BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 3 tygodni temu #1049112 przez olcia1989a
Dostal rano antybiotyk mam nadzieje ze juz jutro bedzie lepiej boje sie nocy bo zapalenie krtani lubi dusic w nocy ja jestem straszna panikara i co wtedy?chyba przygotuje inhalator na noc zeby byl w zasiegu reki :) ja mam zaraz wizje szpitala :)
Kejt trzymam kciuki zebys na swieta byla w domu :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 3 tygodni temu #1049113 przez Megi
Kejt to mnie lekko nastraszyłaś bo ja też zabiegana w pracy i w końcu mogę coś nawiwijać :(

Olcia spokojnej nocy- wszystko, już będzie dobrze, skoro antybiotyk już jest

I jak my mamy się nie stresować?
Ja już wszystkie prezenty mam, czekam tylko na prezent dla córki, który zamówiłam od teściowej. Mam nadzieję, że do Wigilii dojdzie :)

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1049124 przez Mena
Dobry wieczor :lol:
Kurde u nas znowu choroba w pełni, dzisiaj prawie całą noc z Marcelem siedzialam bo go kaszel dusil :S narazie próbujemy leczyć sie domowymi sposobami, napar z majeranku, syrop z pędów sosny a syrop z cebuli sie robi :whistle:
jutro moi panowie mają ubrac choinkę :lol:
olcia mi coś się kojarzy ze w takiej sytuacji opatulic dziecko kocem i na balkon albo chociaz do otwartego okna
Kejt dobrze ze pomylili się w ta stronę

8 lata 3 tygodni temu #1049125 przez masuska
Olcia przy duszności przy zapaleniu krtani mi kazano podawać 2xnebbud inhalacje, faktycznie przechodzi, jak cos to warto otworzyć/ uchylić okno. Ale myślę ze już będzie dobrze. Nasz pediatra nie leczy zapalenia krtani antybiotykiem.

A taka ciekawostka, włączam apke moja ciąża a tam co? 50 dni do terminu :woohoo:

Załącznik nie został znaleziony

8 lata 3 tygodni temu #1049126 przez olcia1989a
Masuska nam tez zapisal nebbud a antybiotyk dlatego ze ida swieta i zeby nie szukac wtedy pomocy.A inhalowalas samym nebbudem czy z sola rozcienczalas.Obudzil sie z placzem i zwymiotowal,co chwile kaszle...

8 lata 3 tygodni temu #1049127 przez masuska
Sam nebbud, nie pamiętam jak było za pierwszym razem, mial wtedy 3 lata. Jak dojdzie do duszności to lepiej jechać na opiekę nocna i świąteczną, dostanie zastrzyk i przejdzie. Współczuje, bo marna to choroba. Zdrówka :kiss:

8 lata 3 tygodni temu #1049129 przez Mena
olcia.nie wiem czy lekarz mówił albo moze wies że jak robisz inhalacje z nebbudu to smaruj usta i naokolo ust czyms tłustym np kremem nivea lub wazelina a po inhalacji to zetrzej i niech wyplucze usta woda po inhalacji :)

8 lata 3 tygodni temu #1049141 przez Joanna90
Kejt trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! :)
Olcia jak minęła noc?
Ja nie śpię od godziny, dwa dni spałam i dziś znowu bezsenność :whistle:

8 lata 3 tygodni temu #1049144 przez masuska
Olcia jak minęła nocka?

Joanna ja to się jak nigdy, nocy mi nie starcza, gdyby nie syn to bym spala do południa, bynajmniej więcej mam takich nocy.

8 lata 3 tygodni temu #1049146 przez Mulian
Dziewczyny współczuję Wam tych chorobowych problemów. Olcia, Mena jak noc minęła? Zdrówka Waszym pociechom życzę, oby na święta trochę wydobrzeli.

Ja drugą noc przespałam bezproblemowo, od razu dużo lepiej się czuję.

8 lata 3 tygodni temu #1049156 przez olcia1989a
Polozylam spac Piotrusia zaczal kaszlec i wymiotowac :(troche pokaszlal a w nocy juz bylo ok spal z nami w sypialni kaszlal pare razy ale bez zadnych dusznosci.

8 lata 3 tygodni temu #1049157 przez Mena
olcia dobrze ze noc spokojna
U mnie gdzieś do 3 masakra, co 15 min pobudka z płaczem :dry:

8 lata 3 tygodni temu #1049158 przez masuska
Olcia cieszę się, to dobre wieści. Zdrówka

Mena Wam również życzę szybkiego zwalczenia tego choróbska.

U mnie z gardłem dziś lepiej, boli, ale nie ma tragedii. Za to chciałam powiedzieć że dziś mamy Jasełka w przedszkolu i mój synek będzie królem:) Czekam niecierpliwie na 14tą:)

8 lata 3 tygodni temu #1049163 przez Agutka
Hej Ale chorowitkow i to przed samymi Świętami zdrowka dla wszystkich . ale i u nas Stary ledwo wyszedł z choroby to młody zaczyna kaszlec więc Święta niepewne . Jutro ostatni dzień szkoły i ferie świąteczne wreszcie budzik nie będzie dzwonił 5:30 bo powiem Wam szczerze że już ledwo wstaje i tak mozolnie mi wszystko idzie ze wyrobić się z niczym nie mogę.

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1049167 przez honka_18
Zdrówka wszystkim chorowitkom

Dzisiaj ostatni dzień przedszkola wiec wyłączyłem wszystkie budziki :laugh: nareszcie i tak do sylwestra ;) (w sylwestra i nowy rok mam Mikołaja wiec o 6;30 pobudka )
Byłam u położnej okazało się ze znowu mam anemię tylko lekarz zapomniał do mnie zadzwonić :angry: od ponad tygodnia recepta czekała na mnie w przychodni. Skurcze mogę mieć przez niedobory żelaza . Przy okazji zaszłam do siostry i dostałam od niej pierogi na wigilię :cheer:
Podziękowania: Kejt

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka