BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 tydzień temu #1049552 przez Joanna90
Honka u mnie noc nawet ok, chociaż wiele razy budzilam się do WC i Maluszek szalał w nocy :) A co do snów ja mam co noc jakieś koszmary, może scenariusz moich snów nie jest jakiś makabryczny ale są one strasznje emocjonalne... Ostatnio śniło mi się że lezałysmy wszytkie z naszego forum na jednej porodowce i czekałyśmy na skurcze porodowe, byłyśmy już dawno po terminach a tu zero skurczy, oksytocyna nie działała, cesarki nie można było nam robić i się strasznie denerwowałyśmy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1049558 przez masuska
Joanna ależ sen :)

Ja dziś do gina i mam dziwne przeczucie że wyśle mnie do szpitala, mam nadzieję że się mylę.

Podpaski przyjechały :P
Wczoraj wieczorem złożyłam zamówienie w aptece www.doz.pl i właśnie dostałam smsa że już gotowa do odbioru. A taniej mi wyszło w tej aptece, niż w gemini i jeszcze bez kosztów przesyłki.

8 lata 1 tydzień temu #1049562 przez Mulian
Joanna ale sen, nie mam nic przeciwko żebyśmy razem leżały, ale wolałabym np. w 38 tyg niż po terminie ;P

Masuska ja wcześniej robiłam zamówienie z doz i potem jak porównałam z gemini to poprzepłacałam :/, pewnie zależy od produktów, a może teraz jakieś promocje są....w końcu wszędzie są więc czemu nie w aptekach :woohoo:

Ja mam dziś dostać produkty do prania ciuszków malucha, biustonosze (zamówiłam te z canpol choć obawiam się o jakość) i takie tam pierdoły...np. płyn do dezynfekcji zabawek. Stosujecie coś takiego? Jeśli tak to jakie konkretnie?

Ja dziś byłam na pobraniu krwi a wizyta we wtorek.
Masuska a czemu obawiasz się szpitala? Coś się dzieje niepokojącego? (może pisałaś, nie ogarniam do końca, u której co się dzieje) Daj znać po wizycie.
Kejt jak tam?

8 lata 1 tydzień temu #1049563 przez honka_18
Maska trzymam kciuki :) obyś się myliła co do tego szpitala

Mulian ja zabawki i sprzęty dzieci myje co jakiś czas chysteczkami detol ( zabijają 99,9 % zarazków i bakterii i nie szkodzą maluszkom)

Joanna ale sen :woohoo:

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1049565 przez Justyna_1709
Mulian, co do stanikow, co prawda nie miałam tych z canpolu, ale trzeba pamiętać, że przy nawale i dopóki laktacja się nie unormuje, w staniku jesteśmy non stop... Ja polecam tę z Alles. Są warte swojej ceny i naprawdę ładne. Chociaż też wszystko zależy, ile ktoś planuje karmić (chociaż z tymi planami to wiadomo jak bywa ;) ja mówiłam, że nie mniej niż 3 miesiące, nie więcej niż 6, a gdyby nie ciąża pewnie karmilabym cały czas mojego prawie 2 latka). Jeśli ktoś nie chce karmić, to nie ma co wydawać na to pieniędzy... Ale dla mnie wygodny stanik to była podstawa. Zwłaszcza jak trzeba nakarmić w parku albo gdzieś poza domem ogólnie :) no i w nocy to też wygoda musi być.

Masuska, trzymam kciuki żeby obyło się bez szpitala do samego końca.

8 lata 1 tydzień temu #1049566 przez Kejt
U mnie trochę depresyjnie :( już nie wyrabiam w tym szpitalu. Perspektywa jeszcze 2 tygodni mnie przeraża. Niby to dla dobra dziecka ale w jakim ja będę stanie psychicznym do tego czasu to nie wiem... Jutro będzie znowu wynik z krwi i jest jakaś szansa wyjścia do domu jeśli wyniki by się poprawiły ale to takie gdybanie. Już dwa razy miałam wychodzić więc pewnie i teraz się nie uda. :dry:

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 tydzień temu #1049571 przez olcia1989a
Kejt musisz myslec pozytywnie,wiem ze latwo sie mowi,ale pomysl ze jesli bedziesz musiala zostac w szpitalu to to tylko 2tygodnie i bedziecie juz w trojke :)
Masuska trzymam kciuki :)
Ja pozniej musze poszperac w tych internetowych aptekach :)
Dzisiaj mam kolede ;) nie lubie bo to pol dnia czekania ;)
Co do laktatora to ja kupilam reczny canpol basic miala moze ktoras?

8 lata 1 tydzień temu #1049572 przez masuska
Myślę że ta szyja sobie robi co chce, tak samo było z Piotrkiem i właśnie w pierwszej ciąży wylądowałam w szpitalu właśnie po tej wizycie w 34 tc. No a młody tak się przeciąga że kłuje mnie w pochwie... No to takie gdybania, ale nie powiem boję się i w razie co jestem spakowana.

Kejt0, uszy do góry, co to są 2 tygodnie na te 35 co minęło :)

Mulian pewnie że zależy od produktów:) Ja brałam tylko majty, podpaski i krem na brodawki.

8 lata 1 tydzień temu #1049578 przez Megi
Kejt pomyśl, że tylko dwa tygodnie i będziesz tulić Michalinkę :)

Masuska to daj znać, po wizycie!

Widzę, że tu dużo dziciaczków będzie lada chwila, ja to z tych końcowych :) Będę Wasze dzieciaczki podziwiać na zdjęciach :)

8 lata 1 tydzień temu #1049580 przez Joanna90
Kejt wierzę że jest Ci ciężko, pobyt w szpitalu jest okropny... Ale pomyśl że nie zostało Ci dużo, że gdyby cokolwiek się działo- miejmy nadzieję że tak nie będzie- jesteś na miejscu i w każdej chwili możesz rodzić zdrowe dziecko, bo mimo że nadal Michasia byłaby wczesniakiem, jesteś już w bezpiecznym tygodniu:) tak więc głowa do góry... Ale naprawdę wierzę że Ci ciężko, ja leże w domu a mam dość, a w szpitalu to już pewnie bym była pogrążona w depresji... Chociaż z drugiej strony w szpitalu jest do kogo się odezwać, a w domu do godziny 17 jestem sama w czterech ścianach, bo mąż w pracy, to też takie przygnębiające, czuje się jak pustelnik :whistle: ale ten tydzień mąż ma wolne :)

Masuska trzymam kciuki żeby na wizycie wszystko było ok. Ciekawe co tam u mnie jutro wyjdzie, mam nadzieję że też będzie ok z moją szyjką...

Olcia ja mam kolędę w poniedziałek i jesteśmy jednym z ostatnich domów na ten dzień, to dopiero będzie czekanie, też tego nie lubię :whistle:

A mam pytanie ile kupujecie staników do karmienia, tak z praktycznego punktu widzenia wystarcza 2 żeby były na zmianę czy lepiej więcej?

8 lata 1 tydzień temu #1049587 przez honka_18
Kejt głową do góry, dasz rade, jeszcze trochę i będziesz najszczesliwsza na świecie ;)

Joanna ja mam 3. 2 na dzień i 1 bez drutów na noc

8 lata 1 tydzień temu #1049588 przez Mulian
AAAA :woohoo: kurier był (polecam sklep internetowy belli - bliżejCiebie.pl, najtańsze produkty i ekspresowa dostawa, wczoraj zamawiałam), pierwsze pranie się już robi :D. Te staniki z canpol wyglądają ok, bawełna przyjemna w dotyku. Oczywiście piękne nie są jak z Triumpha czy chociażby wspomniane Alles, ale na początek mogą być. Potem zainwestuję w coś ładniejszego ;)

Kejt pomyśl sobie w drugą stronę, to już tylko dwa tygodnie, to jest nic! Ja muszę jeszcze czekać 8 :/. Wiem, że jak się jest w depresyjnym nastroju to się na nic nie ma ochoty, ale może spróbuj robić coś przy czym szybko leci czas, książki, seriale...krzyżówki. A jak już nic nie pomaga to po prostu się wypłacz, czasem jak tak powyję to potem mi się nastrój odwraca. Ściskam!

8 lata 1 tydzień temu #1049590 przez masuska
Ja mam 2 do karmienia i 2 sportowe, a jeszcze sobie zamówiłam 2 z Aliexpress :) po około 12-14 zł

8 lata 1 tydzień temu #1049592 przez Mulian
Masuska jak zwykle ekspert tanich zakupów :) Fajna ta strona, ciekawe warianty staników już abstrahując od tych do karmienia.

8 lata 1 tydzień temu #1049598 przez Justyna_1709
Dziewczyny, a Wasze szkraby już się obróciły? Bo ja mojego czuje cały czas w tym samym położeniu

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka