BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046110 przez Joanna90
Kejt ja bym tak na brzuchu pospała, przed ciążą uwielbiałam na brzuchu :)
Honka pocieszyłaś mnie :) Bo ja staram się na lewym boku spać ale często jak się w nocy przebudzę, leżę na plecach... I oczywiście naczytałam się na internecie różnych rzeczy i od razu wyrzuty sumienia mnie ogarniają :) ale w szpitalu wszystkie dziewczyny leżały praktycznie cały czas na plecach mimo wielkich brzuchów i były zdziwione że ja słyszałam że się nie powinno :)
Co do kosmetyków przyłączam się do pytania Kejt, bo też nie mam pojęcia co wybrać...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1046114 przez Kejt
Ja byłam ostatnio na ktg i lezalam na plecach to po 10 minutach tętno dziecka albo serce tak podrosły zaczęł ten sprzęt pikać i kazaly się na lewy bok przekręcić i wszystko się uspokoiło. Hmm nie wiem czy to te plecy były powodem czy coś innego ale jakoś mnie to przestraszyło to już wolę nie leżeć na tych plecach :P

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 miesiąc temu #1046120 przez Joanna90
Kejt ja na plecach mam zaraz parcie na pęcherz więc też raczej na plecach nie leżę, z tym że na śnie tego nie kontroluję i nie wiem czy tak śpię długo czy od razu jak się przekręcię to się budzę i do WC, nie mam pojęcia :)

8 lata 1 miesiąc temu #1046123 przez masuska
Przerwa na kawkę z karpatką:)

Ja też uwielbiam spać na plecach, to moja ulubiona pozycja, ale też nie mogę za bardzo bo chyba młody mi na pęcherz uciska.

Kosmetyki chciałam Mediderm, ale to są emolienty i może lepiej od nich nie zaczynać. Poczytajcie bloga SROKAO tam dziewczyna analizuje składy dostępnych na rynku kosmetyków. Johnsona i Nivea nie używam, bo niestety wiem skąd biorą część składników.

Maść z witaminą A na zajady, przesuszenia i uszkodzenia naskórka - rewelacyjna:) Nawet do pupci i na wietrzną pogodę:)

A imprezka z okazji tego że 32 lata temu moja mama dzielnie wydała mnie na świat :P

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046129 przez Mena
Kejt ja kupuję kosmetyki z Ziajki. Dla mnie mają fajny skład i są świetne. A mydlo jako pierwsze kupiłam Oilatum, świetnie natluszcza skórę i nie trzeba niczym smarować, później przerzucilam się na tańsze Oilian. A fajny skład masz jeszcze Hipp I rossmanowska firma Babydreem.
Do Johnsona nie mam przekonania bo za dużo się O nim naczytalam :blink: , zresztą do tej pory Małemu nie kupuję
masuska WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, SAMYCH WSPANIAŁOŚCI

8 lata 1 miesiąc temu #1046131 przez honka_18
Johnsons nie może być taką złą firmą bo używam od pierwszych dni dla moich chłopców i jest dobrze, skórę mają w super stanie, nic ich nie uczula ( używam tylko fioletowego płynu i zielonego balsamu) Artek się po nim nie drapie, a przy jego atopowym zapaleniu skóry ( w Uk mówią na to egzema) naprawdę bardzo dokładnie dobieram kosmetyki. Możemy używać tylko tych co mają naturalny skład. Chusteczki do pupy tylko huggies, inne go uczulają. Jeszcze kosmetyki z Simple są fajne, zajkę też sobie chwaliłam ale u nas nie ma :angry:
Mena w necie na każdą firmę znajdziesz negatywne informacje :P ale spokojnie jak Artkowi nie szkodzi to jest zdrowe :P

Masuska WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE!!!

Joanna dziedziolek jest chroniony przez wody płodowe więc nie zależnie jak się ułożysz do snu Maleństwu nic nie będzie, tu raczej chodzi o ucisk na nasz narządy, co skutkuje w np. cierpnących kończynach, albo częstych spacerach do toalety. Mi zdarza się spać na brzuchu :blink:

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046133 przez Kejt
Masuska co się nie chwalisz że to twoje urodziny :) spełnienia marzeń, szybkiego i łatwego porodu i pociechy z chłopców :)

Ja mam urodziny 30 stycznia a termin porodu wg Usg cały czas mi wychodzi około 29 stycznia :whistle: ciekawe czy mi zrobi prezent :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 miesiąc temu #1046134 przez honka_18
Kejt będziesz miała najwspanialszy prezent na świecie :cheer:

Ja mam cichą nadzieję, że dotrwam w dwupaku do 8 lutego: urodzinki mojej kochanej Babuni i rocznica ślubu rodziców, w prezencie mieli by największy skarb ;) :whistle:

8 lata 1 miesiąc temu #1046137 przez Megi
Masuska spełnienia wszystkich marzen, nawet tych najskrytszych. Szczęśliwego rozwiazazania-zdrowego dzidziusia :kiss:

Ja na początek do kąpieli Oilatum bo bylam bardzo zadowolona.Krem to jeszcze pomysle, chodz zaniepokoily mnie słowa Masuski bo przy córce to pupy Nivea używałam caly czas.
Oczywiście sudocream na odparzenia :)

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046138 przez Megi
Właśnie córkę oddalismy do dziadkow i idziemy do kina.Pozniej kolacja na mieście i wspolna kąpiel itp :blush:

Ostatnie nasze wyjście przed porodem tylko we dwoje :)
A w czwartek lekarz zakłada mi pesser to zbliżen tez nie będzie juz...
Uciekam się szykowac!

8 lata 1 miesiąc temu #1046139 przez Mulian
Masuska wszystkiego co najlepsze! Terminowego i szybkiego porodu!
Megi udanego wieczoru, zapowiada się bardzo romantycznie korzystajcie póki możecie ;)
Ja po odwiedzinach u rodziców i wreszcie mi się coś udało dowiedzieć, urodziłam się w 34 tc :blink: , ale podobno nie było żadnych komplikacji tylko tak wcześnie się zaczął poród (albo znów są jakieś tajemnice o których mam się nie dowiedzieć), punktów dostałam 10 więc musiało być ok.

Ktoś chciał moją imbirową miksturę:
1. łyżeczka imbiru, cynamonu, kurkumy, miodu, oleju kokosowego, kilka goździków zalać wrzątkiem i zaparzyć.
wersja 2. trochę prostsza, którą ostatnio codziennie piję to po prostu kilka kawałków imbiru i goździki, czasem z miodem zalewam wrzątkiem, potem cały dzień dolewam wody i popijam.

8 lata 1 miesiąc temu #1046141 przez honka_18
Megi udanego wieczoru ;) a swoją drogą to zazdraszczam :P ja z M ostatni raz mieliśmy wychodne 4 lata temu, jak jeszcze Adam z nami nie było :whistle: a romantyczne wieczory odbywają się z dziećmi za ścianą :whistle:

To sporo wcześniaczków na naszym wątku :whistle: ja się urodziłam po terminie, najmniejsza z całego rodzeństwa ( niecałe 3 kg) i poród też mamuśka ze mną miała najgorszy ( mam 5 rodzeństwa) Dziwne moja mama przy każdej okazji "wypomina" mi jaka byłam wredna podczas porodu :evil:

Z kolei ja nie lubię sudocremu bo mi śmierdzi, używałam dla Adama a później mi się odwidziało i dla Artka stosowałam bepanthen i linomag, a na poważne odparzenia przy ząbkowaniu mąkę ziemniaczaną- niezastąpiona

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1046142 przez Mena
honka tak ale na tego Johnsona straszna nagonka była i jakoś się zrazilam
Megi u mnie od urodzenia Marcela sudocrem prawie cały stoi :lol: . mi do pupci maluszka najbardziej odpowiada (do tej pory na noc Marcelowi smaruję) Linomag zielony
Zazwyczaj w domu mam właśnie Linomag i Bephanten.
Ogólnie jeszcze Alantan na odparzenia jest dobry

8 lata 1 miesiąc temu #1046143 przez honka_18
Mena na szczęście ja o tej nagonce nie słyszałam, więc będę nadal używać :P ale tak już jest że jak raz się zrazisz to później ciężko się przekonać

8 lata 1 miesiąc temu #1046145 przez Mulian
Dziewczyny jeszcze wrócę do leżenia na wznak, zapomniałam wcześniej. Nie powinno się bo po pierwsze powiększona macica uciska na narządy wew i zwyczajnie gorzej nam się trawi, ale przede wszystkim dlatego, że są wtedy uciskane dwa duże naczynia krwionośne, tętnica i żyła główna, które doprowadzają i odprowadzaja krew do dolnej części ciala, dlatego nogi mogą dretwiec, pojawiają się żylaki itp i podobno może to też doprowadzać do gorszego ukrwienia łożyska więc efekt na maluszka może być. Honka jeśli Ty nie zauważyłaś żadnych złych objawów to może masz taką budowę,że te naczynia nie są za bardzo uciskane.
Co do tematu kosmetyków, też słyszałam dobre opinie o mące ziemniaczanej najlepszej ponoć na odparzenia.
Kejt za tydzień w W-wie są targi mamaville, będą też różne warsztaty, ja się zapisałam na przedmedyczna pomoc maluszkom.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka