- Otrzymane podziękowania: 12
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
U nas Hubert zapowiada się duży ale nie sądzę że to od witamin, bo mąż urodził się duży a moja mama też rodziła duże dzieci z mojego rodzeństwa tylko ja byłam długa i chuda, ale jakbym posiedziała w brzuchu do terminu to też pewnie byłabym duża
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Inezka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
Leżę już w betach, jutro wyjątkowo wcześnie pobudka, jadę na badania morfologia, mocz i crp. Potem też diabetolog i to na tyle w tym roku. Dziś byłam pryw u gin i widzialam moją malutką długo miałam to usg (nie jak na nfz szybko, bo pelna poczekalnia) lekarz wszystko posprawdzał na spokojnie. Mała waży 1700g i termin został dokładnie taki jak na pierwszej wizycie.
Honka, wiem ze każdemu zdarzają się potknięcia, ale w tej przychodni to pracują jacyś mało kompetentni ludzie i jakieś dziwne podejście do ciąży jest w uk.
Dużo u nas na forum choróbsk, więc życzę zdrówka i szybkiego uporania się z chorobami, żeby cieszyć się na spokojnie świętami!!!
Kejt, jak tam Tobie w szpitalu?powtarzają Ci jakieś badania?wiesz już kiedy wyjdziesz?
Wiecie, co do witamin to gdzieś kiedyś słyszałam (radio lub tv), że wit. w ciąży są niepotrzebne, bo powinno się dobrze odżywiać i tyle wystarczy. No, ale jak walczyć z anemią jak jest kiepsko...?zawsze to lepiej coś brać, bo rośnie czlowieczek i on czerpie z naszego organizmu.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Witaminy przestałam brać z miesiąc temu, po rozmowie z położną i lekarzem. Wyniki mam prawidłowe, więc ...
Piotrusia poprzednie jasełka raczej wychodziły słabo, bo nie chciał uczestniczyć, krępował się. Pod koniec zeszłego roku już było widać że się otwiera, a teraz EKSTRA Jestem mile zaskoczona:)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Sander ło.Ty to rzeczywiście masz niski poziom
Joanna90 ja odkąd biorę żelazo to mam badac oddzielnie żelazo a niedobór miałam stwierdzony na podstawie zwykłej morfologii
Zgaga mi nie odpuszcza, czasem mam wrażenie ze będę zionac ogniem z Marcelem chyba az takiej nie miałam
A mam taki apetyt od 2 dni że mąż sie śmieje ze jem tyle co dorosły chłop pracujący na budowie
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Powodzenia na badaniach. Mam nadzieje ze wyjdą pomyślnie
Mi na zgage ostatnio kiwi pomaga
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
...eh ja znów nie mogę spać
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
Mówiłam ostatnio że chyba po żelazie mam mniej skurczów i wykrakałam, wczoraj przed snem mnie męczyło i dziś na dzień dobry też
Mena ja też ciągle głodna jestem
Inezka super że wszytko dobrze po wizycie
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Poznałam kobietę która pierwsze dziecko urodziła 5,2 kg i to naturalnie a teraz w 30 tc dziecko już 2,5 waży to są dopiero duże dzieci
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dołączam się do grona mających zgage niestety też mam wrażenie jakbym za chwilę miała zionac ogniem jak smok
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Więc co do witaminek w pierwszej ciąży lykalam od25 tygodnia do końca młody 3700 teraz brałam przez cały drugi trymestr w pierwszym sam kwas foliowy
Wyniki mam już dobre więc staram się te tablety ograniczyć tym bardziej że łykam magnez 3 razy dziennie
Jak czujecie już święta?? Bo ja niestety nie
Dziś Zaczynam piec ciasta trzymajcie kciuki żeby się udało
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
Ja świąt wcale nie czuję, myślałam że będzie na odwrót. Najchętniej to bym nigdzie nie jechała tylko w domu z mężem spędziła.
Mavi trzymam kciuki i sama może też coś upiekę bo mam taką ochotę na makowiec
Ja mam potężne ssanie w żołądku jak w nocy nie mogę spać a zgagi nie mam.
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wiadomo genetyka ma tu kluczowe znaczenie, chociaż znam przypadki, które i temu przeczą
Dziewczyny, jeszcze dwa miesiące i o zgadze zapomnimy Chociaz dla mnie sam połóg też przyjemny nie był. A jak już się skończy połóg, to zacznie się zmartwianie, czy z dzieckiem wszystko dobrze, bo przecież już powinno robić to, to, to i tak pewnie już zostanie
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
O zgadze to powiem tak, odstawiłam wszystko co tłuste, to jest czekoladę, mleko zmieniłam na 0,5%, sery, mięsa jem mało, ale prędzej gotowane, no i nie jem smażonego i cytrusów. Tak od kilku dni i jest poprawa. Wczoraj chwyciłam za piernik i to był błąd
A dziś zamierzam trochę ogarnąć w domku, ale tak troszkę tylko, żeby wiadomo się nie przemęczać Dziś ostatni dzień Pitera w przedszkolu, więc muszę skorzystać z tego.
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
I tym razem rozstępy zaatakowały uda... Brzuch zawsze można ukryć a w lato z nogami będzie ciężko... No cóż... Po ciąży będzie trzeba się tym zająć.
I nadal nie mamy imienia... A dla dziewczynki setki pomysłów by były
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rozstępów jeszcze u siebie nie widzę, oprócz tych starych
Nie mam pomysłu na śniadanie, a śledzia bym zjadła
Też miałam więcej opcji z imieniem dla dziewczynki, a dla chłopca pewne jedno