BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 miesiąc temu #1046853 przez Agutka
Tylko najlepsze jest to że my wcale duzi nie jesteśmy ja mam 168 cm a mąż 174 . Mój Kubuś urodził się duży a teraz owszem jest wysoki ale za to chudy ma 6.5 roku i waży 24 kg wzrostu ma 125 cm .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046854 przez honka_18
Megi właśnie ta wypłata mnie jeszcze powstrzymuje :whistle: ale jak tylko uda mi się odłożyć na podłogę na cały dół to zrezygnuje bo za bardzo mnie stresuje ten maluch,

Też w środę jadę na USG ale zdjęć nie będzie :dry:

Agutka Artuś ważył połowę z tego :woohoo: 2,100 i miał 49 cm, Adam tylko 3 kg i też 49 cm ale za to teraz wielkie z nich chłopaczki :)

8 lata 1 miesiąc temu #1046858 przez Megi
Agutka hmmm to, gdzie Ty takie bobaski mieścisz :)

Honka Skąd, ja znam ten ból- ja też tylko już dla kasy, bo tak szczerze to mam już dość :(

Czuję się Kobitki brzydko, mało atrakcyjnie i chyba dopada mnie depresja jesienna...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046860 przez Agutka
Megi mój m ma to samo wiec głową do góry . A co do poprawy nastroju to ja dziś zaliczyłam fryzjera trochę pryciemnilam włosy pozbyłam się odrostu i czuje się super. Dziewczyny dziś czarny piatek super okazję wszędzie nawet w sklepach internetowych dla maluchów ja sie ob kupiłam i naprawdę i 50 70 % taniej

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046878 przez Inezka
Ja miałam pracować do 8.11, ale przedłużam do 6.12. wtedy mam wizytę u gin. i wezmę już L4. Już mam dosyć, bo brzuszko coraz większy i czasem jak chodzę to wydaje mi się, że robi się twardy.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046900 przez Kejt
Dla pocieszenia ja również w ostatnich dniach czuje się mało atrakcyjnie...Jakoś tak jakbym spuchnięta była cała.. I na twarzy jakoś tak inaczej.. A gdzie jeszcze do końca-10 tygodnii :blink:
Ale dziś za to miałam piękny sen, śniła mi się Michasia że miała już ze 3 latka i non stop się do mnie przytulała i była taka kochana :blush:
Jakoś dla tych naszych maluchów musimy jeszcze przetrwać te parę tygodni :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046913 przez Joanna90
To i ja powiem że też czuję się mało atrakcyjna, jak wieloryb na emeryturze, do tego po wizycie u lekarza- jazda samochodem, dotykanie brzucha na usg które trwało chyba z pół godziny- brzuch nie chce mi się uspokoić i ciągle się stawia nawet jak leżę i się nie ruszam, ale mam nadzieje ze dziś już się uspokoi :blink: a co do wagi rośnie w szalonym tempie pewnie przez brak ruchu, chociaż wszyscy mi mówią, że mam tylko wielki brzuch i nigdzie indziej nie przytyłam, ewentualnie troszkę po twarzy, ale twarz zawsze miałam bardzo szczupła więc to na plus :) ale ja tam nie wiem, przecież sam brzuch i piersi nie mogą ważyć 9 kg, bo tyle mam już na plusie :blink:
Kejt mi też się śniło urodziłam Hubercika i że od razu po narodzinach potrafił już chodzić i mówić :cheer: więc przywitałam się z nim i zapytałam go czy chce mleka z piersi, powiedział że chce, ale jak spróbował, to wszystko wypluł i powiedział że jest okropne i nie będzie tego jadł, że chce normalny obiad :cheer:
Dokładnie dla maluszków damy radę, już niedaleko :) trzeba się poświęcić a potem będzie wielka radość :) ale tak się boję, żeby za wczesnie nie urodzić... Chciałabym żeby był już chociaż 35 tydzień, to już byłabym dużo pokojniejsza...

8 lata 1 miesiąc temu #1046918 przez honka_18
Joanna tez bym chciała 35 tc
Ja wyglądam jak wieloryb z wielką nadwagą :( fakt przed ciążą miałam niewielką nadwagę ale cały dzień byłam w ruchu bo to spacerki, trampolina, gra w piłkę do tego codziennie ćwiczyłam i moje ciało mi się podobało. Teraz leżę, nic nie robie, jestem ogromną ze spuchnieta twarzą :( dobra koniec narzekania oby do konca stycznia i moja dzidzia będzie bezpieczna, a po porodzie biorę się za normalne życie

8 lata 1 miesiąc temu #1046924 przez olcia1989a
Dziewczyny chyba każda z nas czuje się już mało atrakcyjnie ;) ja przed ciąża nie jadłam słodkiego i taki się przyzwyczaiłam że bez problemu dawałam rade nie jeść,i tak trzymałam po połowy ciąży a teraz co chwile szukam czegoś :dry: Wszystko przez tą pogodę :whistle: (tak sobie tłumacze) :) ale po porodzie biorę się za siebie będzie wiosna to więcej czasu na dworze nie będzie czasu myśleć o jedzeniu :)

8 lata 1 miesiąc temu #1046938 przez masuska
Witajcie,

Po tym jak mnie mąż porwał na zakupy do Ikei to nie mogę się z czasem ogarnąć. Musieliśmy do Warszawy jechać 160 km w jedną stronę, ale warto było:) Mebelki dokupione, teraz zamawiamy łóżko do sypialni i szafę do sypialni i do Piotra pokoju i będzie wszystko. Od poniedziałku biorę się za pranie (w końcu). Nie wiecie może jak pozbyć się żółtych plam? Ubranka po Piotrze takich dostały, a czyste na pewno chowałam do szafy.
No a tak to szyję sobie, już mam gotową kołderkę z poduszeczką do wózka, a wykroje na pozostałe rzeczy porobione, więc tylko przeszyć zostało:)

Ja mam +10kg i też nie mogę się odgonić od słodyczy. O atrakcyjności już dawno zapomniałam, chociaż podobają mi się moje włosy :) Mimo że wypadają na potęgę ale są jakieś błyszczące :)

Odwiedzają Was położne? Z moją już się widziałam 2 razy. Fajnie z nią pogadać, bo znam się z nią od pierwszej ciąży, prowadziła też zajęcia na szkole rodzenia do której chodziłam, mogłaby być przy moim porodzie :)

Coś jeszcze chciałam napisać, ale nie pamiętam :P Roztargnienie ciążowe:)

Zdałam sobie sprawę że jeszcze 7 tygodni i moje dziecię będzie donoszone :woohoo:

8 lata 1 miesiąc temu #1046945 przez Kejt
Masuska pochwal się co tam uszyłaś ;) Ja byłam w przychodni w której jestem zapisana to powiedzieli że jak się urodzi to dopiero się zgłosić to przyjdzie położna środowiskowa i zapiszą dziecko do pediatry, więc u nas tak to wygląda :whistle:

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 miesiąc temu #1046946 przez olcia1989a
Masuska ja z ubraniami mialam to samo.Polowa zoltych i wygladaja jakby brudne byly,ja wypralam je w arielu na 60 stopni i wiekszosc puscila ale niektore nie.

8 lata 1 miesiąc temu #1046949 przez masuska
Olcia mnie już koleżanka nastraszyła ze polowe ciuchów wyrzuciła, bo nie puszczały plamy. Ja najpierw namoczę i tez w wysokiej temperaturze bede prac.

Kejt mnie ta położna zdziwiła, ale jak byłam z Pitem u pediatry to porozmawiałam sobie z masza panią doktor i mówiła żeby się zgłosić w 7miesiacu do położnej. W sumie to omijam szkole rodzenia a wypytać mogę o wszystko :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

8 lata 1 miesiąc temu #1046953 przez honka_18
Olcia, Masuska też miałam masę "brudnych" ciuszków ze strychu. Namoczyłam je na noc w vanishu i wszystko jest w idealnym stanie, nawet znalazłam kilka pieluch po mojej siostrzenicy ( mają 9 lat) i też się bialusia zrobiły

Masuska fakt włosy są super, ja do tego mam ich dużo :whistle:
Pościel super :woohoo:

Mnie siostra wyciągnęła na spacer do centrum handlowego ( 15 min spacerkiem w jedną stronę) Artka włożyłam do wózka żeby za nim nie biegać i wózek mam rewelacyjny, świetnie się prowadzi :woohoo: oczywiście dokupiłam Kubusiowi 3 pajace bo mi się spodobały :whistle:

8 lata 1 miesiąc temu #1046956 przez masuska
O tez Alkowi ostatnio troche kupiłam na szmateksach, a dla mojej szwagierki złapałam taka sukienusie z metka nexta za 3,77zl :p
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka