BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 3 tygodni temu #1048828 przez Mulian
No to Joanna witam o tej wczesnej porze, ja też od godziny nie śpię. Teraz sacze wode siedząc w kuchni przy neonach Tesco...prawie jak choinka za oknem ;).... Jeszcze z godziną i może uda się zasnąć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 3 tygodni temu #1048831 przez Kejt
Joanna, Mulian może to już dzieciaczki do nocnego budzenia Was przygotowują :)

Ja leżę już na normalnej sali 4 osobowej ale mamy telewizor :woohoo: nie jest źle. A ze mną jeszcze nie wiadomo, może dziś po obchodzie się dowiem jakie są wobec mnie plany :)

Mnie ręce już popuchły, obrączkę masłem musiałam ściągać :( stopy czasami też jak za długo siedzę. A spojenie lonowe jak boli :dry: jakby ktoś kijem bejsbolowym przywalił.

Miłego weekendu :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 3 tygodni temu #1048832 przez Megi
Dzień dobry :)

Honka jak nocka minęła?Mąż w domu,żeby przejac obowiązki domowe!

Kejt to daj znać po obchodzie!

Mi nic nie puchnie,ale samą czuję się,jak chodzący wieloryb :(
My też jeszcze ostatecznie imienia nie wybraliśmy.Mamy różne gustu,a z córka wybraliśmy w jeden wieczór...

8 lata 3 tygodni temu #1048836 przez honka_18
Do 2 mnie skurcze męczyły a po 2 jak zasnęłam tak do 8 spałam :woohoo:

Megi M teraz dopiero we wtorek będzie miał wolne :evil: ale już moja siostra obiecała ze w poniedziałek chłopców do przedszkola odstawi, a jak będą za bardzo dokazywac to ich weźmie do siebie
Też czuje się jak wieloryb do tego twarz mam spuchnieta :evil:

Kejt napisz po obchodzi co i jak

8 lata 3 tygodni temu #1048837 przez Mena
Dzień dobry
honka trzymam kciuki żeby Kubuś jeszcze posiedzial
sander ja mam taka zgage szczególnie wieczorem jakby mi ktoś ogień przykladal :ohmy:

Ja dalej śpię jak niemowlę :lol: Kurde Marcel był 2 dni w przedszkolu po 3 tyg przerwie i dzisiaj wstał znowu z paskudnym kaszlem :blush:

8 lata 3 tygodni temu #1048839 przez Kejt
W sumie to w poniedziałek dopiero się okaże jak mi badanie kwasów powtórzą, którego przez weekend nie da się podobno zrobić .. Inne badania wyszły bardzo dobrze i lekarze są zdziwieni jak to tak jest i że może doszło do pomyłki z tymi wynikami które miałam tak bardzo wysokie... Paranoja jakaś..
Ale 3 x dziennie ktg robią a co 2 godziny sprawdzają dziecku tętno więc chociaż tu sie nic nie pominie :) usg też ok, 2,4 kg :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 3 tygodni temu #1048841 przez Mulian
Kejt nie ma tego złego... przynajmniej Ci badania dokładne porobią. Michalina już taka duża :woohoo:

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048848 przez Joanna90
Honka mam nadzieję że dziś będzie lepiej u Was :)
Kejt przynajmniej Cię przebadają dokładnie i będzie wiadomo co i jak, a córcia duża :)
A mnie dopadły szmuteczki, za tydziń wigilia a jak się tu cieszyć, w domu jest taki syf, mąż sobie kompletnie przestał radzić i już nie ogarnia... Po porodzie sie nie dosprzątam, każdy jeden kącik jest do sprzątania... A mąż to tylko z wielką łaską wierzchu coś przetrze, oczywiście ostrożnie żeby czasem czegoś nie przestawil podczas sprzątania bo miałby więcej do wycierania... A najgorzej to się zapuścić, jeszcze nigdy mój dom nie wyglądał tak jak teraz wygląda, jest mi wstyd i smutno a z tygodnia na tydzień jest większy syf :( ... Najgorsza jest ta bezczynność, jak mamy powitać dziecko w takim domu?? A lepiej już nie będzie, bo małżonek twierdzi nie widzi problemu, pewnie najlepiej niczego nie widzieć... Mam dość, normalnie płakać mi się chce z bezsilności :( Bobasek jest najważniejszy i dlatego niczego nie robię i jakoś to znoszę, ale naprawdę dziewczyny są dni ze wolałabym się stąd wynieść do mamy żeby na to nie patrzeć i się nie denerwować :(

8 lata 3 tygodni temu #1048850 przez Mulian
Joanna tak to już jest z większością facetów. Ja właśnie sprzątam świątecznie ostatnie półki w jednym z pokoi, dzielę sobie pracę, i tak się z wszystkim nie wyrobię, ale większość dam radę. A z mężem u mnie też tak, że on nie ma potrzeby sprzątania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
, sprząta jak go o coś poproszę. W takich momentach cieszę się, że mamy małe mieszkanie bo bym nie ogarnęła teraz.

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048851 przez honka_18
Mena tak to już jest w przedszkolu jesienią i zimą :whistle: moi od października zakatarzeni i kaszlacy :whistle:

Kejt jeżeli wyniki masz dobre to moze wypuszcza Ciebie do domu
Duża juz dziewuszka :woohoo: chyba największa z lutowych dzieciaczków

Joanna doskonale Ciebie rozumiem. Z Adamem w ciąży przez to przechodziłam :whistle: w domu syf święta za pasem, mąż nie widzi problemu a ja przykuta do sofy :whistle: po porodzie sobie ogarnęłam wszystkie konty :P
Teraz M juz się nauczył sprzątać, mam tylko okna do umycia i łazienki do wyszorowania bo M przetrze ale domestosa nie uznaje :whistle:

U nas dzisiaj znośnie chłopcy na szczęście grzeczni puki co. Ja z sofy nie wstaje, skurcze nadal mam ale w większych odstępach i bezbolesne

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048853 przez Joanna90
U nas okna dalej nie ruszone, przez tydzień mąż też ich nie umyje bo z pracy wraca po 17 więc jest już ciemno i napewno tego nie zrobi jak go znam, a dzisiaj powiedział że nie będzie mył, tak więc odkurzył podłogę niemytą od 2 tygodni!!! I wyniósł śmieci i chyba na tym koniec na dziś bo już zasiadł przed komputerem... Więc zapowiadają się święta w syfie, a ja się boję cokolwiek robić, bo potem bym sobie nie darowała gdybym przez sprzątanie urodziła za wcześnie... Byle do 36 tygodnia...

A prosiłam żeby poprostu na bieżąco dbał o dom to się tak nie namęczy, a na święta żeby tylko umył okna, zmienił firanki i zasłony i odkurzył ściany zwłaszcza w rogach specjalnym mopem, to chyba nie jest aż tak dużo jak na świąteczne porządki, resztę odpuściłam, Ehh...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Honka cieszę się że lepiej u Ciebie :)

8 lata 3 tygodni temu #1048855 przez Mulian
Nie wiedziałam, że są takie specjalne mopy :blink:
Widzę Joanna, że masz wysokie standardy czystości :whistle: tym trudniej niestety mężowi im sprostać.

8 lata 3 tygodni temu #1048856 przez Kejt
Joanna musisz jakoś wytrzymać ten czas, już niedługo. Najgorzej jest tak bezczynnie leżeć i nic nie móc zrobić, ale nie martw się później to jakoś ogarniesz :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048857 przez Joanna90
Mulian naprawdę dużo odpuszczam, ale czasem już nie wytrzymuje :blush: mężowi tak oczywiście nie narzekam bo by się zniechęcił i już nic nie robił :whistle: ale obiecał dzisiaj że umyje okna przez tydzień, to chociaz tyle :)
Co do mopow, mąż zakupił zaraz po ślubie szmatki z Raypatha,bo mu kolega polecił, tam jest komplet do sprzątania wszystkich powierzchni w domu na sucho, mokro i wilgotno bez uzycia chemii, sama woda się myje bo są z nanosrebrem i jest lepszy efekt niż po środkach do mycia :) i tam właśnie jest taki mop do ścian i sufitów :)

Dobra dziewczyny, wyżaliłam się Wam i mi przeszło, już mam dobry humor :) istna huśtawka nastrojów, to pewnie te hormony :whistle:

8 lata 3 tygodni temu #1048865 przez honka_18
Eh i znowuz skurcze się nasiliły :( wczoraj też wieczorem było gorzej

Joanna jakoś to przeżyjesz a po porodzie będziesz na mopie latać ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka