- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Agutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Masuska piękne rzeczy . Mata super ja też sporo zamawiam z Ali po co w Polsce przepłacać.
Honka współczuję i dużo zdrówka życzę. Mam nadzieję że dziś już lepiej .
U nas dziś pierwszy śnieg Pruszy jutro i pojutrze też zapowiadają weekend minął leniwie ale taki właśnie mi się marzył. Teraz szukam jakiejś inspiracji na obiad . Mam szpinak do zużycia może jakieś pomysły? Podpowiedzi mile widziane Kuba w szkole a ja z kawka pologuje. Coś Zonia dziś leniwie podchodzi do liczenia ruchów. Dziewczyny jakie łóżeczka kupujecie albo macie . U nas łóżeczko przez pierwsze 6 mc co najmniej będzie w sypialni ale nie mam tam miejsca na dodatkową komoda dla małej a nie widzi mi się po każda pierdół iść do innego pokoju . Myślałam o łóżeczku z komoda ale te ceny masakra .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
Honka współczuje weekendu. Mam nadzieję, że dziś lepiej? Z moim brzuchem chyba gorzej, nie wiem czy mi się wydaje, ale mam wrażenie że od czwartku cały czas jest twardy, nawet jak leżę i się kompletnie nie ruszam. Hubert coraz mocniej się rozciąga i kokosi w brzuchu i jak się tak tusza to mam takie mocne, bezbolesne przesuwające się skurcze, ale obejmujące cały brzuch, w nocy musiałam wziąć nospę i na chwilę był spokój, bo ciągle się budziłam przez ten brzuch... Jakbym policzyła to miałabym chyba z 50 na dobe tych skurczy we środę do lekarza, zobaczymy co mi powie, ale obawiam się że zamknie mnie w szpitalu Ehh... Po ostatnim pobycie i zignorowaniu półpaścca mam jeszcze większy uraz do szpitali... A Twój brzuszek jak?
Olcia mam taką samą bramę
Agutka nie pomogę z jakąś inspiracją kulinarną, bo nie lubię szpinaku łóżeczka też jeszcze nie mamy ale mamy dokładnie jak Ty, przez pierwsze miesiące młody bedzie miał kącik w sypialni a dopiero potem go eksmitujemy do wolnego pokoiku Ja mam w planach opróznić dla dzidzi nasza komodę i tam dać jego rzeczy, a nasze ubrania upchnać w szafie, a lóżeczko chyba będziemy kupować z szufladą na dnie, zawsze jakiaś dodatkowa półka a jak eksmitujemy bobasa do swojego pokoju gdy podrośnie to zrobimy mu jakieś ładne mebelki
Masuska cudowne rzeczy
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
Honka super, że już lepiej u małego!
Olcia ale masz pejzaż, u nas jakieś pół cm śniegu na płaskich powierzchniach - dachach i balkonach.
Szpinak dodaję do sosu serowego, który robię z kurczakiem w kostkę i makaronem +cebulka, czosnek, gałka muszkatołowa. Jeśli jest świeży to jako sałatę można wykorzystać, a można też z ryżem doprawiony czosnkiem, albo też z makaronem i kurczakiem, ale trochę lżej bo zamiast sosu serowego trochę oliwy i pomidorki koktajlowe lekko podsmażone plus bazylia. ....no można też zrobić tartę.
Co do łóżeczka, oczywiście te od razu z komodami są piękne, ale rzeczywiście ceny zabójcze, ja celuję w zwykłe łóżeczko z szufladą na dole. Też nie mam miejsca w sypialni dodatkowo na komodę i właśnie dlatego robię duuuuże porządki już jedną szafkę przeznaczyłam dla Natalki, ale okazuje się, że to nie wystarczy więc pomału biorę się za drugą . Łatwo nie jest, ale jak mam dobrą motywację to i mniej jestem przywiązana nagle do niektórych rzeczy i łatwiej mi się wszystko bardziej kompaktowo układa
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja lozeczko mam po Piotrusiu z szuflada i bardzo sobie je chwale,szuflada fajna sprawa na zapas chusteczek i pieluch.Piotrus spal z nami w sypialni ponad 2 lata potem przenioslam go do jego pokoju,z Maja tez tak napewno bedzie
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Łóżeczko mam z 3 poziomami i obniżanym 1 bokiem. Artek w nim spał w naszej sypialni i sobie zawsze kładłam "w nóżka" komplet ciuszków w razie nocnego przecieku i kilka pamperów i chusteczki, wszystkie Artusiowe ciuszki były w pokoju Adama. Teraz Kubuś będzie u nas spał w kołysce ciuchy ma w swoim pokoju i pewnie też będę sobie szykowała zapas na noc i kładła na początku w nogach kołyski.
Joanna trzymam kciuki żeby brzuch się uspokoił i pobyt w szpitalu odwlekł w czasie. U mnie dzisiaj spokój, wczoraj była masakra ale to pewnie przez stres no i ciągła wkładanie Artka do wanny bo brudny w kupie sam nie wejdzie wyleżałam się w łóżku i mi przeszło
Ola 2 lata?? Adam miał od razu swój pokoik, Artek spał w naszej sypialni przez 3 miesiące, później zaczął przesypiać całe noce to go wyeksmitowaliśmy do Adasia Kubuś też będzie spał u nas do póki będzie w nocy płakał
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Honka dobrze ze już Artek w przedszkolu:) Odpoczywaj. Ja gina mam dziś, ale tylko kontrolnie, usg za 2 tygodnie.
Olcia, u mnie Piotrek odśnieżał przy poprzednim opadzie śniegu, który w sumie zaraz się rozpuścił, ale on tak to lubi że wcale mu nie bronię
Agutka, ja miałam łóżeczko po Piotrze, mieliśmy je przemalować, farba akrylowa matowa, strasznie słabo kryła, 3 warstwy i nic, mąż dokupił farbę tej samej firmy ale w połysku, pokrył i wygląda pięknie. Tylko że zamiast akrylowej bezpiecznej, pan mu dał ftalową toksyczną, więc do łóżeczka dziecka nie położę. Komoda przy okazji też odpada. Jutro kupujemy łóżeczko od znajomej, białe 120x60, zamawiamy komodę dla malucha i łóżko do sypialni dla mnie
Ze szpinaku to ostatnio robiłam makaron z sosem serowym i szpinakiem, miałam jeszcze brokuł to dodałam. Takie "na winie" - co się nawinie to się doda.
W Ikei kupiłam taki regał, nawet 2 na zabawki dla małego i dużego, teraz białą komodę wezmę, to już zostanie na dłużej.
Honka, mój Piotrek nadal śpi z nami w jednym pokoju, ale to z braku miejsca, teraz jak górę zrobimy to i jeden i drugi do swojego pokoju:) Mały na razie będzie ze mną przy cycu, a Mąż pewnie będzie spał u starszego, albo w salonie Zrobię mu tę przyjemność i jak będzie pracował to nie będę go skazywać na nocne wstawanie.
Ja dziś piorę ciuszki:) W sumie to odplamiam.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Masuska fajny ten regał ja to mam zabawki w boxach pod łóżkiem bo miejsca brak
Przyszły mi książeczki dla chłopców zamówiłam dla Adama na urodziny Dinopedie i przy okazji atlas i wiersze tak bez okazji ale chyba dam im pod poduszkę
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
U nas zimy brak, ale pewnie i do nas przyjdzie.
Honka super, ze juz lepiej!
Joanna lepiej skonsultuj to z lekarzem bo brzmi powaznie tyle skurczy!
U mnie szpinak to tylko z serem blue,cebula, filetem i czosnkiem-mniam
A my przemalowujemy nastepny pokoj-wicie gnizda mi się załączylo juz
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
A miałam jutro meble zamawiać. Dobrze ze maz ma teraz 2 dni wolnego.
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Agutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
- Inezka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
Masuska, szalałaś ostatnio, tu zakupy, daleka droga i domowe obowiązki... leż i odpoczywaj. Jak widzisz my tu wszystkie trzymamy mocno kciuki
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16