BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 miesiąc temu #1044340 przez Megi
Hello,

Masuska meble doszły wieczorem, więc składane będą dopiero w sobotę, jak mąż będzie miał wolne. Jeszcze na szafę i łóżko muszę czekać 2tygodnie, więc wszystko się wlecze. Jeden pokój, a miesiąc rzeczy idą, a nawet dłużej :(
Ty to masz remont dopiero poważny-zazdroszczę, tyle miejsca...

Sander ale ładne zdjęcia masz i pamiątki. Moje nie dało się tak sfotografować :(

Na weekend: mam znowu ambitne plany- odwiedziny koleżanki, jak mąż będzie składał meble, ogarnięcie cmentarza, wywołanie zdjęć bo jest ich sporo, zamówienie krzesła do biurka dla córki i może kupię lampę oraz kinkiet :) Nie mam zamiaru się nudzić, póki brzuch mi pozwala :whistle:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1044341 przez honka_18
Masuska co to to nie :P miałam taki dla Adasia i oddałam znajomej bo mi Adaś siusiał w te śmigiełko i wszystko do około było w siuskach łącznie z Adamem :woohoo:

No właśnie dlatego nie lubię pepco, mam kilka dresów nowych bo chłopcy nie chcą w nich chodzić bo mało w nich bawełny, a bluzeczki 100% po kilku praniach są wyblakłe

Przyszło mi dzisiaj prześcieradło do łóżeczka :woohoo:

Zazdroszczę Wam tych remontów i nowych mebli
Ale my planujemy w przyszłym roku wymienić panele na dole i chce kupić komody dla chłopców

8 lata 1 miesiąc temu #1044356 przez masuska
Honka dobrze ze piszesz, 10 razy się teraz zastanowię nad tym pisuarem :)

Widziałyście ze na forum już sa czerwcówki :). Az sobie przypomniałam kiedy test robiłam na Piotra, 23.10 :) a młody jest z 9.07.

Olcia, widocznie te Piotry tak maja ;)

8 lata 1 miesiąc temu #1044380 przez Joanna90
Cześć dziewczyny, czytam Was regularnie ale nie pisałam bo jakoś nie miałam weny twórczej. Zamknęli mnie w szpitalu i chyba szybko nie wypuszczą, szyjka jest długa na szczęście, ale bardzo miękka niestety i te mentalne napinania brzucha jak tylko stanę do pozycji pionowej...dostaje kroplówki magnezowe, luteinę i asmag i w sumie tyle, będę musiała dużo leżeć nawet jak wyjdę ale dla maleństwa wszystko :) bombarduje mnie cały czas kopniaczkami, które w końcu są dość mocne i wyraźne...dziś mam już dobry humor, ale wczoraj miałam jakąś depresję :whistle: Pozdrawiam Was :)

8 lata 1 miesiąc temu #1044383 przez Sander
Joanna a magnez dostajesz w kroplowce czy w pompie??? zastrzyki z magnezu tez dostawalas - ponoć są bolesne. Koleżanka co ze mną leżała miała podany magnez i zdecydowanie lepiej się po tym czuła! Pisz nam co robisz, co miałaś do jedzenia, czy jakieś badania miałaś?? Ile masz osób w pokoju? Razem damy rade!!! Miałaś usg teraz czy nie?? Polecam jakąś dobrą książkę :-) jak ogólnie towarzystwo? Pozdrawiamy :-)

8 lata 1 miesiąc temu #1044384 przez masuska
Joanna współczuję, ale czego się dla naszych dzieci nie robi :) J=/z książek to jutro nowy Potter wychodzi, jak lubisz, a jak coś to polecę Ci jeźdźca miedzianego. To jakbyś się nudziła.

8 lata 1 miesiąc temu #1044389 przez Kejt
Joanna z każdym dniem coraz bliżej rozwiązania, jakoś damy rade, też będę musiała niedługo dołączyć do Ciebie leżących w szpitalu , więc będzie nam raźniej we dwie :) czego sie nie robi dla dzieci :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1044390 przez Joanna90
Sander magnez mam w kroplówkach, było nas 7, od wczoraj jesteśmy w 5, dziewczyny spoko :) jedzenie ok, z racji ciąży mamy 5 posiłków dziennie więc nie ma źle, szału nie ma ale źle też nie :) usg miałam jak mnie przyjmowali, potem już nie.
Masuska dzięki za propozycje książek :)
Kejt życzę Ci żeby szpital nastąpił jak najpóźniej, ale wiadomo że jak trzeba to trzeba dla dobra Maluszków :)

8 lata 1 miesiąc temu #1044391 przez Mulian
Joanna jesteśmy z Tobą! Mam nadzieję, że szybko Ci wszystko unormują i będziesz mogła wrócić do domu. Trzymaj się!

A ja dziś mam zawroty głowy. Już w nocy za każdym razem jak zmieniałam pozycję to przez chwilę mi się kręciło. Potem jak wstawałam, a teraz staram się wszystko powoli robić i leżeć.

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1044392 przez honka_18
Joanna dasz rade ;) pisz do nas jak najczęściej może razem to przetrwamy

Mulian kiedy robiłaś badania ? Może to anemia ?

A m8 znowu brzuch dokucza, jak leżę jest Oki ale jak wstanę to odrazu twardnieje i ciągnie w dół . Ale nie dam rady leżeć cały dzień z trójka chłopców byle by do poniedziałku, mąż będzie miał wolne to przejmie pałeczkę :P
Moi chłopcy wstali po 8 :woohoo: jestem w szoku,

8 lata 1 miesiąc temu #1044393 przez Mulian
Badania robiłam dwa tygodnie temu, wszystko było ok. poobserwuję się, może to chwilowe. Kurcze Honka może jakąś pomoc by Ci się udało zorganizować na weekend żebyś odpoczęła, jak Ci się raz udało odpocząć to od razu pisałaś, że jest lepiej.

Ale dziś ponuro i deszczowo :angry:

8 lata 1 miesiąc temu #1044396 przez honka_18
Mulian mam nadzieję, że przejdzie Tobie po odpoczynku ;)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

U nas zimno ale słonecznie :)

8 lata 1 miesiąc temu #1044403 przez olcia1989a
Melduje się po usg.Lekarz zauważył w lewej komorze serca pojedyncze hyperchogeniczne ognisko :( mówił że to taka mała plamka i nie mam się czym przejmować bo to nie jest wada.Nie zagraża to dziecku ani mnie,może za 2 tygodnie zniknąć.Ale jednak mam teraz do myślenia :( potwierdził że będzieMała dziewczynka.Ogólnie stwierdził że dla niego jest wszystko w porządku :) mała waży 445 g :)

8 lata 1 miesiąc temu #1044404 przez masuska
Honka ja zis śmiało mogę poleżeć za Ciebie. Rano pojechałam po nowego Pottera i teraz czytam, z przerwami, bo tez obiad trzeba było zrobić i inne takie domowe obowiązki.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Olcia jak lekarz mówi żeby się nie martwic to pewnie jest ok. No ale ziarenko wątpliwości zasial, nie...

Maz walczy z panelami, w sumie została już tylko moja sypialnia, no nasza...

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1044407 przez masuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka