BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 miesiąc temu #1047274 przez Megi
Używałam do nosa fridy i byłam bardzo zadowolona.Zle to wygląda z boku,ale przy swoim dziecku nie jest to obrzydliwe :)

Honkasłużby zdrowia to Ci nie zazdroszczę!

Córka podziebiona i dziś zostałam z nią w domu. Cały dzień chodzę i jem.A teraz mam napad ochoty na lody-córka chora to czekam,Jak zaśnie.
Cieszę się,ze pracuje bo zamiast 5,5 kg miałabym już 25kg :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1047287 przez zubi
masuska trzymaj się :)

co do nawilżacza ja mam taki allegro.pl/nawilzacz-powietrza-care-life...etr-i5759612139.html sprawdził się,cena niezbyt wysoka, jest cichy, można wybrać nakierowanie pary i wilgotność w jakiej ma pracować.

aspirator używałam nosfridy z filtrem, słyszałam pozytywne opinie o tych podłączanych pod odkurzacz ale ja się bałam.

mamuśki już coraz bliżej końca i częściej będą pojawiać się informacje o szyjkach, wizytach w szpitalach i ktg a potem pojawi się ta pierwsza informacja o narodzinach ( ciekawe która z nas pierwsza szczęśliwie się rozpakuje :) ). Uważajcie na siebie szczególnie na spacerach w te zimowe dni.

8 lata 1 miesiąc temu #1047293 przez mavi31
Już się nie mogę doczekać żeby szczęśliwie każda z nas przekazywala wiadomość o tym że dzidziuś jest na świecie
Mam nadzieje ze wszystkie bez większych komplikacji :)

8 lata 1 miesiąc temu #1047299 przez honka_18
Megi z chłopcami miałam zawsze ta sama położna ale ona była ze Szkocji i nikt jej nie rozumiał było dużo skarg na nią i w końcu została zwolniona. Teraz w naszej przychodni nie ma stacjonarnej położnej tyko przyjeżdża ta co ma dyżur w szpitalu :evil: :whistle:

Kurcze znowuż mam twardy brzuch :angry: zobaczymy jutro co lekarz ginekolog na poradzi :whistle:

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1047338 przez Megi
Dzień dobry :)

Honka czekamy dziś na relację, oby wszystko było dobrze

Masuska jak tam u Ciebie?

Ja dziś idę wieczorem prywatnie na USG 3D/4D :) Nie mogę się doczekać...Teraz uciekam do pracy, do później :kiss:

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1047342 przez Joanna90
Honka powodzenia, daj znać jak po wizycie! :)
Megi oby również było wszystko dobrze, opowiadaj jak będziesz po USG :)
Ja też za 2 godzinki jadę na kontrolę i się trochę stresuję :whistle:

8 lata 1 miesiąc temu #1047346 przez Kejt
Dziewczyny no to dziś dzień relacji z wizyt. Oby wszystkie pozytywne :) Ja dziś też mam wizytę ale taką na NFZ bez usg więc nic nie wnosząca ale się przejdę żeby nie było :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 miesiąc temu #1047348 przez masuska
:woohoo: :woohoo: :woohoo: Do domku :)

Do 12.01 mam leżeć i pachnieć. Dostałam magnez i duphaston. A i lekarz powiedział ze jestem anomalia medyczna :) bo mimo ze z pierwszym było podobnie to urodziłam po terminie, a w/g medycyny powinnam w 36, 35 tc.

Czekam na relacje z wizyt. Jak dostane wypis to napisze ile młody ważył w poniedziałek. Na pewno jest większy i dłuższy. Udo na 32tc.

8 lata 1 miesiąc temu #1047349 przez mavi31
Kejt jak nic nie wynoszącą zawsze będziesz wiedziała czu szyjka się nie skraca i czy serduszko bije w normie
Mój ginekolog mimo że chodzę prywatnie nie robi mi co wizyty usg i z jednej strony trochę mi było na początku żal a teraz z drugim dzieckiem wiem że robi tyle ile jest potrzebne
Ja tez dziś wizyta o 15 zobaczymy co powie
Może nie powinnam się tu uzewnetrzniac ale co mi tam pisałam wam już kiedyś że mnie bardzo ciągnie krocze i ze mam takie małe żyłki teraz już nie są małe a ciągną dalej nie wygląda to zbyt mmm ładnie hihi jeśli tak to można ująć
Mam nadzieje ze cos zaradzić a nie powie że wszystko wróci po porodzie do normy
Do szpitala idę napewno ale jakoś się boję mam nadzieję że to naprawdę tylko dla zasady będzie
Pozdrawiam miłego dnia życzę

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1047350 przez Joanna90
Rzeczywiście dzień wizyt :)
Kejt ja też mam na NFZ i lekarz robi mi usg prawie na każdej wizycie... Ale za to szyjkę bada tylko ręcznie i nie wiem czy to do końca taka dobra metoda, bo w szpitalu badali mi przez usg dopochwowe i dzięki temu wiedziałam ile ma CM, a tak to on mi tylko na oko mówi, czy jest długa czy krótka :whistle:
Masuska super że tak szybko Cię wypuścili, leż i odpoczywaj :) grono leżących i pachnacych powiększa się widzę... u nas jak już przyjmą ciężarną na oddział to trzymają minimum tydzień na obserwacji :blink:
Mavi a z jakiego powodu musisz iść na oddział? Przez te żyłki czy przez coś innego?
Dziewczyny damy radę, musi być dobrze, jeszcze troszkę i będą z nami Maleństwa :)

8 lata 1 miesiąc temu #1047352 przez mavi31
Wzasadzie to chce mieć ze tak ujme dokumentację jeśli chodzi o ZUS a po dwa chciał zrobić usg doplerowskie właśnie przez te żylaki

8 lata 1 miesiąc temu #1047353 przez Kejt
Mavi jedyny plus to szyjkę sprawdzi ;) ale jakoś po takich wizytach na NFZ jestem zniesmaczona. Trzeba czekać z opóźnieniem minimum godzinę, zazwyczaj dwie. Sprawdzą mi ciśnienie i wagę a ciśnienie mierzę w domu 4 razy dziennie ( ze względu na moje poprzednie komplikacje mam takie zalecenia ) . Sprawdzi mi morfologie i inne badania które sama robie co tydzień( taki warunek żeby nie być w szpitalu) , są tam normy wypisane więc sama wiem czy jest dobrze czy nie. No i później sprawdzi szyjkę, no to jest plus. Chociaż tydzień temu miałam dłuuugą, więc podejrzewam że dziś też będzie ok, dlatego jakoś dziś tam idę jakoś bez chęci :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 miesiąc temu #1047354 przez Mulian
No proszę jaka synchronizacja wizytowa! :woohoo: dziewczyny dawajcie znać jak po badaniach. Ja idę do gin dopiero we wtorek.
Masuska super, że wychodzisz, jednak dom to dom, swoje kąty i większa swoboda.
A ja znów nie spałam w nocy dwie godziny, zaczyna to być normą. Teraz jestem mega zmęczona. Malutka od wczoraj opukuje mi dół brzucha i tak jakby drapie mnie, tak to czuję, nie jest to zbyt przyjemne więc czekam aż się jakoś przekręci ;)

8 lata 1 miesiąc temu #1047359 przez honka_18
Maska super, że wychodzisz :laugh: nie ma to jak swoją sofa ;)

Kajt to i tak dużo badają na NFZ :P mi na wizytach badają cistnienie, mocz (paczkami z eBaya) słuchają serduszka i wczoraj miała zmierzyć brzuch (wysokość macicy ) krew mi dopiero raz pobierał od początku
A w normalnie przebiegającej ciąży badan w szpitalu nie ma :evil: ja jestem wyjątkiem przez 2 przedwczesne porody

8 lata 1 miesiąc temu #1047362 przez masuska
Dostałam już wypis, napisze wam tylko ze mój maly mezczyzna wazy 1670g :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka