- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja się zapowiedziałam że na świeta robię NIC. Nie będzie pierników, ani domków z piernika, żadnych kapuśniaków, sosu żurawinowego itd.Wszyscy się zgodzili i nie marudzą Ciekawe tylko czy wytrwam w postanowieniu.
Honka, szkoda ze tylko prać i zmywać można na leżąco jakby się zaopatrzyć w jakiegoś robota do odkurzania to by było fajnie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
Honka mam ten sam problem, jak ja to ogarnę, zostanie jedynie nadzorowanie męża Ogólnie denerwuje mnie strasznie wszystko w domu i przeraża, bo już każdy kąt wymaga generalnego sprzątania, mam wrażenie że wszędzie jest bałagan, okna i firanki wołają o pomstę do nieba- aż serce mi się kroi, jeśli te firanki nie dopiorą sie i zostaną takie bure , w półlach też chciałabym sobie posprzatac, zrobić miejsce dla maleństwa, na jego rzeczy, bo wszystko póki co jest na wielkiej strecie w jednym miejscu... a ja jestem raczej z tych pedantycznych niby mąż pomaga ile może, sprząta itp, ale on ma zupełnie inne poczucie czystości i dla niego zawsze wszysko jest czyste w domu, choćby nawet miał potykac się o bałagan zresztą ja widzę potrzebę gruntownych porządków a nie tylko wytarcia kurzów z wierzchu... Jeśli chodzi o męża to chyba że chodzi o samochód, to nawet najmniejszy pyłek kurzu sprząta w nim i ma pedantyczna manie.... Najgorsza jest ta bezczynność, że poród coraz bliżej i kto ogarnie dom przed przybyciem Maleństwa, a ja mam tyle wolnego czasu i nic robić nie mogę, czasem chce mi się normalnie płakać jak o tym pomyślę dobra wyżalilam się, może któraś z Was mnie zrozumie, ale od dłuższego czasu chyba mam włączony syndrom wicia gniazda i nie mogę nic robić oprócz zamawiania rzeczy przez internet, a bałagan wychodzi z każdego kąta, to jest okropne uczucie po porodzie będę musiała odgruzowywać dom... Z drugiej strony strach przed porodem przedwczesnym mnie skutecznie powstrzymuje przed rozpoczęciem porządków, więc pozostaje mi tylko narzekanie... Ale postanowiłam ze jeśli skończę 36 tydzień- jesli do niego dotrwam- to zacznę coś porzadkować powolutku
Sander piękne zdjęcia, dobrze że wszysko s porządku u Ciebie, bo właśnie zastanawiałam się co tak zniknęłaś na tak długo
Masuska Ty masz odpoczywać a nie sosy gotować
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Też już zapowiedziałam że na święta robię nic, ale święta bez ryby po grecku to nie święta więc chyba muszę urządzić przyspieszony kurs gotowania dla M
Joanna przeżywałam to samo co Ty w pierwszej ciąży , musiałam leżeć 3 miesiące dom zarastał brudem teraz jest lepiej przy dzieciach M nauczył się sprzątać tylko okien nie myje, podłogę przeciera tylko tam gdzie się coś wyleje albo nadepta i za żelazko się nie chyci
Na szczęście siostra mi umyła okna pod koniec września więc jakoś je przeżyje
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Agutka, gdzie żeś kupiła tego bodziaka, turkusowy w granatowe gwiazdki? on też z pepco, gdzieś go już widziałam, a strasznie mi się podoba
Honka, Piter też lubi odkurzać, w weekend go zagonię Mi to pierników brakuje.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny ale macie słodkich małych pomocników
Co do świąt ja nie robię nic w tym roku, ale zamówiłam sobie już u mamy uszka z barszczem, dla mnie święta bez tego dania nie istnieją... Aż zgłodniałam
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurczę znajoma podrzuciła mi swoje córy na pół dnia bo im szkołę zamknęli zaraz mi chyba głowa pęknie jakie dziewczynki są hałaśliwe
My w tym roku będziemy mieli uszka ze sklepu, barszcz też z torebki Ale za to M zapowiedział, że 6 grudnia choinkę z chłopcami ubierze
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kejt właśnie pocieszam się, że po porodzie będziemy tęsknić za lenistwem i spaniem Ale już się tego nie mogę doczekać
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kajt z nami było na odwrót M zawsze grzeczny, poukładany, mnie wszędzie było pełno, nikogo nie słuchałam i bawiłam się w komandosów na szczęście Adam wdał się w tatusia, a Artek .... w mamusie, ale jak opowiadam mojej mamie co Artek wyczynia i jaki jest uparty to zawsze słyszę " ty byłaś gorsza" więc tak na chłopców nie narzekam
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja byłam grzeczna ale bardzo uparta, od początku miałam swoje zdanie, podobno miałam milion pomysłów na minutę i na wszystko gotową odpowiedź i twarz mi się nie zamykała, bo cały czas gadałam jak najęta co było bardzo męczące na dłuższą metę, mama mówi że już nieraz miala dość mojego gadania Mąż za to był podobno spokojnym dzieckiem
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa