- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ładnie ważą nasz misie w brzuchach a ja się martwilam że tylko mój taki duży hihi
Bo wszystkie położne w szpitalu mówiły że brzuszek mam duży i po usg okazało się że 1,5kg i jak mówiłam to miały uśmiech na twarzy że napewno większy będzie niż braciszek
Co do ubrań to niestety większość chyba ma jakieś źle wspomnienia
Ja tez moja szwagierka oddała mi ubrania które czuć było stechlizna i papierosami
Natomiast też duży pozytyw pożyczyłam też mojej koleżance i mimo że nie rodzina oddała wszystko z nadddatkiem czyste pachnące uprane o uprasowane
Co do świąt zawsze mówiłam że jak będę już mieć miejsce i będę na swoim zrobię wigilię co moja teściowa bardzo wychwycila i teraz mnie dopytuje ale jak to mało realne w moim stanie zrobić kolacje na15 osób
Więc wczoraj odpowiedziałam że za rok niestety bo przecież muszę odpoczywać to chyba się obrazila
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
U nas dalej snieznie i zimowo
Agutka spóźnione wszystkiego najlepszego
MaKa odzywaj się częściej
Honka jak tam Twoje . Kubus się przesunął chociaż trochę
mavi bo jak post zaczyna Nowa str to często z opóźnieniem się pokazuje, jakby się się blokował
Kuuuuuurde Marcel nie wyzdrowial A ja znowu chora chyba mnie zarazil, ale mleko z miodem i czosnkiem daje radę .
A tu mój brzuchol, z wystającym już pępkiem Kornelka roooooosnie
Sorry za bałagan w tle ale zdj było robione w trakcie porządków
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Honka jak zdrowie?
Mena ładny masz brzuszek taki zgrabny
Ja była dzisiaj na badaniach,ostatnio mam taką chęć na słodkie mogłabym cały czas jeść jak wasza waga?u mnie około 7 kg więcej.
Wczoraj popołudniu cały dom gości przyjechała moja siostra z mężem i dziećmi i moja mama z siostra a dzisiaj przyjeżdża moja babcia
Już dzisiaj 7 grudnia za chwile święta w radiu lecą świąteczne piosenki ,a ja od jutra biorę się za świąteczne porządki.W sobotę mąż ma wolne jedziemy kupi żywą choinkę ale ubierzemy dopiero 22 albo 23
- MaKa
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Mena, ładny brzuszek ja mam większy, niby widać że jestem w ciąży ale nikt nigdy nie puścił mnie pierwszej w kolejce np, żadnych przywilejów
Maci mówiłam podobnie ze pierwszą wigilię zrobię u siebie, na moje szczęście nikt nie dopytuje o nią i w tym roku idziemy na gotowe u nas też zimno ale słońce świeci tak ze wysiedziec nie można.
Jeśli chodZi o pożyczanie to i ja nie mam miłych wspomnień, po Igorze pozyczalam ubranka i bujaczek, wróciło w takim stanie ze wyladowalood razu w koszu.
Osatnio dostałam od teściowej ubranka dla małej, ale wszytskie tak nie przemyślane ze chyba nawet ich nie naloze :/ bluza polarowa niezapinana przy szyi, polarowe kaftaniki itp.
A propos ubranek, myślicie że noworodkom w zimie trzeba zakładać szalik albo rękawiczki? Bo mi się wydaje ze nie ale jestem zielona:/ pewnymi rzeczami stresuje się bardziej niż przy pierwsZym dziecku.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Mulian ciuszki ładne
Mena fajny brzusio
Sander super ze córce się podobało, moi się cieszą do Mikołaja z daleka z bliska juz nie są tacy odważni
Mavi tak to już jest z teściowymi ...
Ja pożyczyłam siostrze ciuchy po chłopcach to mi za nie odrazu zapłaciła i oddaje czyste, wyprasowane ze odrazę wkładam do szafy Kubusia i oddaje dużo więcej niże wzięła
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Słuchała długo serduszka i powiedziała ze Kuba jest pewnie duży i bardzo silny, a pomiarami z usg mam się nie przejmować bo często zaniżają wagę dziecka
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja miałam nadzieję że usg zawyza wagę bynajmniej tak mislam z pierwszym synem
Ja czekam na kuchnię już w piątek i od poniedziałku pełna para za szykowanie wszystkiego dla mojego misia
Plus trochę pracy zawodowej
Ale mam nadzieję ze dam rade a jeśli będę czula się źle postanowiłam olać wszystko i leżeć
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
MaKa niefajnie z tą nogą, ale cóż zdarza się, tylko teraz uważaj bo może być ślisko. Oby nóżka szybko wróciła do normy!
Mavi nie przejmuj się teściową, jeśli teraz oczekuje, że jeszcze będziesz robić wigilię dla 15 osób to albo jest złośliwa, albo nie zależy jej na wnuku.
Olcia ja już sobie i Natalce puszczam z you tuba kolędy i świąteczne piosenki, też się muszę zabrać za porządki, może nawet dziś coś zacznę.
Miłego dnia mamuśki!
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
honka super taka położna aż miło takie rzeczy słyszeć
maka szybkiego powrotu do pełni sił
mena śliczny mały brzuszek
Wczoraj wpadłam na pomysł prezentu dla męża i postanowiłam uzgodnić to z tatą, mój tata tak się wkręcił że obaj moi panowie w prezencie dostają karnet na strzelnicę ( mąż dawno o tym wspominał że chciały pojechać, nie raz z kolegami się zgadywał ale nic z tego nie wyszło- mam nadzieje że prezent mu się spodoba). A wy co planujecie z prezentować swoim drugim połówką?
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mulian w UK ostatnie usg jest ok 20 tc wiec ułożenie dziecka badają położne przez obmacywamie brzucha z tym ze ta wczoraj jako pierwsza zrobiła to dobrze
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zobaczymy jaki będzie byle było zdrowy
Postanowiłam też po tych kilku dniach w szpitalu że będę prosić o znieczulenie
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja znieczulenia nie chce, dałam rade z Adamem bez to i teraz wytrzymam. A przy cc miałam te w kręgosłup i do dzisiaj mnie boli
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dla M kupiłam komplet kluczy bo juz dawno o nim wspominał, ale ostatnio sobie wziął i z Adamem zabawkę nimi naprawiał wiec dokupilam pizamy i odrazu w papier owinelam żeby nie widział
Mój Mały pimpuś jeszcze się nie urodził a już prezenty zgarnia.
Od jednej cioci
Załącznik nie został znaleziony
I od drugiej
Załącznik nie został znaleziony
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
Śliczne prezenty! Właśnie się zastanawiałam co pod szyjkę kupić, czy takie chustki wystarczą dla noworodka, czy jakiś szaliczek jest potrzebny???
Ja nie wiem jak będzie ze znieczuleniem, myślę żeby spróbować bez, a jak zobaczę, że nie daję rady to wtedy poproszę.