BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 miesiąc temu #1046304 przez mavi31
Honka współczuję biedaczek się umeczy duzi silki i zdrówka dla synka
Mój młody niby nie miał zdiagnozowanego nic ale widziałam reakcje przy jedzeniu a przedewszytkim przy zmianie kosmetyków lub pieluch
Co do brzucha mnie wczoraj bardzo bolało więc dwie nospy wzięłam i dziś też rano jedna

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1046306 przez honka_18
Artur wymiotów po każdym posiłku, "oddawał "więcej niż przyjmował, to tego nieprzetrawione kupki wiec nieodpuscilam i na tekst lekarza " jest wcześniakim wyrośnie z tego" reagowała krzykiem wiec zrobili mu wkoncu po miesiącu badania
Z egzemom tez musiałam badania " wychodzic" ale mały wyrywał sobie włosy z głowy, gryzł się i rozdrapywal do krwi do tego nie mógł spać. Tak więc przez pół roku codziennie odwiedzałam przychodnie. I od tamtej pory przy okazji urlopu odwiedzamy prywatnie pediatre w Pl

8 lata 1 miesiąc temu #1046308 przez mavi31
O matko to miałaś przeżycia więc wcale się nie dziwię że kontrolujesz etykiety;) u nas było dość spokojnie najczęściej to policzki pupa i pod kolanami i pachami
Zobaczymy jak będzie z drugim
Wpadłam na pomysł imienia Tymon Tymuš co wy na to?

8 lata 1 miesiąc temu #1046310 przez honka_18
A to Adam tak miał i do tego chrosty na pupie od pieluch, używaliśmy tylko pampersa te zielone, ale odkryłam ze to od nabiału

Tymek mi się bardzo podoba :)

8 lata 1 miesiąc temu #1046317 przez Agutka
Mam sąsiada Tymona bardzo sympatyczny chłopiec.

8 lata 1 miesiąc temu #1046338 przez Joanna90
Honka miałaś przejścia z tymi lekarzami :(
Tymuś bardzo mi się podoba, też chciałam naszemu dać Tymon, ale mąż zdecydowanie odrzucił... W przedszkolu w mojej grupie był taki kochany, słodki, śliczny i bardzo grzeczny Tymuś, więc mam bardzo miłe skojarzenia z tym imieniem :)

8 lata 1 miesiąc temu #1046345 przez Mena
mavi ślicznie Tymus, u nas miał być jakby był chłopak :woohoo:
U nas wkoncu śliczna pogoda, po 2 godz w przedszkolu Mały śpi jak zabity (ciekawe jak długo :whistle: )

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046347 przez Joanna90

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 1 miesiąc temu #1046348 przez honka_18
Mena odpoczywaj jak najwięcej

Kurcze wzięłam juz 2 nospy a brzuch nadal mnie boli, oby do 14:30 i pójdę spać, może sen pomoże

8 lata 1 miesiąc temu #1046353 przez mavi31
Oj dziewczyny coś te nasze Brzuszki nas nie słuchają:(
Ja mam podobnie żenie zaklowa i mam wrażenie jak by młody mi ręką machal i jak bym czula go już nisko ale z pierwszym miałam dokładnie tak samo to też czas kiedy nasze łobuzy zaczynają się przekrecac glowa w dół mój Bartuś leżał tak od 21 tygodnia ten dzidziuś ostatnio był jeszcze w poprzek
Odpoczywajcie ile możecie
Ja walczę o każdy kęs jedzenia bo młody ma jakieś zapalenie w jamie ustnej:(

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046361 przez Joanna90
Mavi też niekiedy czuję młodego tak bardzo nisko. Biedny Twój synek, napewno bardzo go boli w buzi, zdrówka dla niego!
Dziewczyny mam pytanie czy używałyście przewijaka lub macie zamiar teraz używać? U mnie w grę wchodzi tylko taki nakładany na łóżeczko i zastanawiam się czy jest w ogóle sens to kupować, czy to jest praktycznie? W łóżeczku też mogę maluszka przebrać lub na łóżku w sypialni ale wtedy przydałoby się chyba kupić jakieś podkłady, sama nie wiem na co się zdecydować :) głównie chodzi o to, że mam obawy czy przewijanie na przewijaku na łóżeczku jest bezpieczne...

8 lata 1 miesiąc temu #1046371 przez Agutka
Mena mam to samo tylko dłużej pochodzę lub coś porobie brzuch jak skala , klucie też odczuwam, no i tak jak by skurcze po jednej stronie brzucha ale bardzo mocne najczęściej przechodzi gry tylko się położę a jak dłużej trzyma to biorę no spe i po chwili znów wszystko ok . Wizytę mam w piątek ciekawe co na te objawy powie gin . Nie przypominam sobie żebym z Kubą też tak miała no ale od tamtego czasu minęło 6 lat a po drodze 2 lyzeczkowania miałam więc szyjka po przejściach jest . Mam nadzieję że to macica ćwiczy i są to skurcze przepowiadajzce

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046381 przez Inezka
Joanna, ja przy pierwszym dziecku miałam taki przewijak nakładany na łóżeczko, który dostaliśmy od teściów. Powiem, że korzystałam z niego non stop i byłam zadowolona. Jasne, dziecka nigdy nie zostawiłam i ani na krok nie odeszłam. Na pewno wygodniej jest na przewijaku niż by przewijac czy ubierać w łóżeczku, bo jest wyżej. Miałam też prześcieradła na gumce do tego przewijaka. Takie jest moje zdanie ;)

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046382 przez Inezka
PS. Współczuję, ze Wam tak brzuchy twardnieją :unsure: rzeczywiście najbardziej pomaga odpoczynek i jak najmniej stresu.

8 lata 1 miesiąc temu #1046397 przez mavi31
Ja używałam przewijaka na łóżeczko o byłam zadowolona nie mogłam narzekać :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka