BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 4 tygodni temu #1048654 przez masuska
Myślę Agutka że to będzie najlepsze rozwiązanie.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kejt
ja już mam wszystko poprane, 4 pralki były, a jeszcze jedną będę musiała wstawić jak poszyję to co zamierzam. Zostało prasowanie, ale tylko to co do szpitala, żeby mnie nie zaskoczyło i żeby się nie przemęczyć:) Reszta w 37 tc.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 4 tygodni temu - 8 lata 4 tygodni temu #1048658 przez Megi
Jakie śliczne te brzucholki :)
Mulianmalutki brzusio!
Tez się pochwale jutro ;)
KejtKochana 3mam kciuki i najważniejsze, zebys byla pod kontrolą. Zapasy ciuszków juz są :)
Agutka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ale ładnie Wasze dzieci już ważą
Ja jutro będę miała wizytę to tez się dowiem, ile moj mężczyzna waży :)
Ja mam wizyty, co 3tygodnie nie zmiennie

8 lata 3 tygodni temu #1048663 przez Agutka

8 lata 3 tygodni temu #1048672 przez Mulian
Oh dziewczyny jest noc a ja nie mogę spać :(. Ostatnio kilka nocy przespałam super, a dziś znów bezsenność. Tylko, że jest coraz gorzej bo budzę się coraz wcześniej. Dziś już o 1szej, teraz jest 2.35 i juz wstałam bo nie moglam tak lezec, wkurza mnie to.

8 lata 3 tygodni temu #1048673 przez honka_18
Mulian łącze się z Tobą na zegarku 2:30 a ja od 2 h nie śpię :blink:

Agutka

Kejt trzymam kciuki

8 lata 3 tygodni temu #1048675 przez Sander
Kejt o której masz wyniki?
Straszne to ze nie można spać... Ja teraz jestem tak zmęczona ze zasypiam od razu i to przed 21. Ale w nocy się przebudzam na szczęście na krótko. Chciałbym juz być w domu... Jeszcze trochę.

8 lata 3 tygodni temu #1048676 przez Sander
A to ja.
Załączniki:

8 lata 3 tygodni temu #1048677 przez Agutka
Hej

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048696 przez Justyna_1709

Kejt, jak wyniki? Na pewno wszystko będzie dobrze!

Któraś pytała o wkładki laktacyjne. Ja na początku - jakieś 3 miesiace ;) - używałam tych z aventu. Są chłonne a przy tym cienkie i dobrze się układają. Potem, jak już tak się nie lało, używałam wkładek z Rossmanna.

I muszę znowu pamiętać o kupnie kremu na popękane brodawki... Teraz ledwo moje piersi doszły do siebie po karmieniu Milka, a za moment znowu się zacznie...

Kosza na pieluchy też nie miałam. Brudna pielucha w woreczek i jak najszybciej out z domu ;)

Wy cierpicie na bezsennośc, a ja bym mogła spać cały dzień. A młody coś słabo ostatnio śpi i noce masakryczne są. Mąż się śmieje, że chociaż jak maleństwo będzie, to już będzie przyzwyczajony do wstawania co chwilę :P

Nareszcie umyłam okna... Teraz moge myśleć o choince :P tylko już widzę te latające po całym mieszkaniu bombki... - Miłosz, co się robi z bombkami na choince? (w domyśle- głupia matka liczyła na odpowiedź, że wiesza...) - No cio Ty mama, ciąga!

Edit. Szkoda, że styczniowki się nie odzywają u siebie na wątku, bo może już byśmy podczytywały jak się zaczynają rozpakować :P

Już nie mogę się doczekać, aż u nas się to zacznie ;) oczywiście u wszystkich w terminach! Informacje, że wody odeszły, że już w szpitalu się jest, itd. ;)

Ile z nas szykuje się już na planowane cc?

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048708 przez Joanna90

Mnie od wczoraj boli podbrzusze tak bardzo bardzo nisko i spojenie łonowe jak ruszę nogami, a jak chce iść do toalety to każdy krok boli, muszę iść tempem żółwia albo nawet jeszcze wolniej... Mam nadzieję że przejdzie szybko :whistle:

8 lata 3 tygodni temu #1048710 przez Agutka
Ja planowo CC mam mieć 2.02

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048711 przez Inezka
Hej!

Ja tak na szybko napiszę... Dziewczyny współczuję bezsenności, wiem co to znaczy, bo w pierwszej ciąży pod koniec nie spałam praktycznie co noc o jednakowej porze, właśnie od ok. 2.30 do ok. 5-5.30. Jakoś samo minęło... czytałam, że herbata czerwona z ostrokrzewu afrykańskiego Rooibos jest dobra na bezsenność, mały fragment z art. z neta:
"Rooibos dzięki swoim zdrowotnym właściwościom znajduje uznanie coraz to większej rzeszy smakoszy. Naturalny miodowy, słodkawy smak powoduje, iż napój ten zaskarbił sobie spore grono zwolenników. Ten afrykański napar zawiera w sobie wysoki poziom przeciwutleniaczy, takich jak aspalathin i nothofagin. Jego największą zaletą jest jednak to, iż nie zawiera kofeiny oraz to, iż w porównaniu ze zwykłą herbatą ma w sobie niewielkie ilości garbników (galotaniny – rodzaj garbników występujących w liściach herbaty). Swoją sławę zyskał też dzięki właściwościom relaksacyjnym. Osoby nerwowe oraz mające problemy ze snem powinny go stosować, by się odprężyć. Można go pić również jako zamiennik melisy (rooibos ma mniej mdły smak niż melisa). Fakt, iż rooibos nie zawiera kofeiny, powoduje iż wyśmienicie nadaje się on dla dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Z badań wynika, iż stymuluje także wytwarzanie pokarmu."

8 lata 3 tygodni temu #1048713 przez masuska
Ooo, nie wiedziałam Inezka, że ta rooibos jest taka cudowna. Wyczytałam że ciężarne mogą ją pić bez ograniczeń i odstawiłam zwykłą herbatę na korzoyść tej pierwszej. Może dlatego śpię jak dziecko:)

8 lata 3 tygodni temu #1048714 przez Mena
Justyna haha powies choinkę przy suficie :lol: . u nas Marcel w przedszkolu nie zwraca uwagi na choinkę więc mam nadzieję że w domu też tak będzie :P.
Joanna z ta wędrówka do łazienki mam tak samo :huh:
Dzisiaj umylam kawałek glazury w łazience i zaraz brzuch twardy jakbym kamień połknęła :dry:
A ja się spie jak dziecko bezsenność narazie na szczęście mnie nie dotyczy :cheer:
Coś Kejt nie daje znać co u niej z wynikami

8 lata 3 tygodni temu #1048715 przez Mulian
Halo Kejt odbiór!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka