- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
Olcia ile syn ma lat? Ma jakieś usztywnienie? Mam nadzieję że już go nie boli. Hmm a z tą bakteria to w sumie dobrze, dostanie antybiotyk i będzie zdrowy a tak może by się jeszcze męczył i nie wiadomo co by mu było.
Megi chyba zabrakło zdjęcia.
Honka super pościel!!
A jutro idę na glukozę, kupiłam ta cytrynowa, ciekawe jak wyjdzie i jak badania.
Pozdrawiam!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Megi jaki malutki brzuszek
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
Joanna ja kupiłam flanele, pocielam ja na kawałki i obszyłam. Była tak dla mnie idealna, mięciutka do Buzki. Miałam chyba 10 takich szmatek. Jeżeli chodzi o pieluchy tetrowe to ja miałam 3 sztuki ale praktycznie ich nie używałam. Teraz mam jedną. W razie czego to dokupie.
Ja luteiny nie stosuje a śluzu i tak mam dużo. Czasem nawet 2 wkładki w ciągu dnia. Niby okresu nie ma a i tak trzeba z czymś ciągle chodzić :-P
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Honka pościel śliczna,ja dziś uszyłam poszewkę na poduchę do karmienia A wkurzam się bo tydzień temu zamówiłam materiały na pościel i kołderkę do wózka, a do tej pory nie doszła.
Olcia zdrówka dla synka. Ciekawe co mu się z kolanem stało.
Joanna flanelowych mam 2, albo 3 (śliczne są w pepco), a tetrowych nie liczyłam, coś koło 10 może więcej, a i jeszcze 4 muślinowe. Te muślinowe są bardzo fajne, miękkie, miłe, podobne do tetry i mają lepiej chłonąć, pod warunkiem że się ich nie wyprasuje. Tetry używałam sporo, nawet sobie na piersi jak miałam nawał). Lutkę odstawiłam w zeszłym tygodniu i powiem że nie zwróciłam uwagi na wydzielinę, więc chyba zbytnio się nie zmieniła. A rożek jeden mam, drugi oddałam, bo nigdy ich nie używałam, ten co sobie zostawiłam to służył tylko jako podkład. Materiał minky jest ciepły jak polar, więc ja bym nie brała rożka z tego materiału
Sander dobrze że się poprawiło:) Wagę mam taką samą +9.
Megi, śliczny brzuszek
Do kiedy dziecko może się obrócić?
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Masuska czyli muślinowe mają podobne zastosowanie jak tetrowe? Jutro chyba coś pozamawiam, żeby już tego ubywało a co do rożka tak właśnie pomyślałam, że może być za ciepły... I wezmę chyba bawełnę Nie wiem do kiedy dzidzia ma czas na odwrócenie, ale jeszcze sporo napewno. Swoją drogą mój odwrócił się głowa w dół wcześnie, na wszystkich usg już od 20 tygodnia jest głową w dół i nie wiem czy to ma jakiś związek, ale problemy z szyjka zaczęły się właśnie od mniej więcej od 20 tygodnia...
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Ja mam właśnie same muślinowe i bambusowe chyba jakos z 11 bo są fajne przyjemne w dotyku i 3 tetrowe w razie co. Ale nie wiem jak to w praktyce będzie miało zastosowanie. Flanelowych mam ok 5
Olcia zdrówka dla synka
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Kejt mnie jakiś czas temu pouczono żeby nie prasować i nawet kilka mam potwierdziło, więc posłuchałam.
Joanna, tak podobne zastosowanie mają ale muślinki mi się najbardziej podobają
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Joanna ja mam 16 tetrowo- muślinowych, flanelowych nie mam bo nie lubię,
Też mam "mokro" co chwila i czasami to nawet 5-6 razy dziennie biorę prysznic
Masuska teoretycznie dziecko ma czas do 32 tc na obrót.
Megi śliczny brzuszek
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Joanna ja używałam rożków przy Natce miałam z cztery i wszystkie były w obiegu, nie miałam minky ale zwykłe (używałam ich jako rożek, lub na dywan
gdy kładłam małą, albo w gościach. Co do pieluszek miałam tetrowe z 5 i kolorowych z 6 - u nas Natalka traktowała pieluszkę jak przytulankę więc
służyły nam do drugiego roku życia flanelowe miałam z trzy i korzystałam z nich m.in. jako wkład do wózka,lub przykrycie na gorące dni (tylko
wtedy musiały mieć większy rozmiar z 70/80 cm, ale nie jestem pewna. Przydały się też pieluchoceratki jako podkłady miałam chyba z 5 szt.
honka pościel super i z Kubusiem
Miłego dnia ....
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Joanna jak Tobie idzie leżakowanie ?
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Honka ja mam tak samo jak Ty też boję się przedwczesnego porodu i to skutecznie powstrzymuje mnie od wykonywania różnych prac domowych, które wg mnie są niezbędne a wg męża nie więc odpuściłam i staram już nawet się nie zwracać uwagi na niektore rzeczy typu zacieki w łazience na umywalce czy upalcowana lodówka pod koniec tygodnia Oglądam sobie też co jakiś czas dla motywacji filmiki na YouTube z wcześniaczkami i jak pomyślę że mój Hubercik miałby tak leżeć kilka miesiecy w inkubatorku i ten strach czy w ogóle przeżyje, a jeśli tak to w jakim stanie, to mam motywację żeby grzecznie odpoczywać Musi być dobrze! Jak wstaje to brzuch mi tak ciąży jakbym conajmniej połknęła piłkę lekarską i od razu twardy, siła grawitacji robi swoje.. Ty masz dzieciaki w domu więc masz utrudnione zadanie, ale zauważyłam że jesteś mistrzem organizacji, więc pewnie dajesz radę od kilku dni przetrzasam internet w poszukiwaniu wyprawki więc mam zajęcie