BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 miesiąc temu #1044539 przez Inezka
Mulian, ja też mam kombinezon na 62-68, bo taki dostałam od znajomej i nie będę kupować mniejszego. W razie czego mam dwa niebieskie newborn po synu. ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1044540 przez masuska
A ja mam 56 przygotowany, wolę bardziej dopasowane, a 62 też mam ale przejściowy

8 lata 1 miesiąc temu #1044549 przez honka_18
Ha mój synuś robi siusiu na nocniczek, sam bez mojego przypominania i namawiamy, dzisiaj tylko 2 razy niezdąrzył
A Kubuś tak mi się wypina ze mam zakwasy na brzuchu :woohoo: chyba będzie jakimś silaczem

8 lata 1 miesiąc temu #1044551 przez olcia1989a
Ja mam kombinezon po synku niebieski :) 62 nie będę kupowała specjalnie dla dziewczynki bo uważam że nie ma sensu....ten miesiąc czy dwa pochodzi w niebieskim(bardzo lubię ten kolor)
u nas w domu wszyscy smarkaci :blush: Piotruś już od piątku do przedszkola może pójdzie w środę ja zasmarkana...i maż też :angry:

8 lata 1 miesiąc temu #1044552 przez olcia1989a
Honka postępy już są /i to jakie :) oby tak dalej :)

8 lata 1 miesiąc temu #1044554 przez honka_18
Olcia dziewczynkom każdy kolor pasuje ;)
Ja chłopcom zakładałam blado różową piżame bo mi siostra po swoich córkach dala .

8 lata 1 miesiąc temu #1044555 przez Mulian
Mi np. się podoba kombinezon granatowy z H&M, który niby jest dla chłopców, ale ja bym go dla dziewczynki wzięła, także kolor nie ma takiego znaczenia.

8 lata 1 miesiąc temu #1044559 przez mavi31
Nie wiem która z was pytała tak przeprowadzam się u mnie to nie tylko był remont łazienek tylko całe poddasze od podstaw mam nadzieję że się uda i ze noc z ostatniego na pierwszy dzień listopada będziemy u siebie
Mam nadzieje ze mały się szybko zaklimatyzuje :)
Ja jestem z wyprawka w lesie
Ale czekam jak już będę w domu nowym domu

8 lata 1 miesiąc temu #1044567 przez Megi
Dzień dobry Wszystkim :)
Ja Was poczytywałam, ale nie miałam kiedy coś napisać.
Kombinezon mam od koleżanki na 62cm, wystarczy na pierwsze tygodnie ;)
Jak Wasze samopoczucie? Mnie też piersi bolą i rosną, rosną...radość męża :) Czasem już napina mi się brzuchol, ale to z przemęczenia

Mavi 3mam kciuki, nie ma, jak u siebie! A z wyprawką zdążysz- jeszcze trochę czasu nam zostało.

Honka są już sukcesy- oby tak dalej! Kochana to nie jest normalne, że ciągle napina Ci się brzuch, naprawdę nie można pogadać z lekarzem?

8 lata 4 tygodni temu #1044574 przez honka_18
Mavi super u siebie najlepiej :laugh: sama pamiętam emocje jaki mi towarzyszył jak się wprowadzaliśmy do swojego domu. A teraz namawiam M żeby kupić nowy w Polsce

Megi ja chyba też tak mam z przemęczenia, pomimo że zwolniłam do obrotów ślimaka to i tak mam dużo do zrobienia jak jestem sama z moimi chłopcami cały dzień. Ale M od tego tygodnia będzie pracował tylko 3 dni w tygodniu żebym mogła więcej odpoczywać

8 lata 4 tygodni temu #1044584 przez Mulian
Honka dobrze, że chociaż trochę będziesz wolniejsza.

Znów szarówa za oknem, a do tego wypadła mi część mojej i tak tymczasowej, leczniczej plomby i znów muszę iść do dentysty. Szału już dostaję z tym zębem, niestety pewnie przyjdzie mi go leczyć kanałowo już po ciąży, ale ile się z nim "bujam" wrrrrr :angry:

8 lata 4 tygodni temu #1044587 przez Megi
Mulian łącze się z Tobą w bólach, bo ja też męczę się z 8ką. I mam lekarstwo na dwa tygodnie założone. Po tygodniu ząb mnie zaczął boleć i teraz przestał. Pioruny wie, o co chodzi :huh: Wizyta za tydzień. A moja córka ma jednego chorego ząbka, pierwszego w życiu i leczymy go, a raczej dziąsło od lipca :( I znowu ropa się zbiera... już dentystę zmieniliśmy :(

8 lata 4 tygodni temu #1044595 przez Mulian
Megi ja też myślę o zmianie dentysty, a nawet całego gabinetu...w Warszawie jest ich chyba jeszcze więcej niż aptek (tylko w moim bloku 2 różne gabinety). Wkurza mnie ta cała przeprawa z zębami, poszłam może w marcu/kwietniu na usuwanie kamienia i przy okazji okazało się, że coś tam trzeba zrobić i to nawet w kilku zębach. I tak prawie z każdym leczonym zębem mam jakieś problemy podczas gdy wcześniej nic mnie nie bolało :angry:!!! Niby mają dobre opinie w necie, nie wiem może ja mam takie szczęście, a może do tego dochodzą jeszcze zmiany towarzyszące ciąży, ale już mnie naprawdę cholera bierze. Trochę boję się zmiany gabinetu bo jak tam pójdę pierwszy raz to wiadomo znów mi wynajdą coś do zrobienia, eh dam im ostatnią szansę.
Ja jak byłam mała to mi się często ropa zbierała, powstawały mi takie bąble na dziąsłach. Pamiętam, że potem już nawet z tym nie chodziłam do dentysty. Nie pamiętam jaka była diagnoza lekarza....ale jak teraz o tym pomyślę to na miejscu moich rodziców poświęciłabym temu większą uwagę bo to były przecież jakieś stany zapalne....
Mam nadzieję, że nowy dentysta upora się z Waszym problemem.

8 lata 4 tygodni temu #1044597 przez Megi
Mulian może zmień gabinet, zawsze może być dentysta do niczego....
my to się już śmiejemy bo u nas tydzień bez dentysty z córką to tydzień stracony. Chodzimy cały czas, a zaczęło się od małej dziurki w zębie. Miała zaplombowaną i nagle zrobiła się bulwa na dziąśle- dentystka poprzednia mi tłumaczyła, że materiał może dostał się pod dziąsło, ale po wyczyszczeniu znowu to samo. Zmieniłam gabinet, żeby dziecko mi się nie zraziło, nowa dentystka jakieś lekarstwa dawała i nawet już ładnie wyglądało dziąsło i ropa się nie zbierała. Ostatni raz miała mieć już lekarstwo i znowu plomba, a tu nagle patrze- bąbel na dziąśle i ropa leci :( I tak Kochana od 3,5miesiąca i jeszcze mi zaczął się problem
Już sobie ponarzekałyśmy i koniec :)

8 lata 4 tygodni temu #1044604 przez Mulian
Joanna jak tam u Ciebie?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka