BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1044231 przez Kejt
Po wizycie wygląda to tak,że lekarz prowadzący nie chce żebym tak wcześnie szła do szpitala. Ma się Jeszcze konsultować z tym lekarzem co mi kazał iść i coś ustalić, ale raczej mam siedzieć w domu i kontrolować badania sama co tydzień, ktg co tydzień i cisnienie codziennie. Przepływy maciczne są podwyższone ale lekarz mówi ze to już taka moja wada. Ważne że u dziecka wszystko ok, hipotrofii nie ma. Waży 808 gram :woohoo:

Wiktoria 25 tc [*]
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1044233 przez Sander
Megi to wstydnis twój synuś :-P najważniejsze że wszystko dobrze!
Kejt myślę że lekarz wie co robi, zawsze o parę tygodni Cie uchroni przed szpitalem. Najważniejsze żeby kontrolować. no dzidzia jaka duża!!!! Super :-)

8 lata 1 miesiąc temu #1044234 przez Sander
Moja Snuza właśnie do mnie wróciła! Bardzo się z niej ciesze :-)
Załączniki:

8 lata 1 miesiąc temu #1044235 przez Sander
Honka jak tam dziś poszło???
Mulian podziwiam Cię ze ty masz jeszcze siłę ćwiczyć... Ja się cieszę jak dom ogarnę :-)
Leci mój serial - in vitro, na tlc, zawsze o 20,30 w środę. Polecam!!

8 lata 1 miesiąc temu #1044237 przez honka_18
Kejt dobrze ze do szpitala nie idziesz :) zawsze w domu lepiej wypoczywać ;) a córa duża :woohoo:

Megi super wieści :cheer:

Artek zrobił siusiu w razy do nocnika i zasikał całą pralkę spodni :evil: jutro od rana pranie, mam nadzieję ze nie będzie padać :whistle:

8 lata 1 miesiąc temu #1044249 przez Mulian
Kejt super, że szpital się trochę odroczyl, zawsze to lepiej w domu polezec. Śliczne zdjęcie Michaliny, i jaka już duża!
Sander co to za urządzenie?
Honka widzę, że odzwyczajanie od pieluchy to nie taka prosta sprawa :/powodzenia!

8 lata 1 miesiąc temu #1044251 przez Megi
Dzień dobry Kochane :kiss:

Kejt super wieści, zawsze trochę jeszcze będziesz mogła w domu przygotować się do wielkiego dnia :)

Ja zadowolona, że wszystko dobrze- najważniejsze to zdrowe dziecko :)
Maż kupił mi zestaw do malowania i dziś patrzę, a tam lustro pobite :angry: Ale wierze, że skoro nie wiadomo kiedy i jak się pobiło to się nie liczy ;)

Jak Wasze samopoczucie?
Ja coraz mniej czuje się atrakcyjna. Wydaje mi się, że wszytko mi roooośnie....Dziś już 52,9kg, czyli 53kg przekroczę do weekendu.

8 lata 1 miesiąc temu #1044253 przez Sander
Też się mierzyłam, na wysokości pępka 97, a trochę niżej jest 103 cm.
Honka trzymam kciuki za wytrwałość. Fajnie by było gdy się udało przed porodem.
Megi szkło tłucze się też na szczęście, wiec uznajemy to za dobry znak :-)
Ja się czuje gigantyczna, a jak Patrze w lustro to brzuch nie jest jeszcze taki duży...
I w ogóle czuje się mało atrakcyjna, szczególnie w łóżku... Ale na szczęście z tą częścią naszego życia wszystko w najlepszym porządku :-)
A to urządzenie to monitor oddechu, dopinany do pieluszki. Dla mnie bardzo ważny. Miałam w rodzinie przypadek śmierci łóżeczkowej. Ale nie każdy jest z niego zadowolony.

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1044254 przez Inezka
Witajcie!

Dobre wiadomości po wizytach! I tak trzymać :)
Kejt, super, że nie idziesz do szpitala. Ja jak leżałam plackiem na początku, to moja lekarka stwierdziła, że to samo będzie w szpitalu co i w domu plus leki, więc leżałam grzecznie w domu i najgorsze minęło.

Snader, nie wiedziałam co to snuza hero, ale w necie sprawdziłam. Bardzo pozytywne opinie są. Ja tego nie znam, nie używałam. drogawe to :silly: ale dla bezpieczeństwa dziecka bezcenne.

Honka, już jakiś sukces jest, że było siusiu do nocnika ;) powodzenia!! u nas dziś deszczowo, feee

Megi, ale z Ciebie chudzinka :cheer: z tego co pisałyśmy to bardzo różne wagi mamy i różnie przybieramy na wadze.

Miłego czwartku!!

8 lata 1 miesiąc temu #1044259 przez masuska
Siemanko,

Ja to się dziś toczę, ależ mi ciężko, nawet z samochodu wyjść nie mogłam :P

Kejt śliczna:) Cieszę się że szpital odroczony. A dziewczę już spore urosło:)

Sander nie widziałam jeszcze takiego urządzenia :)

Wczoraj rozmawiałam z mamą i pytałam jak to jest z urodzeniem drugiego dziecka (mam starszą siostrę). To mama mi powiedziała że o wiele lżej i szybciej jej poszło ze mną. Sis rodziła się w około 10 godzin, ja w 3, a i byłam cięższa troszkę :P

8 lata 1 miesiąc temu #1044264 przez Mena
Dzień dobry :laugh:
honka gratulacje dla przyjaciółki :)
Joanna może nie będziesz musiała długo leżeć w tym szpitalu- trzymam kciuki
Mulian podziwiam Cię za bieganie :blink: , ja jak przestałam ze 2 lata temu, tak się do tej pory zebrać spowrotem nie mogę :woohoo:
ika ja czuję, syn już nie raz kopniaczka dostał :whistle:
Megi super że po wizycie wszystko dobrze :) i tak ma być :)
Kejt jaka śliczna dziewuszka, a jaka duuuża :) . Kiedy obrona? ja już po :silly: 3 literki przed nazwiskiem już są :lol:
u mnie obwód na wysokości pępka, 92 cm i mam wrażenie że każdego dnia brzuch jest coraz większy :woohoo: . Co do wagi to nie wiem bo wizytę mam dopiero w przyszłym tyg a w domu wagi nie mam bo bym w paranoje popadła :blink:

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1044268 przez honka_18
Mena Gratulacje :laugh:

Masuska z tym porodami różnie bywa, fakt mój drugi ( gdybym rodziła sn ) pewnie był by ekspresowy, bo rozwarcie poszło w pół h i od razu skurcze parte ;) pierwszy prawie 27 h :evil: Ale moja mama mówi że ze mną miała najgorszy i najdłuższy poród, jestem 4 kolei i najmniejsza z rodzeństwa

Wczoraj pod wieczór odpuściłam sobie leżakowanie i nadrobiłam trochę domowych zaległości i całą noc nie spałam :evil: brzuch się stawiał, kość bolała, a teraz bolą mnie boki i taka jakaś zmulona jestem :blink: i marudna :unsure:

Wczoraj dostaliśmy pierwsze Świąteczne życzenia :woohoo:
A ja rano znalazłam chłopcom indywidualne prezenty pod choinkę, zamówię w przyszłym miesiącu i będę miała z głowy :cheer:
Chyba już mi się udzielił świąteczny nastrój od anglików :woohoo:

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1044269 przez Kejt
Już świąteczny nastrój wow :woohoo: :woohoo:
W Anglii święta są w tym samym czasie co u nas?

Mena gratuluje :silly: zazdroszczę że masz to już za sobą :) mi dopiero recenzent czyta i jeszcze nie wyznaczyli terminu ale zaczynam już coś się uczyć.. Tak się boję, bo nie mam żadnych pytań i nie wiem z czego będą pytać :dry: ale uwidocznie ładnie brzuch na obronę to może mnie przepuszczą :blush:

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1044270 przez masuska
Mena gratulacje:)

Honka, wiem że różnie bywa, fakt że boję się porodu, więc jakoś próbuje pozytywnie się nastawić :)
Wiesz że i ja już się za prezentami oglądam :) wolę mieć z głowy, bo nie będę w grudniu po sklepach latać.

Mąż zaczął układać panele :woohoo:

8 lata 1 miesiąc temu #1044271 przez honka_18
Kejt anglicy nie mają wigilii wiec zaczynają świętować 25 grudnia, ale też nie mają Wszystkich Świętych wiec od września żyją Bożym Narodzeniem :P

Masuska ja to cc się boje :blush: ale SN jakoś nie tylko prześladuje mnie wizja przedwczesnego porodu, nawet w nocy śni mi się dziecko ( dziewczynka) w inkubatorze cała okablowana

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka