BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 2 tygodni temu #1049448 przez Mulian
Ja też muszę dokończyć kompletowac rzeczy do szpitala. Masuska w internecie znajdziesz masę list co zabrać do szpitala.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 2 tygodni temu #1049450 przez honka_18
Pakujecie sobie ciuchy na wyjście ze szpitala? Bo ja już nie pamiętam czy miałam z chłopcami, czy wracałam do domu w tym samym w czym do szpitala jechałam :whistle:

Sander, Joanna jak Wasze brzuchy?

8 lata 2 tygodni temu #1049451 przez Mulian
Honka jeszcze nie wiem, zobaczę czy będę mieć miejsce w torbie. Zawsze mąż może dowieść.

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049452 przez masuska
Honka ja wracałam w tym w czym pojechałam ale mąż zabrał ze sobą, teściowa wyprała i przywiózł mi czyste w dniu wyjścia.

Przygotowałam dziś ciuszki do wyjścia dla malucha kazałam mężowi wpakować do fotelika żeby nie zapomniał:) Jutro biorę się za prasowanie reszty ubranek. Za długo odkładałam.

Dziewczyny mam pytanie o majtki po porodzie, z Piotrem miałam opakowanie jednorazowych (beznadziejne były) a drugie wielorazowe, które wyglądały jak fioletowe rajstopy kabaretki, niestety nie pamiętam z jakiej firmy one były, może któraś wie, podpowie? I ile tych mega podpasek?
EDIT/ już znalazłam i majty i ile podpasek :) jakby ktoś szukał to o tych pisałam allegro.pl/wielorazowe-majtki-poporodowe...szt-i6555972544.html a podpasek około 20 sztuk Bella.

8 lata 2 tygodni temu #1049461 przez Mulian
A ja znów się plączę po nocy. Chyba mała odwróciła się główką do dołu i okupuję mi żołądek i kręgosłup. Momentami jakby mi niedobrze było.
Masuska też mam te majtki już kupione, i drugie opakowanie też siateczkowych z canpolu.
Ale wiatr wieje...
Mam nadzieję, że Wy śpicie snem sprawiedliwego.

8 lata 2 tygodni temu #1049472 przez mavi31
Dzien dobry mamusie :)
U mnie jak w przyslowiu pizdzi jak w kieleckim hihi

8 lata 2 tygodni temu #1049473 przez mavi31
Znów wcielo post tylko pierwsze zdanie jest:(
Więc co do wyprawki to dopiero dziś zaczynam prac i szykować dzidziusia rzeczy jeśli chodzi o takie apteczne sprawy mam siostrę farnaceutke więc poproszę żeby mnie wręczyła i wzięła co trzeba id majtek podpasek po inne potrzebne rzeczy. Przy Bartusiu mislam chyba takie majtki z kampola były super rozciagliwe i wygodne
Jak minęły wam święta

8 lata 2 tygodni temu #1049475 przez Megi
Dzień dobry,
Ja już w pracy, a moja rodzinka w domu leniuchuje :(

Ja dopiero piorę, prasuję po 01.01.2017r, a końcówkę wyprawki + łóżeczko kupuje po 15.01.2017r ;)

Dobrze, że już po Świętach bo pęka mi brzuch z przejedzenia :laugh:

Spokojnego, leniwego dzionka w ten wietrzny dzionek :)

8 lata 2 tygodni temu #1049476 przez mavi31
Megi podziwiam że jeszcze pracujesz :)
Cieszę się że nie tylko ja nie mam jeszcze nic naszykowanego :)

8 lata 2 tygodni temu #1049478 przez Mulian
Też jeszcze nic nie poprałam. Ale zamierzam to zrobić wkrótce. Łóżeczko też po1-szym zamówię.
Megi Ty jeszcze pracujesz?? Podziwiam.

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049481 przez Joanna90
Witajcie, u nas też strasznie wieje.

Honka mój brzuch różnie, wyspałam się i teraz lepiej, narazie nic mnie nie boli, zobaczymy jak długo :) a u Ciebie jak?

Dziewczyny ja narazie tylko poprałam wszystko jeden raz, ale to było dość dawno, mniej więcej w połowie stycznia mam zamiar poprać wszystko jeszcze raz, wyprasować i zrobić miejsce w polkach, bo narazie mam wszystko ułożone na dnie szafy na stercie i boję się robić cokolwiek żeby nie skończyć na porodówce za wcześnie, czekam na bezpieczniejszy termin... Już się nie mogę doczekać aż to wszysko ładnie poukładam :) I w połowie stycznia musimy dokupić tylko lóżeczko, przewijak, wanienkę i kosmetyki dla Maluszka, tak to mamy chyba wszystko :) łóżeczka nie zamawiamy bo chce go kupić w sklepie stacjonarnym :) dziś mąż robi mi zakupy apteczne więc będę już pakować torbę do szpitala :)

W ogóle nie wiem co przygotować dziecku na wyjście, bo trudno przewidzieć czy będzie temp na plusie czy srogi mróz, chyba przygotuje mężowi dwa zestwy :blush:

Megi podziwiam że pracujesz :)

8 lata 2 tygodni temu #1049483 przez Inezka
Hej!

Ja dziś normalnie spałam, nie licząc 3 czy 4 wycieczek na siusiu ;) też wieje mocno i dodatkowo deszcz zaczął padać, paskudnie jednym słowem.
Ja mam dla małej już wyprane i wyprasowane wszystko, pieluszki, kosmetyki, smoczki itp., dla siebie też już jakiś czas temu kupiłam te podstawowe art. higieniczne (majtki jedno- i wielorazowe, plus 2paczki podp.bella i podkłady jednorazowe 60x90, takie coś miałam z synem i rozłożone miałam to na łóżku szpitalnym pod sobą). Aha, wkładek laktacyjnych nie mam jeszcze. Wszystko na razie w innym miejscu, więc muszę popakować do torby.
Ubrania miałam te same, w których przyjechałam do szpitala, ale nie wiem czy miałam je w szpitalu w szafie czy mąż wziął ze sobą, a potem przywiózł; nie pamiętam hehe :huh:

8 lata 2 tygodni temu #1049486 przez olcia1989a
witam po świętach :) ja aż tak dużo nie zjadłam bardziej opiłam się napojami ;) nie powiem bo pod wieczór już było mi ciężko ;)
Honka mój Piotruś dostał też kuchnie i gotuje nam obiady :) Ja też biorę się za pranie ale od czwartku chyba bo na razie prania naszego sporo się uzbierało od świąt
U nas też tak strasznie wieje już od wczoraj wieczora,w nocy co chwile budził mnie wiatr.

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049489 przez Joanna90

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 2 tygodni temu #1049492 przez Mulian
Joanna dlatego ja robię sama zakupy przez internet (właśnie zamawiam ostatnie produkty... zostanie mi do kupienia tylko łóżeczko, materac, karuzela z projektorem....chyba tyle). Najtańsza apteka internetowa- Gemini. Weź kilka oddechów... te majtki to akurat tani produkt ale octenisept rzeczywiście, a data ważności chyba nie jest zbyt długa. Może komuś w rodzinie odsprzedasz.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka