BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 2 tygodni temu #1049418 przez masuska
Sander popieram to co napisała Mulian. Wczoraj też brałam 2 nospy, bo spinać mi się brzuch zaczął :(

A u mnie święta z chorobą, jadłam mało i nic ciężkiego, żeby uniknąć zgagi ale dodatkowo mam jakieś zapalenie gardła i od wczoraj nic oprócz płynów nie przyjmuję. Zastanawiam się czy jechać na dyżur, czy poczekać do środy na wizytę u gina, bo ani nie gorączkuję, ani mocno źle się nie czuję, tylko to gardło tak boli masakrycznie.

My obskoczyliśmy 2 wigilie, teściów mam ulicę dalej, a moich rodziców 4 km, także jednego wieczoru w obydwa miejsca. Jakoś tak łagodnie przeszło, był kilka nie miłych sytuacji, no ale jakoś tak bezproblemowo. Wczorajsze odwiedziny sobie odpuściłam i zostałam w domu, chłopaki poszli do teściów. Dziś mąż w pracy, za to rodzice mają mnie odwiedzić i zabrać Pita na jasełka. Nie dość że przyjadą z obiadem, to jeszcze z godzinę będę miała spokoju.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049419 przez Joanna90

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kejt dobre aspekty to to że masz opiekę lekarską zapewniona. I możesz paradować w piżamie :) ja święta spędziłam w swetrze w którym wyglądam jak w namiocie i legginsach bo w nic się już nie mieszczę :laugh:

8 lata 2 tygodni temu #1049420 przez honka_18
My święta spędziliśmy w domu :cheer: po wigilii siostry z dziećmi wpadły na chwile i wczoraj pojechaliśmy po mszy do nich na godzinkę, ale i tak się źle czuje, brzuch się stawia co chwila . M stwierdził że brzuch mi się obniżył :(
Teraz leżę a chłopcy idą na spacer z tatusiem

8 lata 2 tygodni temu #1049421 przez Mulian
Sander i jak tam?

8 lata 2 tygodni temu #1049423 przez Sander

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Masuska a plukalas gardło woda z solą? To dużo pomaga, chociaż chwilowo.
Joanna nienawidzę takich ludzi!!! Co on może o tym wiedzieć? Każda kobieta przechodzi to inaczej. I każda ciąża jest inna. Ja teraz tez inaczej przechodzę Niż poprzednio. Co do imienia tez dyskutowaliśmy na ten temat ale w pozytywmym nastawieniem. Każdy wysłuchał, coś podpowiedział ale nikt nie krytykował.
Ja mimo że miałam wigilię u siebie aż tak strasznie się nie nadrobilam. Tzn 23 i 24 ale to głównie przez ciasta. U Nas zawsze się dzielimy robotą. Każda przygotowuje kilka dań.
Musze się wziąć za pakowanie torby bo cały czas jest nie skończona. Jutro koniecznie do apteki kupić wszelkie artykuły higieniczne i chyba te testy na wody plodowe

8 lata 2 tygodni temu #1049428 przez Joanna90

Honka jak tam brzuch? Czytałam kiedyś że brzuch obniża się nawet kilka tyg przed porodem, więc nie musi to oznaczać nic złego...odpoczywaj Kochana!

My właśnie wróciliśmy od moich rodziców, znowu się objadłam i ledwo się ruszam, dobrze że to już koniec świąt... Ale jak tu nie jeść jak same pyszności były :blush: Młody cały czas szalał w brzuchu, ale jak mial spać skoro ciągle miał dostawę jedzenia :cheer:

A dziś z brzuchem nawet ok bo u rodziców leżałam cały czas, wczoraj było źle bo u teściów siedziałam i jak wrócilismy do nas na górę to myślałam że mi krocze za chwile pęknie i całe podbrzusze mnie bolało... Ale rano już było lepiej na szczęście :)

Też mam postanowienie w tym tyg spakować torbę, bo już nie dużo zostało... Gin powiedział mi że do 37 tc maksymalnie powinnam donosić jak będę leżeć, to już tak niewiele zostało :woohoo: o ile się to sprawdzi :)

8 lata 2 tygodni temu #1049430 przez honka_18
Joanna mi z chłopcami brzuch się obniżył 1.5 tyg przed porodem :(
Podbrzusze mnie boli, ochrony i spójne łonowe :angry:

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049431 przez Joanna90

A kiedy masz wizytę u lekarza lub położonej? Może lekarz mógłby coś pomóc?

8 lata 2 tygodni temu #1049432 przez honka_18
Joanna wizytę mam 13 stycznia ale musze ja przenieść bo M do pracy idzie. Nie spodziewam się niczego pomocnego wynieść z tej wizyty bo dla lekarzy wszystko jest normalne :angry: jeszcze tylko 4-5tyg ( mam nadzieje ze tak długo Kubuś w brzuchu posiedzi ) i będę znowu biegać ;)

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049434 przez Mulian
Sander dobrze ze juz lepiej.
Honka, co za nieodpowiedzialna i bezduszna dziewczyna!

8 lata 2 tygodni temu #1049440 przez Megi
Honka

Oczywiście i ja się witam po Świętach obzarta.Od jutra znowu dietetycznie i zdrowo-slowo dla mojego Synka :)

Spokojnego wieczoru :kiss:

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049441 przez honka_18

8 lata 2 tygodni temu #1049442 przez Joanna90

Honka w takim razie odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj...

Mnie znowu boli cały dół :(

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049443 przez honka_18

Leżę a synuś gotuje mi obiadek ;) (dostał kuchnie od Gwiazdora )

Ty taż lez i pachnij ;) musimy jeszcze z 4 tyg wytrzymać w dwupaku

8 lata 2 tygodni temu #1049446 przez masuska

Dziś mnie natchnęło i zaczęłam się pakować. Musze do położnej zadzwonić i zapytać co jeszcze mi brakuje, chyba ze w środę ginu mi powie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka