BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 2 tygodni temu #1049278 przez Megi
Dzień dobry :) Jest godz. 2.50 i od 30 min nie śpię :(

Kejt dla dziecka wszystko! Po porodzie,jak tylko Michalinke ujrzysz to będziesz wiedziała,że warto było :kiss: Ściskam mocno!

Mój mąż wczoraj z córka kupili choinkę i wspólnie po mojej pracy ubralismy.
Julia była podekscytowana cały dzień :woohoo:
A ja byłam wreszcie u fryzjera-wyglądam,jak człowiek.Dzis paznokcie i później do garów :whistle:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 2 tygodni temu #1049290 przez olcia1989a
Kejt przykro mi ze swieta bedziesz musiala spedzic w szpitalu,ale za rok bedziecie juz w trojke i to beda Wasze pierwsze wspolne najszczesliwsze swieta :)
Piotrus juz duzo lepiej :)
Ja juz siedze i czekam na badania jeszcze w tym roku lekarz kazal mi zrobic,wracam i biore sie za gotowanie i sprzatanie.Milego dnia :)

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049291 przez honka_18
Dziewczyny waga Kuby się nie przejmuje bo jak już wcześniej pisałam nie wierze "ważeniu " przez usg , ale wkurza mnie to że lekarz szuka problemu tam gdzie go nie ma :angry: . Na 1 consultacji pani ginekolog powiedziała ze skupi się na mojej szyjce, będzie obserwować skurcze i ewentualne krwawienie żeby nie dopuścić do przedwczesnego porodu. A teraz przychodzi jakiś pajac, mówi ze jest ginekologiem i mi takie głupoty gada :angry: tłumaczy kiedy mam do szpitala jechać jak zacznie się poród jak bym sama już tego nie wiedziała :angry: mowie mu o skurczach a on to olewa :angry: co z szyjką tez nie wiem...
Nom wiec się wyzalilam a miałam już nie wracać do wczorajszej wizyty :whistle:

Jak tam nasze forumowe chotowitki się mają ???

U nas 7 a chłopcy jeszcze śpią :woohoo: w szoku jestem

8 lata 2 tygodni temu #1049293 przez Sander
Honka chłopcy wiedzą że musisz odpocząć :-)
Kejt... Przykro mi, napewno nie tak planowałas święta... Ale uwierz mi warto... Mówi Ci to kobieta która nigdy nie lubiła dzieci.... To najpiękniejsze co może być, nic nie jest w stanie tego przebić. Jesteś w stanie zrobić absolutnie wszystko... Mam Isiule, Malutka w środku i myślę nawet o trzecim... Ja... Nigdy bym w to nie uwierzyła... W przyszłym roku będą najpiękniejsze święta! Ja dopiero od kad jestem mamą czuje naprawdę święta... Wcześniej wszystko było bez sensu... A teraz... Każdego dnia dziękuję że ją mam! Bądź dzielna... Wiem że Ci źle. Przytulam <3

8 lata 2 tygodni temu #1049295 przez Mena
masuska, honka Marcel katar ma już trochę mniejszy ale w nosku od wycierania to aż rana mu sie zrobiła, kaszle mniej ale kaszel dalej paskudny, jednak mam nadzieje ze wszystko idzie w dobrym kierunku :dry:

8 lata 2 tygodni temu #1049296 przez mavi31
Honka może poprostu zmęczeni mój młody czasem też tak ma niestety żadko hihi
Co do lekarzy to naprawdę spotkać normalnego to cud
Ja się jakoś dziwnie czuje ciągle mnie muli od ataków głodu do wstrętu wogole chyba jakoś mi źle czy wy też tak macie???

8 lata 2 tygodni temu #1049311 przez Justyna_1709
Kejt, to tylko weekend z wolnym poniedziałkiem ;) może teraz zdjęcia z brzuszkiem przy choince nie będzie, ale za to na Wielkanoc będziesz pozowala do zdjęć z Michalinka :) tylko sam.fakt, że wyniki niejasne jakiś taki jest przytłaczajacy pewnie. Trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

honka, dziwna ta tamtejsza służba zdrowia. Ale Ty kobieto sama najlepiej wiesz, kiedy coś się dzieje ;) teraz tylko odpoczywaj.

Odwiedziłam dzisiaj trzy sklepy, wszystkie z małym na rękach, bo wszystko chciał do koszyka pakować... Spocona, zmęczona, wtargalam jeszcze zakupy i jego na piąte piętro, a teraz nie mogę siedzieć, bo tak mnie ten posladek boli... A tu dzisiaj jeszcze tyle do zrobienia..

Imienia dalej nie ma... I moja irytacja przez to osiąga apogeum...

Dzisiaj w sklepie stoję z koszykiem, Miloszem na rękach i brzuchem pod nosem w kolejce i wiecie, że tylko taka starowinka zaproponowała, że mnie przepuścić? Oczywiście nie skorzystałem, bo ona tylko jedną rzecz miała, a ja pełen koszyk, ale ludzie tak się do świąt przygotowują, że chyba zapomnieli, co w tym czasie jest najważniejsze... Wszyscy udawali, że mnie nie widzą B)

8 lata 2 tygodni temu #1049315 przez Kejt
Dzięki dziewczyny już mi jest lepiej :) wogóle jeśli się potwierdzi ta cholestaza to w 37 tc będzie cc. Kurcze to już tak niedługo :woohoo: :woohoo:

Ojj z tym pierwszeństwem dla kobiet w ciąży to jest jakaś straszna masakra... Na mnie kiedyś pani w rosmanie nakrzyczała że ciąża to nie choroba i dlaczego się wepchnęłam..wyszłam w gorszym stanie niż jakbym stała w tej kolejce. A ostatnio w aptece pan sam zaproponował że mnie przepuści a kobieta z tyłu oczywiście była bardzo niezadowolona i coś tam pod nosem mamrotała :dry:

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 2 tygodni temu #1049317 przez Justyna_1709
kejt, to już za 3 tygodnie miałabyś w ramionach malutką! :blink: a swędzi Cię brzuch i masz wysypkę?

Ja nigdy nie korzystałam z pierwszeństwa dla kobiet w ciąży. Ale dzisiaj bym chętnie skorzystała... w ogóle ten mój Berbeć mały daje mi dzisiaj w kość... Tata mu obiecał ubieranie choinki to już się doczekać nie może. Dobrze, że święta poza domem, to większość gotowania mi odchodzi.

Mamuśki, gdybym w ferworze przedświątecznych przygotowań już tu nie zajrzała, to dla Was zdrowych i przede wszystkim spokojnych Świąt, spędzonych w rodzinnej atmosferze, w akompaniamencie cudownych kopniaczków w brzuchu :) :kiss:

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049318 przez Joanna90
Kejt to już naprawdę niedługo :) życzę żeby wszystko było dobrze!

Mój Młody ostatnio ma strasznego lenia, aż się zaczynam martwić bo to już dość długo trwa taki leniwy tryb życia u niego :blink:

Justyna mnie akurat kilka razy przepuszczono w kolejce w sklepie, więc byłam mile zaskoczona, ale to było w okolicy 20 tygodnia jak jeszcze wychodziłam z domu, teraz w przedświątecznej gorączce niestety każdy patrzy tylko na siebie...

Dziekujemy za życzenia i wzajemnie!! :)

Dzisiaj mój 12-letni brat rozpoczął już przerwę świąteczną więc ma wolne od szkoły... Przyszedł do mnie w odwiedziny z samego rana i sam z siebie wysprzątał prawie cały dom, tzn wytarł kurze w pokojach i posprzątał łazienkę i kuchnie, kochany jest :) tzn pewnie liczy że mu jakiś grosz wpadnie za to :evil: ale i tak jest kochany :)

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049320 przez honka_18
Ludziska juz tak mają, że myślą tylko o sobie :( w UK to pewnie by nawet brzucha nie zobaczyli ;)

Joanna ale mi by się dzisiaj przydał taki gość ;)

Z Adasiem usmarzylismy rybę, zrobiliśmy rybę po grecku i upieklismy makowca i juz padam, brzuch się stawia wiec oglądamy toy story ;) a jeszcze chciałam poodkurzac
M w pracy wróci dopiero przed 20 :blink:

8 lata 2 tygodni temu #1049321 przez mavi31
Ja tez dziś wszystko szybko ale dwa keksy mannowiec i makowiec zrobione jeszcze w planach mam3 bita ale wieczorem bo chwilowo padlam
Pranie mnie dobija nie mogło by się samo ułożyć w półkach :)
Mąż na ostatnich zakupach obiecał podkurzac i zmyć podłogi ale już wiem że ciężko będzie mi wytrzymać żeby nie poprawić po nim hihi
Zakupy poprawiły mi humor w Szachownicy są świetne sukienki i nie drogie polecam :)
Życzę wam wesołych spokojnych rodzinnych i uśmiechniętych świat Bożego Narodzenia
Smacznego karpia i dużo miejsca w żołądku hihi

8 lata 2 tygodni temu #1049323 przez Mulian
Hej dziewczyny!
Kejt jeszcze chwilka jeszcze momencik... :woohoo:
Dzięki za życzenia, i wzajemnie. Kobietki spokoju i relaksu! Oby nam wszystko smakowało i aby dzieciątka pozwoliły zjeść jak najwięcej, ha :evil: (mnie czekają dwie wigilie, najpierw u teściów, potem u moich rodziców i dlatego obawiam się, że później będę dogorywać bo teraz pojemność żołądka taka mała), ale nie zapominajmy że święta to nie tylko jedzenie, to rodzina, to życzliwość i przede wszystkim wspomnienie narodzin Pana.
Życzliwość ludzi kuleje, nawet na święta. Dziś w tramwaju też się nikt specjalnie nie przejął, że ja stoję, a akurat teraz chętnie bym siedziała. Tak jak pisałam po kilku ostatnich dniach gdzie dużo chodziłam dziś moje stopy i kostki dają w kość. Dziś chodziłam w addidasach, są przynajmniej lepiej wyprofilowane i mają amortyzację, nie tak jak inne moje buty.

8 lata 2 tygodni temu #1049371 przez Kejt
Wesołych Świąt kochane w rodzinnym gronie :kiss: i super porodów w terminach :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049375 przez Joanna90
Dzięki Kejt :) jak samopoczucie?

Ja też Wam życzę zdrowych, spokojnych i wesołych Świąt, porodów w terminie i zdrowych, ślicznych Dzieciaczków!!! :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka