- Otrzymane podziękowania: 12
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Honka pocieszyłaś mnie Bo ja staram się na lewym boku spać ale często jak się w nocy przebudzę, leżę na plecach... I oczywiście naczytałam się na internecie różnych rzeczy i od razu wyrzuty sumienia mnie ogarniają ale w szpitalu wszystkie dziewczyny leżały praktycznie cały czas na plecach mimo wielkich brzuchów i były zdziwione że ja słyszałam że się nie powinno
Co do kosmetyków przyłączam się do pytania Kejt, bo też nie mam pojęcia co wybrać...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Ja też uwielbiam spać na plecach, to moja ulubiona pozycja, ale też nie mogę za bardzo bo chyba młody mi na pęcherz uciska.
Kosmetyki chciałam Mediderm, ale to są emolienty i może lepiej od nich nie zaczynać. Poczytajcie bloga SROKAO tam dziewczyna analizuje składy dostępnych na rynku kosmetyków. Johnsona i Nivea nie używam, bo niestety wiem skąd biorą część składników.
Maść z witaminą A na zajady, przesuszenia i uszkodzenia naskórka - rewelacyjna:) Nawet do pupci i na wietrzną pogodę
A imprezka z okazji tego że 32 lata temu moja mama dzielnie wydała mnie na świat
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Do Johnsona nie mam przekonania bo za dużo się O nim naczytalam , zresztą do tej pory Małemu nie kupuję
masuska WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, SAMYCH WSPANIAŁOŚCI
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Mena w necie na każdą firmę znajdziesz negatywne informacje ale spokojnie jak Artkowi nie szkodzi to jest zdrowe
Masuska WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE!!!
Joanna dziedziolek jest chroniony przez wody płodowe więc nie zależnie jak się ułożysz do snu Maleństwu nic nie będzie, tu raczej chodzi o ucisk na nasz narządy, co skutkuje w np. cierpnących kończynach, albo częstych spacerach do toalety. Mi zdarza się spać na brzuchu
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Ja mam urodziny 30 stycznia a termin porodu wg Usg cały czas mi wychodzi około 29 stycznia ciekawe czy mi zrobi prezent
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam cichą nadzieję, że dotrwam w dwupaku do 8 lutego: urodzinki mojej kochanej Babuni i rocznica ślubu rodziców, w prezencie mieli by największy skarb
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Ja na początek do kąpieli Oilatum bo bylam bardzo zadowolona.Krem to jeszcze pomysle, chodz zaniepokoily mnie słowa Masuski bo przy córce to pupy Nivea używałam caly czas.
Oczywiście sudocream na odparzenia
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Ostatnie nasze wyjście przed porodem tylko we dwoje
A w czwartek lekarz zakłada mi pesser to zbliżen tez nie będzie juz...
Uciekam się szykowac!
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
Megi udanego wieczoru, zapowiada się bardzo romantycznie korzystajcie póki możecie
Ja po odwiedzinach u rodziców i wreszcie mi się coś udało dowiedzieć, urodziłam się w 34 tc , ale podobno nie było żadnych komplikacji tylko tak wcześnie się zaczął poród (albo znów są jakieś tajemnice o których mam się nie dowiedzieć), punktów dostałam 10 więc musiało być ok.
Ktoś chciał moją imbirową miksturę:
1. łyżeczka imbiru, cynamonu, kurkumy, miodu, oleju kokosowego, kilka goździków zalać wrzątkiem i zaparzyć.
wersja 2. trochę prostsza, którą ostatnio codziennie piję to po prostu kilka kawałków imbiru i goździki, czasem z miodem zalewam wrzątkiem, potem cały dzień dolewam wody i popijam.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To sporo wcześniaczków na naszym wątku ja się urodziłam po terminie, najmniejsza z całego rodzeństwa ( niecałe 3 kg) i poród też mamuśka ze mną miała najgorszy ( mam 5 rodzeństwa) Dziwne moja mama przy każdej okazji "wypomina" mi jaka byłam wredna podczas porodu
Z kolei ja nie lubię sudocremu bo mi śmierdzi, używałam dla Adama a później mi się odwidziało i dla Artka stosowałam bepanthen i linomag, a na poważne odparzenia przy ząbkowaniu mąkę ziemniaczaną- niezastąpiona
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Megi u mnie od urodzenia Marcela sudocrem prawie cały stoi . mi do pupci maluszka najbardziej odpowiada (do tej pory na noc Marcelowi smaruję) Linomag zielony
Zazwyczaj w domu mam właśnie Linomag i Bephanten.
Ogólnie jeszcze Alantan na odparzenia jest dobry
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
Co do tematu kosmetyków, też słyszałam dobre opinie o mące ziemniaczanej najlepszej ponoć na odparzenia.
Kejt za tydzień w W-wie są targi mamaville, będą też różne warsztaty, ja się zapisałam na przedmedyczna pomoc maluszkom.