BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 miesiąc temu #1047406 przez Agutka
Hej fajnie dużo dobrych wieści po wizytach . Co do badania szyjki to usg dopochwowe pozwala xobaczyc szyjka od środka nie jest rozwarta czego zwykle badanie ginekologiczne nie wykryje . Co do No spy spokojnie możesz brać więcej niż 1 ja biorę 3x1 a mówił mi mój gin że i można 3x1 brać jak by nie pomagało . No spa nie jest toksyczna dla dziecka i może być podawana w olbrzymich dawkach w zpitalu podają nawet 4 x4 jeśli jest taka potrzeba .
Ja die dziś wzięłam za ciuszki zobaczyłam ile mamy i co brakuje napewno musze pajace dokupić . Pytanie forum Was kupujecie kaftaniki i śpiochy takie tradycyjne .? Bo mnie chyba z Kubą denerwowały .Na razie postawiłem na body i pół śpiochy albo getry a o to moje zdobycze
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1047408 przez honka_18
Joanna mał ma
FL 53,4 mm
HC 268,0mm
AC 237,6 mm

Agutka śliczności :cheer: ja nie mam kaftaników bo nie lubię, Adamowi zakładałam i mnie wkurzały, ciągle się zawijały. Śpioszków kilka mam ale do bodów będę zakładać

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1047410 przez Joanna90
To dobrze, lekarz właśnie mi mówił żebym brała tyle ile razy będzie taka potrzeba, ale żadnych konkretów a boję się łykać te tablety jak cukierki, ale skoro Wy macie 3x1, to myślę że jak będzie taka konieczność te 3 mogę brać :)

Potwierdzam, że piękne :) Ja śpiochów nie kupuję, mam: body z krótkim i długim rękawem, pajacyki, rampersy, bluzeczki, spodnie dresowe i półśpiochy.

8 lata 1 miesiąc temu #1047412 przez Sander
Witam siE!!!
Też byłam wczoraj na 3d. Faktycznie jakaś kumulacja z tymi wizytami :-)
Honka moja córcia jest bardzo podobna do Kubusia
Waga 1209 gram
Fl 54,1 mm
Ac 237,1 mm
Hc 264,4 mm

Nas trochę przeziębienie wzięło. Gardło mnie mocno bolało, ale dziś lepiej, trochę katar i trochę zatoki. Czarny bez dal rade :-)

8 lata 1 miesiąc temu #1047413 przez Sander
No i zdjęcia :-) malutka jest zupełnie podobna do Izy!!! Profil ma identyczny!
Moje dziewczynki <3
Załączniki:

8 lata 1 miesiąc temu #1047419 przez masuska
Agutka ja wszystkich śpiochów i kaftaników się pozbyłam. Nie mam ani jednego :)

Witaj Sander, gdzie byłaś, jak cie nie było :) śliczne zdjęcia masz. Ja za 1,5tygodnia mam dopiero te 3d

8 lata 1 miesiąc temu #1047428 przez Sander
Ach u mnie jak zawsze, praca dom + milion innych rzeczy i przygód. Generalnie było bardzo duże obłożenie pracą. U nas jest zawsze najwięcej pracy na koniec roku. Ale czytałam względnie na bieżąco :-)
Nie polecam kaftanikow. Ja używałam głównie body, śpiochy, pajace. Bluzeczki tez. ważne żeby nie było zapięc z tyłu. Bo trudno się je ubiera maluszkowi. Śpiochy i pajace najlepiej rozpinane od góry do dołu.
Masuska a nie za późno będzie?? Mi lekarz mówił ze najlepiej do 30 tygodnia, a potem źle widać. Moja o dziwo jest głową do dołu, wydaje mi się że się obroniła akurat w nocy przed tym 3 d ale jeszcze ma miejsce to nie wiadomo jak będzie. No i tak się wtulala w macice ze ledwo można było zobaczyć. Jutro już grudzień... Kiedy to minęło?!?!

8 lata 1 miesiąc temu #1047430 przez honka_18
Sander śliczna księżniczka :cheer:
No to jak widać nie wszystkie lutowe dzieciaczki są duże :whistle: ale nie ma co się martwić na zapas, Artuś też był mały, przez pierwszy rok a teraz jest większy od rówieśników :woohoo:

8 lata 1 miesiąc temu #1047477 przez Agutka
Hej no właśnie te kaftaniki mnie też do szału doprowadziły ale z 2 strony dla pępka są lepsze bo jest lepsza wentylacja niż body ech. Dziewczyny a do pępka co będziecie używać ja chyba zostanę przy spirytusem 70% choć teraz niby octanisept polecają to z doświadczenia zawodowego wiem że spirytus nie ma sobie równych albo będę używała raz tego a raz tego hmmm . Już grudzień zaraz święta a później zaczniemy się rozpakować jak jajko niespodzianki .

8 lata 1 miesiąc temu #1047478 przez Agutka
A co do wielkości dzieci to mój miał ponad 4 kg a teraz 25 kg przy 125 cm wzrostu chudy i długi .

8 lata 1 miesiąc temu #1047482 przez honka_18
Agutka w UK pępka niczym się nie spryskuje, przemywa się tylko wodą z mydłem i dokładnie osuszacze pieluszka. Tak właśnie robiłam chłopcom i im kikut odpadł po tygodniu.

8 lata 1 miesiąc temu #1047487 przez Kejt
Agutka też mam sporo takich samych ciuszków jak ty hihi :)

Sander śliczna malutka :)

Oj tak jak ja bym chciała już święta, chodź z drugiej strony jak sobie pomyślę jaka wtedy będę ociężała i pewnie spuchnięta to wolałabym żeby już był styczeń a najlepiej to już marzec :laugh:

Trochę mnie poniosło bo już na święta wielkanocne zamówiłam zestaw dla malutkiej :P

Wiktoria 25 tc [*]
Załączniki:

8 lata 1 miesiąc temu #1047488 przez masuska
Agutka, czemu nie zauważyłam Twoich ciuszków:) Widzę że masz półśpiochy z Pepco w chmurki, strasznie mi się podobały, ale czemu te różowe wstawki :(
Do pępka to z Pitem używałam tych gazików nasączonych LAKO i też w ciągu tygodnia kikut odpadł. Wypytam położną co teraz się robi, bo sama nie wiem.

Sander mi też mówił że około 30 tc najlepiej robić 3d, ale sam ustalił na 32.

8 lata 1 miesiąc temu #1047503 przez honka_18
Kejt śliczna ta kiecunia :cheer:
Mnie też te święta troch przerażają ale ze względu na przygotowania :evil: jak ja to ogarnę na leżące :whistle:

8 lata 1 miesiąc temu #1047505 przez Sander
Kejt ale kieca!!! I buciki... Ach i kokardy... Uwielbiam takie ciuszki.
Ja tez zaczynam czekać na święta!! nawet się zastanawiam czy sama mam nie zrobić u siebie? Iza się już pyta kiedy pierniki będziemy robić :-)
Masuska jak lekarz tak kazał to wie co robi, będzie ok :-)
Iza urodziła się w 40 tc, waga 3260. Teraz ma równo 4 lata, waga 22 kg i wzrost 116. wygląda na 5-6 lat.
Pępek w sumie nie pamiętam czym przymywalam, chyba spirytusem, a ranę po cc octsniseptem.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka