- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
masuska kostka super
Agutka, Kejt czyli typowe mamuśki już, ida po coś dla sobie wracają z ciuchami dla dzieci skąd Ja to znam
Ja wczoraj kupiłam sobie wkoncu spodnie Ciazowe bo w moich jeansach ciasnawo zaczynało się robić tzn może nie ciasno ale nie wygodnie ale żeby nie było kupiłam używane ale wyglądają jak nowki bo stwierdziłam że nie będę tyle kasy wydawała na spodnie w których pochodzę tylko trochę
A jutro wizyta
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
Jakoś ostatnio spać nie mogę, budzę się po kilka razy w nocy i potem rano bardzo wcześnie i już jestem wyspana, chyba to taki trening przed wstawaniem do Maluszka a Młody ostatnio tak mocno kopie wieczorami że jak próbuje zasnąć to mąż twierdzi że ciągle stękam Bo jak się człowiekowi już przysypia a tu taki solidny bolący kopniak nagle budzi to to taki odruch bezwarunkowy:evil: ale niech kopie, przynajmniej wiem że rośnie i przybiera na wadze i sile
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Załącznik nie został znaleziony
A ja uszyłam poduszkę motylka i mi się maszyna zepsuła Tak to miałam jakieś zajęcie, a dziś będę robić NIC, nawet nie wiem co na obiad zrobić.
Joanna już się zaczyna bezsenność W pierwszej ciąży miałam tak pod koniec.
Wczoraj byłam u gina i mi USG nie zrobił Poprosiłam, wytłumaczył dlaczego nie, później mówił że może zrobić, ale już mi się odechciało. Także dopiero za 2 tygodnie. Szyjka jeszcze trzyma i próbujemy leki odstawiać. To tyle u nas
Mavi, potrzebujesz jeszcze przepisu na ciasto? Jak dla gości i na szybko to polecam szpinakowe, leśne runo, czy mech, nie pamiętam nazwy, szybkie, łatwe, efektowne, zaskakujące Albo mam super przepis na muffinki.
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Nic tylko szalejecie z zakupami, a ja czekam do stycznia-do wolnego.
Tez juz kupilam ciążowe legginsy ocieplane, ale po 20zl, wiec majątku nie wydalam
Corka lepie, za to maz i ja przeziębieni.
W czwartek ginekolog-zobaczymy, co powie
Milego dnia!
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Honka jak tam sytuacja na froncie chorobowym??? No a reszta chorujących lepiej już???
Ciuszki super!!! tez robiłam w niedziele przegląd co mam a co nie...
A jak tam z wizytami??? Mena dziś jak pamiętam a reszta? Ja w poniedziałek usg na nfz.
nie wiem jak Wam ale mi zdecydowanie większa przyjemność sprawia kupowanie rzeczy dzieciom :-P
Co do wózka to mamy taki: www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&s...ust=1481700249106425
co prawda nie jest to co chciałam ale cena była tak okazyjna że nie było co się zastanawiać. Łóżeczko musi jeszcze do mnie dotrzeć paczką to się pochwale.
Musze jeszcze kombinezon kupić, czapeczkę i trochę bodziaków z długim bo z krótkim mam. No i kosmetyki. Przydałby się też bujaczek. Ale to w przyszłym miesiącu bo mamy bardzo duże wydatki...
Joanna ja tez się budzę w nocy, spać nie mogę, nie wygodnie i jelita mnie bolą, szczególnie gdy leże. Ale dużo Nam nie zostało, zaraz święta. Jeszcze nie wiem jak to wszystko ogarne . O oknach nawet nie myśle... no może na parterze umyje.
Ostatnio odkryłam na nowo kluseczki lane na mleku.... pycha!!!!!
Musaka podaj przepis Co robicie na święta?? Jakieś pomysły? Przepisy??
- Agutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Sander my wózek mamy bardzo podobny po Kubie jumper x z tako czarny .
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Szpinakowe
1 1/3 szkl cukru
3 jajka
1 1/3 szk oleju
2 szkl mąki krupczatki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
300 ml śmietany 30%
2 śmietan - fixy
1 cukier waniliowy
Owoce granatu do ozdoby.
Rozmrażamy szpinak i odsączamy z wody.
Miksujemy jajka z cukrem i wlewamy powoli olej mieszając. Następnie wsypujemy mąke z proszkiem do pieczenia.Po połączeniu całej masy dodajemy szpinak dalej mieszając.
Następnie wlewamy do formy i pieczemy około 1 godz do suchego patyka w 180'C po wystudzeniu ciasta obciąć nożem wierzch ciasta i rozkruszyć na talerzu.
Ubić śmietane dodając pod koniec śmietan - fix z cukrem waniliowym i odrobiną cukru pudru do smaku.
Na ciasto wyłożyć ubitą śmietane posypać okruszkami ciasta i na to owoce granatu.
Ja robiąc ciasto podwoiłam składniki na blache o wymiarach 24 - 35 i piekłam do 1,5 h
Muffinki
1,5 szkl. mąki
0,5 szkl. cukru
0,5 szkl. mleka
0,5 szkl. oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jaja
Wymieszac łyzką, dorzucić co sie chce np. czekolada albo krówki albo jakiś ulubiony baton pokrojony na kawałki, orzechy, rodzynki, albo jakies owoce pokrojone na kawałeczki i piec w 200 stopniach przez 15-20 minut (ja pieke zawsze 15 min na opcji z termoobiegiem)
Męża ostatnio wysłałam na zakupy i mam kosmetyki do kąpieli hippa. Kurczę muszę te majtki durne kupić i giga podpaski A wkładki laktacyjne, jakie kupujecie?
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Sander fajny wozek, jako kolorek masz? Ja mam Bebetto Lucia i fotelik be safe easy go, co prawda wózki podobały mi się inne, ale tak jak u Ciebie mieliśmy bardzo okazyjna cenę od znajomych a wózek prawie jak nowy i w sumie jestem zadowolona
Agutka ja wszytkie ciuszki dla Maleństwa mam z ciucholandu i z OLXa, wyglądają jak nowe i materiał super jakość a były za grosze i mam ich mnóstwo
Też kupuję majty poporodowe, położna u nas w szkole zwracała uwagę zeby kupić siatkowe, bo są jeszcze flizelinowe ale one nie pozwalają skórze oddychać Co do wkładek laktacyjnych to nie wiem właśnie jakie...
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Chłopcy mają się dobrze wirus juz pokonany
Sander nie mogę otworzyć stronki z wózkiem
Ciuszki śliczne, takie małe zawsze mnie rozczulaja
Masuska podusia super, Ty to masz talent
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Co do spania to u mnie też zgroza jak sie już uloze wygodnie to chce mi się siku i tak wstaje średnio 3-5 razy w nocy do tego nad ranem młody mnie wola prawie codziennie żeby go przytulić i przykryć
Ciuszków więcej nie kupuje sporo mam po pierwszym synku dwa nadal czekam na garderobę więc nadal nie mam miejsca Żeby się gdzieś ułożyć chyba przed świętami już nie zdążę więc myślę że rusze pełna para od 1 i wszystko zrobię w tydzień u będę czekać
Ja wizytę mam w poniedziałek
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7