BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 miesiąc temu #1046035 przez masuska
Olcia PRZEŚLICZNY wózek:)

Mena ja w internetach odkryłam to: sekrety-zdrowia.org/jak-zrobic-chusteczki-nawilzane-dla-dzieci/ a planowałam zrezygnować z chusteczek nawilżanych, teraz się tylko utwierdziłam w tym przekonaniu.

Wózki na topie w mojej okolicy to: Adamex, Bebetto, Camarelo, Riko Nano, no i nieśmiertelne Mutsy/X-landery.
Fotelik jak dla mnie to najlepszy Maxi Cosi, Następny mamy Chicco i ten też jest extra. Nie mamy w samochodach isofixów, poza tym mamy 2 auta, więc i dwa foteliki, plus jeszcze jeden u dziadków, ale to już te większe.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1046038 przez Mulian
Masuska muszę zrobić sobie te chusteczki i je przetestuję na sobie ;)

8 lata 1 miesiąc temu #1046057 przez masuska

Mulian napisał: Masuska muszę zrobić sobie te chusteczki i je przetestuję na sobie ;)

Mnie jutro mama ma flanelę przywieźć, więc w poniedziałek biorę się za robotę. Dziś wysprzątałam dom, zrobiłam karpatkę, pavlova jeszcze się piecze. jutro tylko dekoracja, słona przekąska, mycie podłóg (oby Piter nie nabrudził bardziej) i mogę goście przychodzić :)

8 lata 1 miesiąc temu #1046061 przez Kejt
Masuska co tam masz za imprezkę? :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 miesiąc temu #1046062 przez Inezka
Nie wiedziałam, że te chusteczki dla dzieci to taki syf.. :blink: w skład jakoś nie wczytywałam się. Ja tych chusteczek nawilzanych używałam u młodego tylko do pupy. Do buzi jakoś miałam opory i dobrze :whistle:
Też postaram się zrobić jakieś ekologiczne jak sobie składniki zgromadze.
A jak Wy Masuska i Mulian zrobicie i potestujecie to napiszcie jak się sprawdzają.
Muszę iść włosy zafarbować, a tak mi się już nie chce...farba miala wczorajaj przyjść :angry: jutro impreza i rano wyjeżdżamy, bo kawał drogi..
Dobrej nocy!!

8 lata 1 miesiąc temu #1046088 przez Megi
Dzień dobry
Mena dziękuje za tą aplikację, ale to raczej dla tych, co insulinę przyjmują. Mi się uda być na diecie :)

Olcia masz boski ten wózek! Bardzo kolorystycznie mi się podoba

Na USG 3D/4D umówiłam się 01.12.2016 :)

Miłej soboty :kiss:

8 lata 1 miesiąc temu #1046090 przez Agutka
Cześć dziewczyny i ja się wreszcie wzięłam za wyprawkę nareszcie znalazłam czas i motywację w czwartek tak brzuch mi się stawiał do tego jakieś pojedyncze skurcze jedna strona brzucha i cała noc Ćmilo mnie podbrzusza że troszkę się wystraszylam i od piątku potęguje na kanapie zero wysiłku jedynie zupę dla młodego zrobiłam i jest ok no i magnez zaczęłam łykac i no- spe wzięłam w piątek do lekarza idę i oby takie incydenty się nie powtórzyły . Do tego gardło mnie strasznie boli no chyba jakiś wirus bo i głowa i mięśnie. Dajcie przepis na ten eliksir z imbirem to sobie zapodam.

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046093 przez Mena
Dzień dobry :(
Inezka A gdzie wyjeżdżasz?
Megi faktycznie zapomniałam że Ty insuliny nie musisz przyjmować. Ale może pomocna by była tablica albo jakaś aplikacja Z indeksem glikemicznym?
masuska co to za impreza się szykuje?
Hmm co do chusteczek to ja nie używam wszystkich, mam swoje typy które tylko kupujemy :silly: odkąd urodził się Marcel mam manie czytania we wszystkim składu :blink:
Kurczę zrobiła mi się opryszczka/zajad (nigdy nie umiałam tego rozróżnić) jakieś sprawdzone sposoby na to cholerstwo? :evil:

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046098 przez Joanna90
Mena w moim przypadku opryszczka ma takie pęcherzyki wypełnione ropa które swędzą/ łaskoczą i nie będąc w ciąży używałam plasterków compeed, ale nie wiem czy w ciąży można. W ciąży, gdy jeszcze myślałam że mój półpasiec jest opryszczka tylko na szyi, smarowałam zwykłą maścią cynkową, chodzi o to żeby jak najszybciej to wysuszyć. Z domowych sposobów za to pamiętam, jak byłam dzieckiem mama zawsze smarowała mi pasta do zębów i też ładnie zasuszało. Z tymi domowymi sposobami jestem jednak ostrożna, bo kiedyś w liceum przyjaciółka poleciła mi przyłożyć spirytus, że jej pomaga, więc spróbowałam i w efekcie warga spuchła mi tak, że usta murzyna przy moich to był pikuś :laugh:
A zajad- wg mnie oczywiście :) - to popękane kąciki ust, które bolą jak otworzysz usta. Miałam w ciaży i dziewczyny z naszego forum polecały masc ochronną z witaminą A, pomogło w błyskawicznym tempie :)

Tak w ogole mam za sobą bezsenna noc, nie spalam od 3 do 7, zaliczyłam w tym czasie napad głodu i chyba z 6 kursów do toalety :blink:

8 lata 1 miesiąc temu #1046100 przez Inezka
Hej!

Megi, mam cukrzycę ciążową, sama dieta wystarczy. Wiesz, przepisów jakiś specjalnych nie mam. Na początku robiłam przepisy z książeczki, którą dostałam razem z glukometrem, a potem podobne w miarę jak mierzylam cukier i widzialam co mogę jeść, a co nie. Chleb jem tylko ciemny, makarony też, żadnej śmietany czy mąki do zup.Mięso czy ryby to takie duszone lub gotowane. Zjem też slodkie i nie jest źle.
Mena, jedziemy do Łodzi, do męża brata, na imprezke z okazji rocznicy ślubu. Jesteśmy w drodze.Pogoda fatalna, leje deszcz.
Na opryszczkę stosowalam za pozwoleniem gin Hascovir, bo już 3razy miałam :huh: i zajada też raz miałam i smarowalam wit.A.

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046101 przez Inezka
Joanna, współczuję bezsennej nocki. Może odespisz w ciągu dnia. Ja tak odsypialam jak zdarzyło mi sie nie spać.

Masuska, pyszności zrobiłaś :)

Miłego dnia :)

8 lata 1 miesiąc temu #1046104 przez Joanna90
Mój heviran który stosowałam przy półpaśccu też jest na opryszczkę tylko w mniejszej dawce sie go stosuje, ale to musi lekarz wypisać, bo jest na receptę :) mi już lekarz zapowiedział że w 34 tygodniu przeleczy mnie zapobiegawczo heviranem żeby wirus sie nie uaktywnił w fazie okołoporodowej...
Inezka ja leżę całymi dniami więc będę mogła odespać, póki co spać mi się nie chce ale czuje się jakbym była po całonocnej imprezie :evil: udanej imprezy życzymy :)

8 lata 1 miesiąc temu #1046106 przez Inezka
Dziękuję :) to będzie bez tańców hulancow. I dobrze, bo normalnie bym potanczyla, a teraz to czuję się jak beczuszka hihi

8 lata 1 miesiąc temu #1046107 przez Kejt
Inezka udanej imprezki :)

Ja dziś też spać nie mogłam bo mnie biodro raz jedno bolało raz drugie, achhh ale marzy mi się pospać i poleżeć na plecach :(

Dziewczyny a jakiej firmy macie zamiar kupić kosmetyki dla dzieciaczków? bo ja to zupełnie nie mam pojęcia co wybrać :dry:

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 miesiąc temu #1046109 przez honka_18
Taż mam za sobą nieprzespaną noc :( do północy nie mogłam zasnąć bo mnie łydka bolała :angry: a jak już wkońcu zasnęłam to Adaś przyszedł do nas po 2, zainstalował się w środeczku, wtulił we mnie i tak spał do 8 rano, a ja nie o z takim " grzejniczkiem" na mnie nie umiem spać :whistle:

Kosmetyki na początku używam johnsosn"s baby płyn do kąpieli ten fioletowy ( nie piecze w oczy) i balsamu po kąpieli zielonego,

Ja tam sobie śpię na plecach :P taka pozycja nie szkodzi maleństwu, w każdej ciąży tak spałam i nie miałam jakiś konsekwencji :P ale ja śpie bardzo niespokojnie więc dla mnie każda pozycja jest dobra

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka