BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 miesiąc temu #1047570 przez olcia1989a
Byłam dzisiaj na usg.Niestety te ognisko przy sercu jedno jest :( Lekarz mówi że nie mam się martwic bo nawet zdrowe dzieci mogą to mieć.Nie jest to żadna wada.Dlatego dla niego jest wszystko ok.Mała rozwija się prawidłowo i waży 1100g :)
Co do świąt to ja robię rybę w occie rybę po grecku sałatkę i jakieś mięso :) na wigilie jedziemy do mojej mamy potem do teściowej.W pierwszy i drugi dzień świąt też w rozjazdach wiec jeść będziemy po świętach do sylwestra :whistle:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1047573 przez mavi31
Kochane wy nie możecie nic robić a ja nie mogę bo nie mam kuchni i nadal czekam czy zdążę czy nie
Ogólnie wszystko nowe i w miarę czyste po za oknami ale cóż nic nie zrobię
Mam nadzieje ze na święta będę mogła coś upiec i ugotować chciałam zrobić wigilię u siebie żeby nie musieć jeździć i wszystkich wziąść do siebie ale w tym roku to nie realne
Co do sprzątania to na M nie mam co narzekać pod warunkiem że już się za nie wezmie

8 lata 1 miesiąc temu #1047580 przez honka_18
Olcia skoro lekarz mówi że jest oki to tego się trzymajmy ;) chociaż wiem że i tak będziesz się zamartwiać bo to już taka rola mamuśki :whistle:

Ale fajnie też bym chciała do rodziców w święta wpaść :whistle: w ogóle to w Uk jakoś nie ma tej magii świąt :whistle: choinki wszędzie są już od połowy listopada i w ogóle wszystko jest inaczej :whistle:

Mavi jeszcze trochę czasu zostało to miejmy nadzieję, że zdążą z kuchnią na czas

8 lata 1 miesiąc temu #1047583 przez masuska
Honka ja taki szybki makowiec robiłam z ciasta francuskiego. Szybko i namiastka tego prawdziwego:) A pierniczki robię od kiedy Piotrek mi potrafi pomóc:) A to nasze domki z zeszłego roku.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Joanna barszcz z uszkami, koooocham :) Okna nie uciekną, także spokojnie, a odkryłam fajny odplamiacz, oxy sie nazywa i jest z Biedronki, jak dla mnie to Vanish przy nim wysiada. Co do smoczków to ja brałam 0-2 właśnie z Aventu (żółty z koroną i zielony z autkiem), wystarczy, jeden czy 2 bo też nie wiadomo czy będzie dzidziuś chciał akurat te, albo czy w ogóle, a dokupić zawsze można.
Kejt u mnie tak samo było, ja byłam grzeczna (do liceum) a mąż odwrotnie:)
Olcia, myślę że lekarz wie co mówi, ale raz już konsultowałaś chyba z innym, więc chyba nie jest źle.
Mavi, bez kuchni to marna sprawa, ja mam jeszcze nie dokończoną ale piec i gotować bym mogła, gdybym mogła:) Wczoraj zamawiałam łóżko do sypialni, będzie dopiero w połowie stycznia, a komoda dla malucha w połowie grudnia.

8 lata 1 miesiąc temu #1047594 przez honka_18
Masuska rewelacyjne :woohoo: ja też takie chce, daj proszę przepis to moi mężczyźni zrobią chociaż jeden

8 lata 1 miesiąc temu #1047596 przez mavi31
Masmuska podziwiam normalnie aż mnie zatkało
Ja to tylko proszę ciasta pieke :)
Jeśli w tym roku będzie mi to dane

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1047597 przez Megi
Kochane wczoraj nie pisałam po USG bo późno z mężem wróciliśmy, a córka całkiem chora z bratem moim zostala :(

Świetne wieści na forum,aż buzia mi się śmiała,jak czytalam :)
Moje też wielkoludem nie jest,ale lekarka powiedziała,ze idealnie jak na ten tydzień-1200g

Mój synuś to potwierdzony facet,a to dowód

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Buźka mimo próśb i staram godzinnych była zakrywana tak

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Masuska Wow!!!!!Pełen szacun

Olcia lekarz wie,co mówi bo pewnie mial z tym do czynienia i to nie raz.Wazne,ze to żadna wada!

Kejtkiecka piękna!
Załączniki:

8 lata 1 miesiąc temu #1047601 przez Agutka
Hej co do sprzątania to mój m ma 2 lewe ręce. Niby się stara ale rezultat masakra ha ha .
Body w gwiazdki z Pepco dobrze myślałaś.
U nas Święta zapowiadają się do bani zawsze spędziliśmy u moich rodziców ale teraz brat który mieszka z nimi się rozwodzi atmosfera hu...... Mama załamana, szkoda gadać. Z chęcią została bym w domu nawet jeśli mrożone pierogi miała bym jeść i barszcz z torebki.

8 lata 1 miesiąc temu #1047606 przez masuska
Honka przepis to ten www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-przepis-ii a szablon robiłam na kartce, wycinałam, przykładałam do rozwałkowanego ciasta i z niego wycinałam, do piekarnika na oko, bo jeden domek spaliłam. Kleiłam gotowym kremem dekoracyjnym Dr.Oetkera :)

Megi :) no jajka bomba:)

Agutka, przypomniało mi się że u mnie nie było rozmiaru. A święta faktycznie nieciekawe.

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1047608 przez honka_18
Megi ale jaja jak berety :woohoo: pierwszy raz widzę takie zdjęcie
Zdrówka dla córci życzę

Masuska dziekuje zaraz dla M wyślę niech się oswoi

8 lata 1 miesiąc temu #1047610 przez masuska
Honka to jeszcze zdjęcie od frontu. Jak coś to nic trudnego, tylko trzeba się nadłubać :P
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1047611 przez honka_18
Świetne są . Ja lubię takie cuda wianki wyczyniać więc M zrobi ciasto a ja z Adasiem będziemy się bawić wycinaniem, klejeniem i dekorowaniem ;)

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1047648 przez Kejt
Megi nooo chłopak stuprocentowy :woohoo: a jak rączką się zasłania słodko, nie da popatrzeć na siebie :silly:

Masuska piękne domki :woohoo: zazdroszczę talentu i pewnie cierpliwości trochę trzeba mieć przy tym ;) ja mam niestety dwie lewe ręce do wypieków, ale na szczęście mąż z branży cukierniczej to się jakoś wyrównujemy :)

Dziewczyny czy bolą was żebra w nocy? mnie jakoś strasznie i nie wiem czy to normalne :P

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1047650 przez Megi
Kejt nie bolą mnie zebra,ale w ciąży wszystko jest normalne ;)

Jak dziś samopoczucie Wasze?

To mój brzuchol dzisiejszy

Buziaki
Załączniki:

8 lata 1 miesiąc temu #1047653 przez masuska
Witajcie.
Z tymi moimi "talentami" to jest tak że ja lubię się babrać w takich różnych rzeczach, jakieś prace plastyczne, szycie, pieczenie, ale na to niestety trzeba czasu.

Kejt mnie boli pod prawym żebrem i to już od dawna, ale od jakiegoś czasu mniej. To taki ból kłująco piekący, myślę że to rosnąca macica mi tak wepchnęła wszystko pod żebra i stąd ból. Ali wieczorem kopie też z prawej strony i potrafi porządnie trzepnąć, aż się skrzywię :)

Dziewczyny, podajcie jaką macie długość szyjki po ostatnim badaniu. Wyciągnęłam kartę pierwszej ciąży i miałam w 34tc 26 mm, w 36tc 20 mm, a teraz w 30 mam już 20 mm, zaczynam się martwić.

Megi śliczny brzuszek, zgrabniutki :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka