BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 2 tygodni temu #1049222 przez Mulian
Ja piję jedną kawkę dziennie z mlekiem, ale nie dlatego że muszę tylko dlatego bo lubię, taki mój rytuał.
Ja na śniadanie zjadłam kanapki z miodem, wczoraj kupiłam nowy więc jest na tapecie u mnie :), ale na drugie śniadanie postaram się jakieś warzywka i twaróg.
Wczoraj kupiliśmy choinkę. Miała być mała w doniczce, ale kosztowały tyle co duże cięte więc mam taką jak zwykle czyli ok 180cm, świerczek więc ładnie pachnie. A kot się już cieszy ze swojego świątecznego poidełka (zawsze podpija wodę ze stojaka ;). Będę ją dziś ubierać.

Rozstępów na razie nie mam i ufam, że tak już zostanie :)
...
Wiecie co kawa kawą, ale czasem to bym się tak lampkę jakiegoś dobrego winka napiła :whistle:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049223 przez Joanna90
Justyna da się funkcjonować bez kawy, ja w ogóle nie piję kawy i nawet przed ciążą nie piłam, może ze 2 filizanki na rok od swięta :) smak kawy mi poprostu nie smakuje :)

Ja nawet zgagi narazie jakiejś wielkiej nie mam, jeden dzień miałam tak że zionełam ogniem, a tak to nawet ok póki co...ale tak jak któraś pisała, w nocy jak się obudzę mam wielkie ssanie w żołądku i jak już nie mogę wytrzymać jem serek homogenizowany truskawowy :blush:

Mulian ja mam czasem ochotę na takie lodowate piwo z lodówki :whistle: ale tej zachcianki nie da się spełnić :) a co do miodu też jem go jak opętana, od początku ciąży, a właściwie od połowy, bo wcześniej nie miałam smaku na słodkie, zjadłam już 1,5 litra :blush: zamówiłam sobie od znajomego pszczelarza kolejny słoik na zapas bo potem o naturalny z pasieki bedzie ciężko :)

Oprócz tego mleko i pomidory muszą być u nas lodówce w olbrzymich ilościach bo idą jak woda :evil:

8 lata 2 tygodni temu #1049230 przez olcia1989a
Ja kawy nie pije właściwie w ogóle,czasem gdy boli mnie głowa to tylko rozpuszczalna :) Dla mnie kawa nie musi istnieć :P
Co do witamin to ja mam wyniki bardzo dobre,położna mówi że książkowe :) a witaminy i tak biorę,w pierwszej ciąży też brałam i syn urodził sie z waga 3040g wiec myślę ze masa nie zależy od brania witamin :)
Ubraliśmy właśnie choinkę :) ale rok temu mieliśmy dużo ładniejsza :)
Załączniki:

8 lata 2 tygodni temu #1049243 przez Mulian
Odpoczywamy. :) czego i Wam życzymy.
Załączniki:

8 lata 2 tygodni temu #1049246 przez mavi31
Ja jem wszystko ciężko było by mi sobie odmówić cytrusów tym bardziej teraz wieczorem potrafię zjeść kilo mandarynek ;)
Na plusie 9 kg
Kawę pije kiedy mam ochotę nie zawsze jednak dopijam
Choinka ubrana spody do mannowaca gotowe zaraz robię sernik i na dziś będzie bo padam ;)

8 lata 2 tygodni temu #1049247 przez Kejt
A u mnie święta w szpitalu.. wyniki mam nie jasne, jednak podwyższone i tak to. Cały dzień tak płakałam że jak to tak w święta nie z rodziną, nie w domu :( niby przyjdą do mnie ale to nie to samo.. Ale już mi przeszło trochę i zaakceptowałam taką kolej rzeczy :blush:

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 2 tygodni temu #1049248 przez honka_18
Ja kawy w tej ciąży tez nie pije, wcześniej to nawet 6 kubków dziennie wypijałam

Byłam w szpitalu na badaniach i tylko 2h zmarnowałam . Badań nie miałam, tylko usg oczywiście babka się przyczepiła ze Kubuś jest za mały, 31t5d i 1726g. Lekarz na skurcze powiedział tylko z jak będę miała 3 w odstępach 10 minutowych to ma jechać do szpitala. Super pocieszenie. :angry: Zapomniał tylko dodać że przy takich skurczach będzie za późno na utrzymanie Kuby w brzuchu :angry:

8 lata 2 tygodni temu #1049250 przez mavi31
Kejt wierzę że ci ciezko ale pomysł sobie ze kiedyś będziesz opowiadac że takie niecierpliwie było dzieciatko
Będzie dobrze

8 lata 2 tygodni temu #1049253 przez Mulian
Kejt, na pewno nie będą to wymarzone święta, ale pomyśl tylko o tej małej istotce, dla której to robisz. Ona jest warta wszelkich poświęceń. Staraj się nie smucić, spędzisz te święta z Michaliną! przesyłam duuużo ciepła i pozytywnej energii :) .
Honka, wg mojej aplikacji ciążowej waga Kubusia jest jak najbardziej ok.

8 lata 2 tygodni temu #1049254 przez honka_18
Kejt święta w szpitalu to nic fajnego ale dla takiego małego cudu warto ;) bądź silna dla Michalinki juz niedługo wynagrodzi Tobie wszystkie smutki

Mulian właśnie sprawdziłam w necie i wszytkie wymiary sa książkowe, zamiast zająć się skurczami to nowe problemy wyszukują :angry: ale nic emocji juz opadły postanowiłam się nie przejmować ;)

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049256 przez Joanna90
Kejt nie smuć się, pomyśl że to dla Michalinki i z drugiej strony bedziecie z Malutką pod opieką lekarską... Trzymaj się :)

Honka nie przejmuj się, skoro waga jest w normie :)

Właśnie zjadłam na kolację śledzie po kaszubsku z chlebem z miodem i herbata z cytryną :blush:

8 lata 2 tygodni temu #1049259 przez honka_18
Moi chłopcy zasnęli o 17 :woohoo: zapowiada się kurtka noc :whistle:

8 lata 2 tygodni temu #1049261 przez Mena
Hmm co do witamin to ja z Marcelem nie brałam żadnych witamin oprócz kwsu foliowego a Mały miał ponad 4 kg no ale u mnie wpływ mogła miec tez moja cukrzyca. No ale to wszystko takie gdybanie.
U mnie wczoraj moi mężczyźni ubrali choinke :)
Teraz jakos kawy nie pije tzn w tej ciąży jakos mnie nie ciagnie do niej, czasem wypije a z Marcelem potrafiłam wypic 2 dziennie :whistle:
Mulian Twój kocur nie robi polowania na choinkę? Bo moja kotka upodobala sobie polowanie na bombki :evil:
Kejt no to masz niewymarzone święta ale czego się nie robi dla dziecka :cheer:
honka mi tam aplikacja pokazuje ze waga Kubusia jest w normie zreszta nie każde dziecko jest książkowe :huh:

Alez mam ostatnio ochotę na mandarynki,cały czas mogłabym je jeść :whistle:

8 lata 2 tygodni temu #1049265 przez Mulian
Mój kocurro przede wszystkim podpija wodę choince, czasem podgryzie jakąś gałązkę lub pobawi się bombką, ale na spokojnie, nie morduje ich ;)
No jeszcze 20 min i mój makowiec będzie gotowy. Wymęczyłam się dziś żeby przespać noc, zobaczymy jak będzie...trochę się obawiam, że jutro przez to mogę być w gorszej formie. Ja mandarynki też mogłabym wcinać ciągle.

8 lata 2 tygodni temu #1049269 przez masuska
Jakież piękne choinki, a kot jaki cudny:) Mój się wcale nie zainteresował choinką, jemu wystarczy miejsce na kanapie, pełna micha a resztę ma w nosie. Choinkę w tym roku ubrał syn, Mąż przygotował, ja zawiesiłam lampki i łańcuch, resztę młody sam. Najwięcej radochy było przy gwieździe na czubku, ależ był dumny :)

Kejt no cóż jedna wigilia, ale za rok jak będzie fajnie:) Michasia wynagrodzi CI wszystko :) Ściskam :)

Honka jak tam chłopaki?

Mena, Olcia jak tam dzieciaki?

Dobrej i spokojnej nocy:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka