mój Piter miał niecałe 2 latka jak przestał w dzień, a w nocy do dziś, ale powiem że coraz rzadziej siusia, więc może w końcu przestanie. Honka, ja dla Alka kupię pisuar taki jak ten allegro.pl/pisuar-nocnik-na-przyssawki-z...eci-i6462614022.html może spróbuj :)

Byłam dziś w pepco i powiem że jestem mile zaskoczona, mają b.dużo fajnych ciuszków i akcesoriów dla maluszków, tylko trzeba macać i sprawdzać skład, bo często są bawełna + wiskoza, albo poliester. Mimo to śliczną pieluszkę flanelowa kupiłam, a spodenki już miałam brać ale się powstrzymałam :P Dodam że dawno tam nie byłam, przez to że różnie z tą jakością było, a teraz co nie wzięłam w rękę to było ok.

8 lata 1 miesiąc temu #1044339 przez olcia1989a
Moj Piotrus tez jeszcze sika w nocy,zdarzaja sie suche pieluchy ale jeszcze tez sporo potrafi nasikac ;) byl juz tez dluzszy czas ze z nocy pielucha sucha ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka