- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
A dziś latam po urzędach, zmiana nazwiska i muszę połowę dokumentów pozmieniać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Honka sukces w odpieluchowaniu tylko wytrwałość i spokój ducha gwarantuje No i sprawna pralka
Masuska podzielam Twoją radość, bo do nas meble dziś dojeżdżają. Łóżko zamiast 3tygodni będzie szło 5, więc jeszcze się naczekam
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Kisimy sie z Piotrusiem w domu,maz ma caly tydzien popoludniowki,a gdzie tu do wiosny
Honka u nas odpieluchowanie poszlo moment.Pare razy nasikal w majtki i zaczail
Ciekawe jak tam lilafron??przestala sie odzywac.Mam nadzieje ze u niej wszystko ok.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Musaska ja oczywiście coś pominąłem, urządzasz cały dom??? My się bierzemy za łazienke na piętrze i pokoje dla dziewczyn, no i jeszcze meble w korytarzu. Meble do łazienki za dwa tygodnie a i kafelki w garażu.
Honka to odpieluchowanie to ciężka sprawa, nawet nie chce o tym myśleć. U nas tak bardziej na poważnie to koło 1,5 roku jak Isia miała. Pełna motywacji - taniec radości + mała nagroda, małe ciastko itp. Ale to i tak trwało dobre pół roku. Potem pożegnanie z pielucha w nocy. Konsekwentnie kladlam bez pieluchy 7 dni łóżko posiekane. 8 dnia przestała i zostało tak do dziś.
Iza dopiero teraz przestajemy spać w dzień. W zasadzie od zeszłego weekendu. Wcześniej nie było opcji, była nie do życia jak nie pospala w dzień i to tak ok 2h. A teraz już nie spała i było dobrze zupełnie. Wiec chyba do tego dorosła.
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
Jak się dziś czujemy mamuśki? Ja wreszcie lepiej, skok wzrostu chyba minął, nawet waga mi trochę spadła (pół kg) choć dziś w nocy wstawałam do łazienki o 3.50 i niestety już do ok 5.30 nie spałam . Nie cierpię tego bo nie chcąc budzić męża nie plączę się po mieszkaniu tylko grzecznie poleguję a czas się wtedy dłuży.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z Artkiem robimy 3 podejście do odpieluchowania, za pierwszym razem zaczął mi gorączkować wiec to było bez sensu boale leżał 'nieprzytomny' za grupie razem dopadła go ospa i tez przy niej gorączkował
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie remontujemy całego domu, tylko pół chociaż wolałabym wszystko zmienić. Robimy poddasze, 3 pokoje + łazienka, a na parterze wymieniłam meble/meblościankę do TV, który stał na komodzie, a tą komodę wykorzystam dla maluszka, tylko przemaluję na biało:) O takie plany:) Łazienka na górze jest skończona, ściany we wszystkich pomieszczeniach pomalowane, panele w 1/3 poddasza położone. A i jeszcze taras mi teraz robią. A na wiosnę elewacja i ogrodzenie
Sander fajne zdjęcia:) A córa ładnie rośnie:)
Mulian a ja od dwóch dni śpię jak zabita, pewnie przez tą pogodę. Nawet nie pamiętam czy wstaję w nocy.
O odpieluchowaniu kiedyś pisałam, że mój Piter miał niecałe 2 latka jak przestał w dzień, a w nocy do dziś, ale powiem że coraz rzadziej siusia, więc może w końcu przestanie. Honka, ja dla Alka kupię pisuar taki jak ten allegro.pl/pisuar-nocnik-na-przyssawki-z...eci-i6462614022.html może spróbuj
Byłam dziś w pepco i powiem że jestem mile zaskoczona, mają b.dużo fajnych ciuszków i akcesoriów dla maluszków, tylko trzeba macać i sprawdzać skład, bo często są bawełna + wiskoza, albo poliester. Mimo to śliczną pieluszkę flanelowa kupiłam, a spodenki już miałam brać ale się powstrzymałam Dodam że dawno tam nie byłam, przez to że różnie z tą jakością było, a teraz co nie wzięłam w rękę to było ok.
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania