- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czkawkę mały ma od niedawna, może z tydzień.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
- Agutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
U mnie w pierwszej ciąży było już 12 na plusie. Teraz jest 6. Ale i tak czuję się już wielka...
Wczoraj miałam intensywny dzień i w nocy nie mogłam wstać do łazienki... Tak mnie pośladki bolały
Wszystkie już mają wyprawki ogarnięte?
MaKa, też bardzo bym nie chciała mieć indukowanego porodu... Ale jak znowu trafi mi się taki uparciuch to nie wiem co będzie... U Miłosza już zielone wody były.
No i jeszcze muszę do szpitala 100 km dojechać... Więc też trochę się boję, że jeżeli będę czekała na akcję, a ta szybko się potoczy, to może być problem.
- Agutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
Mały miał w nocy dwa razy czkawkę, a tak jeśli chodzi o ruchliwosc to zależy od dnia. Przeważnie szaleje, ale tak chyba normalnie, 3 dni temu było apogeum, bo czułam kopniaki prawie cały dzień, a potem 2 dni odsypiał, tzn trochę się ruszał ale tak delikatnie i czułam tylko rączki tak bardzo nisko, nie wiem gdzie schował nogi...ale wczoraj wieczorem już noga włożona w żebro była więc nogi zostały odnalezione także temperament Młodego jest zróżnicowany, zależy od dnia albo może bardziej od tego jak się ułoży, ja mam łożysko na przedniej ścianie więc też nie zawsze mogę wszystkie delikatne ruchy czuć
Co do wyprawki nie mamy o jeszcze łóżeczka, wanienki, kosmetyków i kilku drobnych rzeczy a tak to mam wszystko. I w przyszłym tyg planuje pakować torbę do szpitala także muszę wysłać męża po kupno tych wszystkich rzeczy dla mnie do porodu bo jeszcze nie mam nic oprócz szlafroka i koszuli nocnej...
- MaKa
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Agutka i przez ten stabilizator rodzisz sn czy będziesz miała cc? Mi w przyszłym tygodniu zdejmuje gips ale bez usztywnionego kolana nie mogę zrobić nawet kilku kroków
Z igorem nie wiedziałam co to czkawką w ciąży bo nigdy nie miał a z Wiki co najmniej raz dziennie
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Wyprawkę mam już od dawna ogarniętą, torbę Kubusia spakowaną, w mojej brakuje kilku drobiazgów ale pod choinkę mam dostać tak więc czekam
W nocy spać nie mogłam tak mnie kość łonowa bolała teraz jest lepiej za to chłopcy mają zły chumor i od rana na złość robią
- Agutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Agutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Ja wyprawki jeszcze nie ruszylam bo niestety nadal czekam na kuchnię garderobę
I wszystko stoi w pokoju dzidziusia
Mam nadzieje ze zdążę
Co do czkawki to z pierwszym synem czułam bardzo często teraz nie mój mały jest bardzo ruchliwych aż czasem mnie przeraża ADHD
Mnie też boli kość łonowa niestety dość mocno
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
U mnie śnieg zniknął i jest szaro buro i ponuro
U mnie na ostatniej wizycie było +8 A z Marcleem już było + 11 więc nie jest zle
Mulian ja będę stosować ten napar z malin i te kapsułki z wiesiolka tylko muszę jeszcze że swoim ginem pogadać
Agutka u mnie Kornelka upodobala sobie moje prawe zebro i to ono jest zawsze najbardziej poszkodowane jakbym nie siedziala albo leżała to boli
Justyna u mnie wyprawka nie ruszona, po światach powiem P żeby zdjął mi z góry Małego ubrania to poprzebieram i zobaczę co się dla Małej nadaje
Co do czkawki to ja nie zaobserwowalam, Marcel chyba też tylko miał z raz albo dwa
Wogole ostatnio Mała mi tak jakoś nisko siedzi że momentami mam wrażenie że zobaczę jej rączki
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
Ja ciągle 9,5 na plusie. A z wyprawki zostały mi wszystkie wielkogabarytowe sprzęty plus do pielęgnacji. Może w weekend ogarniemy wózek. Tak na dobre będę na początku stycznia działać żeby już mieć wszystko przygotowane.
Szybko pakujecie te torby, w sr mówili nam, żeby w 36 tc spakować.
Moja mała miała apogeum czkawki już jakiś czas temu teraz ma, ale rzadziej.
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dziewczyny a używacie płynu do płukania dla Maluszków? Bo narazie prałam wszystkie ubranka w proszku Loveli ale jak będę w bezpiecznym terminie będę prała jeszcze raz, prasowala itp.. No i nie wiem, sama dla swoich ubrań muszę mieć płyn do płukania bo inaczej ubrania są takie sztywne... No ale nad Bobaskiem sie zastanawiam, niby będą mięciutkie ale płyn do płukania to kolejna dawka chemii i nie wiem czy kupować płyn do płukania z loveli czy w samym proszku prać...