BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 miesiąc temu #1047656 przez Joanna90
Megi cudowny chłopak, świetne zdjęcie :) będzie miał pamiątkę jak podrośnie hihi :)

Kejt mnie bolą żebra jak polożę się na plecach, tzn może nie tyle co bolą, co mam wrażenie że zaraz mi pękną albo je rozerwie:whistle: no i czasem Młody wkłada mi stopy w żebra to też trochę boli :)
Leżę na lewym boku cały czas bo do tej pory to była jedyna w miarę wygodna pozycja, nieraz w nocy budzilam się z bolącą lewą nogą, ale tej nocy to był jakiś horror, żadna pozycja mi nie pasowała bo w każdej coś mnie bolało a noga już w szczególności.... W efekcie nie spalam pół nocy a w toalecie byłam 9 razy bo liczyłam :woohoo:

Czy u Was też tak strasznie wieje? W nocy myślałam że zachwilę nam domek zdmuchnie :)

Masuska podziwiam, mi pieczenie średnio wychodzi, już lepiej gotowanie :whistle:
Nie pomogę z szyjka bo lekarz nie podaje mi ile ma cm tylko na oko czy wygląda w porządku :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1047657 przez mavi31
Moje żebra są bardzo obolałe szczególnie boli mnie wieczorem i rano z tyłu to czasem na wysokości żeber mam wrażenie takiego klucia jak bym miała zawał :)

8 lata 1 miesiąc temu #1047658 przez honka_18
Kejt to Malutka Tobie żebra okopuje stąd ten ból :whistle:

Megi jaki fajny, malusi brzuszek :cheer:

8 lata 1 miesiąc temu #1047659 przez Mulian
Helooo, ale dziś ładna zima, szkoda tylko, że temperatura na plusie bo śnieg mokry i zaraz się wszystko zacznie rozpuszczać.
Ale zdjęcia się posypały :woohoo:
No dżentelmen z interesem na wierzchu bije wszystko ;), rączką ślicznie twarz zasłania - przynajmniej widać ładnie paluszki.
Co do domków z piernika moja bratowa z córką takie robią, kiedyś kupowały jakieś gotowe zestawy (szablony i przepisy chyba) z Ikei, teraz już sobie radzą bez tego.
Megi zgłaszam protest, no taki malutki zgrabniutki brzuszek! :cheer: Chociaż na początku ciąży widziałam kobietę która w 7 miesiącu miała mniejszy niż ja wtedy w 4 :woohoo: , kwestia indywidualna.
Mnie żebra nie bolą wcale, w ogóle mała mało mnie kopie w górnych partiach, ale ja mam łożysko na przedniej ścianie, może nie czuję.
Joanna znam ten ból bezsenności i boleści w każdej pozycji. Dziś pierwsza noc w tym tygodniu, którą przespałam bez tych "atrakcji", pewnie dlatego, że specjalnie położyłam się bardzo późno, a wczoraj trochę latałam po mieście więc się wymęczyłam.

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1047671 przez Joanna90
Dziewczyny od nocy jestem cały czas strasznie głodna, nawet jak coś zjem za 5 minut czuje ssanie w żołądku, od rana nie robię nic tylko jem i jem... zabierzcie ode mnie lodówkę :woohoo:

Wczoraj jak rozmawiałyśmy o daniach wigilijnych, narobiłam sobie takiego smaku na barszcz czerwony, ze po pracy mąż musiał wyruszyć na poszukiwania koncentratu z Krakusa żeby był dziś na obiad :) Co prawda nie z uszkami- sklepowych nie lubię- tylko z makaronem, pierwszy raz jadłam barszcz z makaronem, ale też było dobre :blush:

8 lata 1 miesiąc temu #1047675 przez mavi31
Ja tez mam spory apetyt ciągle rusza mi się buzia hihi
Niby tylko rutynowe badania a denerwuje się tym szpitalem
Odbiorę młodego i jade eh......
Trzymajcie kciuki jestem straszna Panikara
Martwię się o wszystko na zapas

8 lata 1 miesiąc temu #1047676 przez honka_18
Eh wybrałam się z chłopcami na 10 minutowy spacer i po powrocie do domu zamówiłam Arturowi plecak ze smyczą :angry: nosz takie fochy stroi jak księżniczka jakaś :angry:

Joanna ja też ciągle coś przeżuwam :blush:

Mavi kciuki zaciśnięta ;)

8 lata 1 miesiąc temu #1047680 przez Agutka
A ja właśnie ogolilam Big Mac -a .
Hej kobiety u mnie nocka w miarę ok ale dziś znów skurcze się pojawiły po maratonie w galerii na szczęście no spa pomaga . Dziś kupiłam 2 koszule do karmienia i szlafrok . Planuję w weekend zamówić większość rzeczy bo te skurcze mnie trochę przerażają

8 lata 1 miesiąc temu #1047693 przez masuska
Oj i ja mam dziś mega apetyt, ale przypomniało mi się że rodzice mi wczoraj podwieźli mandarynki :) Zjadłam wszystkie. Złożyłam zlecenie u męża na 2 kg tych cudowności :P

8 lata 1 miesiąc temu #1047698 przez Joanna90
Masuska ja jakiś czas temu miałam fazę na mandarynki i kiwi, ale już mi przeszło, teraz z owoców wcinam ciągle jabłka :)
Agutka oszczędzaj się bardziej i bądź dobrej myśli, zero stresu, to dużo daje przy skurczach :)
Honka nie denerwuj się :)
Mavi powodzenia! :)

8 lata 1 miesiąc temu #1047699 przez Mulian
Masuska super zdjęcie profilowe :)
Ja ostatnio dużo nie jem, przynajmniej nie jednorazowo. Macica wyraźnie uciska mi na żołądek i jego pojemność się zmniejszyła. Ale mandarynki też wcinam garściami :laugh: , uwielbiam zwłaszcza, że jeszcze z dzieciństwa kojarzą mi się ze Świętami i magią tego czasu.

8 lata 1 miesiąc temu #1047701 przez mavi31
Ja czekam na izbie :)
Dziewczyny zwarzylam się dziś i o zgrozo jestem 8 kg do przodu ale z drugiej strony to wcale nie tak duzo przy pierwszym o tej porze było 19kg do przodu hihi
Miłego wieczoru stres mnie zjada

8 lata 1 miesiąc temu #1047703 przez Mena
Dzień dobry w właściwie dobry wieczór :lol:
Megi haha no bez sprzeczny dowód na to że chłopak :laugh: haha takiego zdj z usg to jeszcze nie widziałam
Super że u wszystkich po wizytach dobrze, zdj śliczne już widać że takie dzieciaczki w brzuchu siedzą :P
Któraś pisała o zebrach, u mnie Kornelka upodobala sobie do kopania moje prawe zebro, boli niemiłosiernie :dry: , ale Marcel też uwielbiał moje żebra, więc mam powtórkę z rozrywki, ogólnie kopniaczki już są dosyć bolace :huh:
Mam wrazenie że brzuch powiększa mi się z dnia na dzień co nie spojrze to jest większy :woohoo:
U nas choroby choroby I jeszcze raz choroby, jedno się dobrze nie skończy I drugie się zaczyna :angry: . Ale za to pięknie nasypalo śniegu I mam piękna zimę za oknem :woohoo:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

8 lata 1 miesiąc temu #1047704 przez Mena
Megi haha no bez sprzeczny dowód na to że chłopak :laugh: haha takiego zdj z usg to jeszcze nie widziałam
Super że u wszystkich po wizytach dobrze, zdj śliczne już widać że takie dzieciaczki w brzuchu siedzą :P
Któraś pisała o zebrach, u mnie Kornelka upodobala sobie do kopania moje prawe zebro, boli niemiłosiernie :dry: , ale Marcel też uwielbiał moje żebra, więc mam powtórkę z rozrywki, ogólnie kopniaczki już są dosyć bolace :huh:
Mam wrazenie że brzuch powiększa mi się z dnia na dzień co nie spojrze to jest większy :woohoo:
U nas choroby choroby I jeszcze raz choroby, jedno się dobrze nie skończy I drugie się zaczyna :angry: . Ale za to pięknie nasypalo śniegu I mam piękna zimę za oknem :woohoo:

8 lata 1 miesiąc temu #1047705 przez Mena

Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka