BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 miesiąc temu #1046446 przez honka_18
Hejka
JAK dzisiaj się czujecie ?

Mena jak brzuch?

Joanna ja nie miałam przewijaka, ale moja siostra ma i sobie chwali,

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1046449 przez Sander
Przepraszam ze tylko o sobie... Ale ona się nie rusza... Od wczoraj popołudniu. Ale była czkawka przed południem wiec powinno być dobrze prawda? Zastanawiam się czy coś z tym robić czy przesadzam.... Wrócę do domu to się położę i będę czekać.

8 lata 1 miesiąc temu #1046450 przez honka_18
Sander była czkawka to jest dobrze, napij się coca coli to ruszy każde dziecko. Może poprostu odwróciła się plecami do Twojego brzucha i kopie ciebie w kręgosłup, miałam tak z Adamem przez tydzień go nie czułam

8 lata 1 miesiąc temu #1046451 przez Megi
Sander jak byla czkawka to wszystko ok.Caly czas, jak jestes chodząca to dzidzia spi bo ją lulasz.Jak się połózysz to sie zacznie.Zawsze mozesz zjesc kawalek czekolady to tez pobudzisz :)

Joanna nie mialam przewijaka, ale chyba duzo stracilam bo kolezanki mowia, ze to cudo dla dziecka.Teraz kupię na pewno i to takie na łóżeczko :)

Czy ktos ma wizyty na dniach? Ja w czwartek

8 lata 1 miesiąc temu #1046452 przez honka_18
Ja mam za tydzień we wtorek u położnej, a w środę w szpitalu usg i sprawdzenie tej mojej szyjki nieszczęsnej czy się bardziej otworzyła

8 lata 1 miesiąc temu #1046456 przez zubi
Hej mamy.

masuska u nas też dwa samochody i dwa foteliki-wygodnie tak:). Wczoraj zamówiliśmy dla Kingi fotelik na bazie firmy Be Safe ( mam nadzieje że się sprawdzi), od kliku miesięcy mamy nowy samochód i ma isofix więc chcę skorzystać z tej wygody.
Jak byłam w pierwszej ciąży też to dużo informacji na temat produktów do pielęgnacji niemowląt uzyskałam ze strony www.srokao.pl ,dawno tam nie zaglądałam.
Linomag zielony ja używałam i byłam zadowolona,nawet teraz jak nati ma katar to jej pod noskiem smaruje aby nie było zaczerwień.
mavi imię Tymon- ładne
joanna, ja stosowałam przwijak doś długo,wygoda dla pleców na łużku też można,ale zawsze wtedy trzeba się schylać, a to dla pleców obciążenie dodatkowe. przewijak szczególnie pomagał gdy nati zaczęła raczkować bo na łóżku to myk na brzuch i w nogi, a przewijak ją blokował:)- ale zdania w temacie użytkowania są różne
sander u mnie też Kinga spokojniejsza w ostatnich dniach, ale może to znaczy że się odwróciły i charakterystyka ruchów się zmienia. Ale fakt ja też trochę zaniepokojona. Ale jutro mam wizytę więc się cieszę :)

My dziś z Nati w domu bo ma zielony katar, lekarka powiedziała że po za katarem zdrowa ale i tak czwartku ją w domu przetrzymam. U nas piękna pogoda- dwugodzinny spacer zaliczony, a teraz mała śpi i ja bym odpoczęła ale jak zwykle jest tyle do zrobienia w domu.

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046460 przez Mena
Dzień dobry :)
U nas też piękna pogoda A Młody śpi wymeczony po przedszkolu :woohoo:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A tu zdj

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046461 przez masuska
Hey,

U mnie przygotowania pełną parą, malowanie, szycie :) sprzątanie, pod koniec tygodnia pranie. Cały czas coś. więc nawet chwili nie mam.

Z wizytami to była u mnie wczoraj położna, zmierzła ciśnienie, pogadała, posłuchała serduszko i sobie poszła. Mogłabym na nią trafić na porodówce, bo znamy się z pierwszej ciąży, szkoły rodzenia i połogu :) Usg będę miała dopiero 12.12 długo czekać :(

Zubi właśnie przez srokę szukam tego idealnego kosmetyku, Babydream wąchałam dziś i odpada, pozostaje linomag, mustela, hipp. Nawet nie spodziewałam sie jakie shity pakują do kosmetyków dla dzieci.

Sande
r jak posiedzisz/poleżysz powinna sie zaraz rozkręcic:) u mnie Alek też miał chwilę dzien spokoju, teraz nadrabia tak że śniło mi się że miałam brzuch w siniakach.

Macie jakiś pomysł na obiad? Dla syna mam rosół, a dla mięsożernego męża pomysłu brak :(

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046462 przez Joanna90
Ja też mam wizytę we środę wtedy co Honka :) ogólnie dalej mam te wodniste upławy, zamówiłam sobie specjalne wkładki żeby sprawdzić czy to czasem nie saczace się wody płodowe, bo w żadnej aptece mąż nie znalazł. Raczej stawiam że to przez luteinę bo lekarz mówił że może być zmieniona wydzielina ale wolę się upewnić, bo zeschizuję:) Jutro powinny przyjść, będę przynajmniej wiedzieć czy mam iść wczesniej do lekarza czy wystarczy na umówiony termin.
Sander mój Hubercik też nieraz ma wielkiego lenia i nieraz szaleje prawie cały dzień a nieraz śpi większość dnia, nieraz jak się odwróci przodem to mi cały brzuch skacze, a jak się z kolei jak odwróci do kręgosłupa to nie czuję prawie nic, ewentualnie czasem takie jakby wibracje albo babelki.. Ostatnio nie czułam ruchów i zaczęła mnie boleć nerka, potem młody się odwrócił i już czułam ruchy, więc obstawiam że poprostu pokopał mi nerkę :)

Zjedz coś słodkiego i córcia powinna się poruszyć chociaż delikatne :)

Mena śliczna dzidzia :)

Masuska ja mam dzisiaj rosół i rybę z folii z ziemniakami i mizerią :)

Dzięki dziewczyny za rady, jeszcze pomyślę nad tym przewijakiem :)

8 lata 1 miesiąc temu #1046464 przez olcia1989a
Ja mialam wczoraj wizyte.Waga 6kg na plusie.Nastepna wizxmta 19 grudnia razem z usg.1 grudnia ide prywatnie na usg.Ja mialam przewijak ale krotko z niego korzystalam.

8 lata 1 miesiąc temu #1046471 przez Agutka
Hej Sander nie martw się wszystko jest dobrze tak jak dziewczyny mówią coś słodkiego powinno pomóc. Ja przewijak miałam i byłam zadowolona gim bardziej że młody często podczas przewijania lubił sobie siurnac i dzięki niemu łóżko lub pościel była sucha . W dodatku mi po CC bardzo ułatwiło bo nie musiałam się schylac, miałam taki najzwyklejszy który mieścił się na łóżeczku .

8 lata 1 miesiąc temu #1046478 przez honka_18
Mena mała śliczna, :cheer: ale fotka dokładna , :woohoo: a mała to już nie taka mala :cheer:

To mnie uspokoiłaś z tymi 10 skurczami, bo pomimo leżenia zdążają się takie bezbolesne ale nieprzyjemne

Jak trzeba odpoczywać to i przy dwuch dwulatka i jednym czteroletku się da :P przekonałam się otym kilka tyg temu :P
Za tydzień się okaże czy musze kontynuować kanapowy tryb życia

Joanna tez mam taki dziwne widnieje upławy, ale nie codziennie

8 lata 1 miesiąc temu #1046495 przez Kejt
Mena śliczne zdjęcie :) a jaka minka słodka :woohoo:

Oprócz łóżeczka i przewijaka mam już całą wyprawkę :) aaa i czapkę muszę kupić jeszcze dla maluszka ale odjeżdziłam dziś pół Warszawy i nic ładnego nie widziałam :(

Wogóle to ubralam już dziś choinkę :blush:

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 miesiąc temu #1046501 przez Mulian
No nieźle kejt. Ja mam zawsze żywa choinkę więc ubieram ja gora tydzień wcześniej żeby przetrwała ładnie święta. Z tymi czapkami też mam problem, czasem widzę śliczne na jakimś maluchu i wtedy mam ochote zapytać gdzie ktoś kupił coś takiego.

Nie mam jeszcze doświadczenia, ale wydawało mi się, że przewijak to must have więc zamówiłam.

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046502 przez Mena
Przewijaka z Marcelem nie miałam ale teraz się zastanawiam nad nim.
Szkoda że filmiku nie można wrzucić bo tak się krzywila i miny strzelala jak ją laskotalam żeby się przekrecila że mieliśmy dobry ubaw na usg :lol:
Kejt aż tak chcesz świąt że już choinkę ubralas :cheer:
Sander I co tam ruszyła się Mała?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka