- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Często mamy odrazu dostają dzidziusia jeszcze przed odcienciem pepowiny
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Honka położna z powołania, super, że Ci pomogła. Zgagę też teraz od trzech dni miewam, może włosy rosną naszym maleństwom, jak to przesądy
Olcia u mnie 7+
Ja miałam wspaniały, szybki poród bez znieczulenia w wannie- teraz też na taki liczę! Cały czas sobie powtarzałam, że dam radę i dałam- nastawienie psychiczne jest najważniejsze!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Inezka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mulian, drogo u Was z tą opieką położnej, stolica i większe miasto niż moje to dlatego jeszcze obgadam to z mężem czy decydujemy się.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Mavi u nas tak jest Adama tylko wyciągnęli położyli na mnie, M odciął pepowine, położna wyciągnęła łożysko (nic prawie nie czułam ) i dopiero wzięli Malca wytarli, zważyli, ubrali i dali do cyca. Później wzięli jego do lakarza i na szczepienie a ja poszłam pod prysznic, jak wróciłam to M i Adaś juz na mnie czekali
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja urodziłam odcieli pepowine położyli mi go na piersiach i zrobił na mnie kupę hihi potem go zabrali mnie pozszywali i przeszłam na drugie łóżko gdzie obok czekał mój mąż i mój synus
Lezelismy obok siebie i niestety zasnelismy po dwóch godzinach go nakarmilam i już sobie funkcjonowalam
Ale umyć się dopiero dałam radę po 6h
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Po urodzeniu Piotra, po około pól godziny prosiłam o wyjście do toalety, to patrzyły na mnie jak na wariatkę ze chce wstać i ze czuje potrzebę, pozwolono mi ale przy uchylonych drzwiach.
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
A co do wykupienia opieki to nie wiem jak jest u nas, bo nie interesowałam się, ale raczej zdam się na tą co akurat bedzie miała dyżur...
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Ogólnie to wyczytałam że nawet po cc może być ten kontakt skóra do skóry jeśli wszystko jest w porządku(a ja nie opierzona mamuska wtedy tego nie wiedziałam z Marcelem) , w każdym bądź razie jaki bym teraz nie miała to będę się go domagać
Mi z Marcyniem usg zanizylo wagę, miał mieć 3500 a wyszedł 4020 -gabaryty po tatusiu , może chociaż Kornelka troszkę w mamy śladu pójdzie
Dziękuję za pocieszenie że zgrabniutkim brzuchem bo ja się czuje Jak slonica już
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prawda jest taka, że każdy poród pewnie jest zupełnie inny... Ja miałam znieczulenie i jakoś źle go nie wspominam. Najgorzej było siedzieć bez ruchu podczas wbijania igły, jak akurat był skurcz. Ale u mnie to właściwie nie było przerw między skurczami. W końcowej fazie rozwarcia nie miałam chwili, żeby odpocząć. Położne sprawdzały czy ktg dobrze działa. Ale to właśnie są uroki pakowania w kobietę oksytocyny... Teraz raczej się na to nie zgodzę. Wtedy po 4 dniach na patologii po prostu chciałam już urodzić. Gaz też wdychalam hehe i potwierdzam, uczucie jak po wypiciu butelki wódki. Oglupił i ból był taki bardziej tępy. Znieczulenie w kręgosłup zadziałało cuda... Mogłam chwilę odpocząć. Ale czasami ciężko o nie, bo anestozjolodzy często przy cesarkach i nie ma kto go zrobić.
Nacinana też byłam. Ale nawet nie wiedziałam kiedy szczerze mówiąc. Lepsze kontrolowane cięcie niż samoczynne pęknięcie. Tak nam na sr mówili. Szyta byłam z maluchem na brzuchu. Więc emocje nie pozwalały nic czuć
A bóle parte fakt, nie były bolące, ale takie hmmm mało komfortowe... Bardziej stresowalo mnie, żeby żadnej niespodzianki przy tym nie było
I parte poszły błyskawicznie. Położna wyszła z sali i za chwilę mąż biegł po nią, że znowu skurcz. Ogólnie rodzilam 6 godzin. Więc tragedii nie było. Tylko poród zaczął się dopiero po przebicia pęcherza...
A ja najbardziej boję się kurczenia macicy... Pamiętam, że dla mnie to był ból prawie taki sam jak poród... A ponoć za drugim razem jest jeszcze gorzej.
Dzieciaczek był ze mną non stop. Po porodzie 2 godziny skóra do skóry, dopiero potem ubieranie i mierzenie. Ogólnie przez te wszystkie dni w szpitalu nawet na chwilę nie był ode mnie zabrany.
Położnej nie mieliśmy opłaconej, a trafiła nam się cudowna, która bardzo mi pomogła. Potem przyszła druga do pomocy, to miałam ochotę wyrzucić ją z sali... A bardzo polecana w tym szpitalu i często oplacana... Także reguły nie ma.
Ale się rozpisałam...
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Wiozłam Piorusia do przedszkola i mi zwymiotował w samochodzie i siedzimy w domu
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Joanna GBS to nie żarty, ja wychodzę z założenia że jechać do szpitala jak najpóźniej, ale w przypadku dodatniego GBS to raczej szybciej,ja jeszcze nie miałam w tej ciąży robionego, a w poprzedniej na szczęście ujemny Moja znajoma miała dodatni i urodziła zdrową córeczkę tylko musi zostać przekazana informacja żeby wiedzieli podali lek. Niestety znam też bardzo tragiczny przypadek porodu z dodatnim GBS i zaniedbaniem lekarza( ale nie chcę o tym pisać)
honaka joanna ma może prorocze sny, ja ci życzę donoszenia dłuższego niż przy poprzednich
kejt mena, mnie nacięli i jest ok, moje znajome pękały w różnych kierunkach i potem było więcej szycia ( i fakt pęknięcia są niekontrolowane), a uwierzcie że nie czuje się tego nacięcia, chociaż mąż twierdził że w tym momencie krzyknęłam, ale to było przy ostatnim parciu i zaraz miałam małą na sobie i o wszystkim zapomniałam. Różne są opinie czy lepszy SN/CC ale prawda taka że w tym momencie najważniejsze jest dobro maluszka a ból i dyskomfort odchodzą na drugi plan. Ja po porodzie zemdlałam więc to pokazuje że wysiłek jest wielki
inezka drugi poród podobno szybszy, więc i ja liczę że pójdzie łatwiej
mulian, moja kuzynka w Warszawie wydała 2 tys na położną i poród miała ciężki, po porodzie mnóstwo powikłań ( niby twierdzi że ta pani się przydała, ale to zawsze obca osoba, ja myślę że bliskość męża jest ważniejsza, a na porodówce i tak jest położna która zna się na rzeczy tylko jak już kiedyś pisałam lepiej by miała dobry humor i byłą życzliwa a poród będzie mile wspominany
mulian/megi super prezent, mam nadzieje że te nasze drugie połówki docenią naszą pomysłowość powiem wam że ja osobiście wolę obdarowywać prezentami i widzieć radość gdy je daje niż sama coś otrzymywać
justyna ja nie kojarzę bólu kurczącej się macicy? I pierwszy raz o tym słyszę.
Dziś to i ja się rozpisałam
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
A GBS ja miałam dodatni. I chociaż miałam zapisane w karcie, to musiałam przypomnieć położnej. Więc lepiej tego pilnować, bo w trakcie porodu tyle się dzieje, że o najważniejszym można zapomnieć
A wsparcie męża bezcenne.