BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 miesiąc temu #1044486 przez Inezka
Masuska, współczuję Twojej szwagierce, że tak się męczy...a to jej pierwsza dzidzia?
Mój mąż ważył coś ok. 3900 i też teściowa się męczyła :whistle:

Wiem tylko, że koleżanka miała termin na 10.10. i jak urodziła to nie wiem, sn czy cc... chyba lepiej to drugie przy takim dużym dziecku.

Honka, kurcze jak syrop z cebuli nie wchodzi w grę to ja nie wiem co może złagodzić kaszel...może jakaś maść vic vaporub na noc...? a poza tym to polecam inhalator, byle byś miała jakiś lek od lekarza i sama podajesz wg zaleceń albo coś bez recepty...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1044487 przez honka_18
Inezka smaruje ich i oklepuje. Inhalatorow nie używam :P wg mnie to samo zło. Przemeczymy się do jutra a równo M do apteki poleci po syrop. A puki co ratuje ich naparem z majeranku

8 lata 1 miesiąc temu #1044492 przez Sander
Inezka mam nadzieje ze poród nie był naturalny???
Masuska najgorsze co może być, meczysz sie w bólach a potem i tak cc.
Honka ja Izie na noc zawsze supremin daje, wycisza kaszel. W dzień wykrztusny jeżeli jest potrzeba. Iza zadko ma kaszel, jak juz to jak zaśnie i wtedy od razu do wymiotów :-( mam nadzieje że u Was będzie lepiej. Spokojnej nocy wam życzę!
Czy biust tez Was boli?? Mnie całe cycki bolą, twarde się zrobiły. widać że się pokarm zbiera co raz bardziej.
Masakra pochwal się efektami zmian :-)

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1044496 przez Inezka
Sander, właśnie nie wiem czy koleżanka rodziła sn, coś mi się nie wydaje, że pewnie cc było.
Mnie piersi nie bolą, drażliwe to są i skóra mnie swędzi; rosną jeszcze ;) hihi

Honka, a widzisz ja naparu z majeranku nie znam to sobie zapamiętam :)
Oby spokojnie Wam noc minęła!

8 lata 1 miesiąc temu #1044498 przez masuska
Spać nie mogę. Za dużo emocji. Szwagierka urodziła kolo 22;30 SN i więcej nic nie wiem. Widziałam zdjęcie malej, śliczna kruszynka. Dobrze ze nie jestem w pierwszej ciąży bo po jej porodzie to bym się mocno wystraszyła, a tak to wiem ze każdy poród jest inny.

8 lata 1 miesiąc temu #1044502 przez mavi31
Hej dziewczyny
Niestety z braku czasu ani nie mam kiedy pisać ani czytać
Rosne napewno hihi waga mi się popsuła więc nie wiem ile do przodu

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1044503 przez Kejt
Masuska pogratuluj szwagierce :) ale bym chciała być na jej miejscu :silly: oczywiście z tym że jest już po wszystkim i tuli malutką :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 miesiąc temu #1044504 przez mavi31
Połowę postu mi wcielo :(
Zaczynam przeprowadzkę więc trzymajcie kciuki za powodzenie
Wszystkim chorowitką zdrówka

8 lata 1 miesiąc temu #1044505 przez masuska
Witajcie, przez to że pół nocy przeżywałam narodziny małej Polci, to zaspałam do przedszkola, ale jakoś udało nam się nie wiele spóźnić. Wszyscy szczęśliwi, doczekać się nie mogą aż mama z maleństwem wróci do domu :)

Kejt, też już bym chciała być po a tu równo:

Załącznik nie został znaleziony

Do LUTEGO 2017

8 lata 1 miesiąc temu #1044506 przez masuska
Mavi, a gdzie się przeprowadzasz? coś ominęłam? Pytanko, czy wiesz kogo nosisz pod sercem?

8 lata 1 miesiąc temu #1044515 przez MaKa
Cześć dziewczyny :) czytam Was codziennie, nawet kilka razy dziennie ale nie mam weny na pisanie. Nie wiem skąd u Was tyle zaparcia żeby chociaż kilka słów skrobnąć :)
U nas bez zmian, rosniemy i już pewnie z 6 albo nawet i 7kg na plusie. W środę się okaże dokładnie bo mam wizytę. Mam już chyba wszystkie najbardziej potrzebne rzeczy dla małej od pieluszek, ubranek, pościeli aż po wózek nawet :) doradzcie mi jakoś sensowny termometr bezdotykowy, z Igorem miałam taki do czoła ale za każdym razem inną temperaturę mi pokazywał i to sprzedalam.
My remont zaczynamy w grudniu, masakra.
Miłego poniedziałku :)

8 lata 1 miesiąc temu #1044517 przez olcia1989a
Hej!ja po wizycie na nfz,za tydzień mam usg zobaczymy czy ta plamka z serca zniknęła :dry: 3,5kg na plusie :) a z Piotrusiem było już 8,5 :woohoo: :woohoo: wiec nie jest źle :) w środe na glukoze :blush: już mi nie dobrze. ;)

8 lata 1 miesiąc temu #1044518 przez Mulian
MaKa ja kupiłam Microlife NC150, miał pozytywne opinie i jest w miarę dobrej cenie.
Ja dziś znów trochę gorzej się czuję, ewidentnie pogoda ma na mnie teraz duży wpływ...albo przynajmniej tak to się układa.
Dziewczyny od jakiegoś czasu myślę nad kupnem kombinezonu, jak uważacie jaki rozmiar będzie najlepszy? Rodzimy w lutym i przydałoby się żeby można go było założyć od początku przez jakieś 2-3 miesiące. Skłaniam się do takiego na 62-68, ale sama nie wiem, jak dziecko się małe urodzi to nie będzie za duży??dużo za duży?

8 lata 1 miesiąc temu #1044519 przez honka_18
Jestem czytam od rana ale jakoś mi się pisać nie chciało, nie mogę się dzisiaj skupić na niczym. Zrobiliśmy przemeblowanie u chłopców w pokoju
, rozstawilismy łóżko piętrowe na 2 zwykle i teraz nie ma na nic miejsca

Milan ja mam kombinezon na 3-6 miesięcy rozmiar 68 i był Oki Adam urodził się mały miał tylko 49 cm
.

8 lata 1 miesiąc temu #1044529 przez Mulian
O widzisz Honka dzięki, to cenna informacja! w takim razie kupię taki na 62-68 i już się nie będę gryźć z myślami, że może za duży.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka