- Otrzymane podziękowania: 16
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
A krzywa cukrowa w tej ciąży wyszla mi dobrze, a bylam niepewna bo w pierwszej niestety byłam pod poradnia i na diecie.
Chyba jednak historia sie powtórzy...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
A co do wcześniaków to już to przeżyliśmy, przez ponad 3 tygodnie odwiedzaliśmy Artusia w szpitalu całego okablowanego. Tyle nocy przepłakałam widząc puste łóżeczko i ten niepokój przed każdą wizytą w szpitalu...
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
Honka nie dziwię się, że to przezywaliście, też bym pewnie płakała... Płacze jak oglądam filmiki na YouTube a to przecież obce dzieciaczki, a co dopiero swoje, wyczekane a w którym tygodniu wtedy urodziłaś? Tak na marginesie ja też jestem wcześniakiem
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Witajcie w klubie, mnie też grozi poród przedwczesny najgorzej boję się świąt u mnie to be wtedy 35 tc, na razie nic nie planuje i nic o świętach nie myślę. Mimo to jakoś jestem dobrej myśli
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
Honka trzymam kciuki za Artusia żeby rósł zdrowy
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kejt w 35 tc to już nie ma co się martwić bo dziecko jest całkiem rozwinięte tylko nabiera ciałka . Mój siostrzeniec urodził się w 35 tc w szpitalu spędził 2 dni, teraz jak niespełna 6 miesięczne dziecko wygląda jak by miał rok. Ma 81 cm i jest przy tym pulchniutki
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
No a ja też trafiłam do szpitala z przedwczesnym porodem i 2 razy byłam na porodówce, a tak mi zatrzymali że urodziłam po terminie
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
honka_18 napisał: Masuska mój Adam urodził się w 36 tc i po 3 dniach wyszliśmy do domu wiec to widocznie zależy od rozwoju dziecka a nie tygodnia ciąży. Artek sam oddychał bez problemu z tym ze przed porodem dostałam sterydy na rozwój płuc malca
Dokładnie, wszystko zależy od malca. Ona nie dostała nic na płucka malca. Ja za to miałam w 33, czy w 34 tc już nie pamiętam.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Inezka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
Megi, brzuszek masz malutki, jakbyś już była na diecie. A mam pytanie, Megi, taki glukometr to oddaje się z powrotem do poradni diabetologicznej?chyba nie...bo jeszcze nie pytałam u siebie..jakie masz pomiary po posiłkach?jest tak źle?
Olcia, jak synek z kolanem? Daje radę? On pewnie zrobił to sobie w przedszkolu,nie?niech szybko zdrowieje.
Jejciu, Dziewczyny już coraz bliżej końca i oby żadna nie urodziła wcześniej. Te inkubatory mnie przerażają (a tak naprawdę ratują maluszki) i jeszcze jak przeczytałam Honka przez co przeszłaś, to mam gęsią skórę na szczęście to było i masz cudnych chłopaków
Dla Mam, które używają większych ilości wkładek z wiadomego powodu, polecam PROBIOTYK DOUSTNY na 10dni, np. Lacibios Femina, trivagin, provag czy jeszcze coś innego... kiedyś zrobiłam sobie taką kurację i było o wiele lepiej.
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Tez jestem wczesniakiem, urodzona 34 tydzień. Waga 2500 wiec całkiem dobrze. Ale generalnie bardzo trudno było ciążę donosic. Brzuch się stawiał, w końcu szew założony. Oczywiście mega wymioty i leżenie. W sumie trzy tygodnie przed porodem mamie odeszły wody.... Czyli w 31 tygodniu. A na koniec w szpitalu jeszcze zarazili mnie gronkowcem... Ale jak widać jestem nie do zdarcia!!! Mam nadzieje że Malutka nie będzie się pchala wcześniej. Ize napewno bym przynosiła gdy by nie planowana cc. Nie miałam żadnych objawów, zero.
Dzwoniłam, krzywa wyszła dobrze
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Dużej różnicy w tej glukozie nie ma. Tak czy inaczej nie jest to dobre. Ale nie zwymiotowalam, a było blisko :-P
Tez wczoraj tak sobie myślałam że to już blisko. Napisze reszta potem, muszę kończyć! Pozdrawiam!