BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 2 tygodni temu #1049493 przez honka_18
Joanna spokojnie żeby brzuch znowu nie zaczął się stawiać. A nie można tych gaci i octeniseptu oddać do apteki?

Ja nie mam tych gaciochow i z chłopcami tez nie miałam, a wszystko kupuje przez neta bo M się nie zna. Kosmetyki dla maluszka kupowała mi siostra :P
Dzisiaj M pościelił mi mate na łóżko w razie jak mi wody odejdą żebym materaca nie wybrudzila. Z brzuchem lepiej nawet obyło się bez nospy dzisiaj ale plecy całe bolą :whistle:

Megi to Ty jeszcze pracujesz ? :woohoo: myślałam że po świętach na zwolnienie idziesz :whistle:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 2 tygodni temu #1049497 przez olcia1989a
Megi podziwiam Cie ze masz sile jeszcze pracowac,ja popoludniami juz przestaje funkcjonowac ;) kregoslup i brzuch odmawia posluszenstwa ;)
Kupilam sobie dzisiaj koszule do karmienia i mam pytanie ile bierzecie do szpitala?
Bylam tez w rosmanie i kupilam te majtki z campola :)

8 lata 2 tygodni temu #1049499 przez honka_18
Olcia ja zapakowana 2 do torby, jak zabraknie to mężuś mi dowiezie ;)

8 lata 2 tygodni temu #1049500 przez olcia1989a
Ja tez mam dwie rozpinane i zastanawiam sie czy mi starczy bo w domu nie mam wiecej na guziki ;)

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049501 przez Joanna90
Honka już mi się z tego śmiać chce :P właśnie nie da się zwrócić, dzwonilam do apteki i dowiedzialam się ze apteki mają jakąś tam ustawę ze nie da się zwrócić towaru, chyba że produkt jest wadliwy, tak mi pan farmaceuta powiedział. No już trudno, będę wiedzieć żeby męża więcej nie wysyłać po takie rzeczy bo w aptece wepchną mu wszysko nawet jak czegoś na liście nie ma.

Zrobiłam właśnie zamowienie w internetowej aptece, kupiłam też kosmetyki dla Maluszka, zdecydowałam się na stare klasyczne Bambino :) .

A najlepsze że te majty mąż kupił mi w rozmiarze XXL, normalnie noszę S-M, mąż mówi że mowił aptekarce jako rozmiar noszę a ona mu te spakowała :laugh: maść do pupy też zamówiłam sobie inną bo na tej ktorą kupił mąż nigdzie nie jest napisane w ulotce że mogą ją stosować noworodki :whistle:

Olcia ja mam 2 koszule do karmienia, nie wiem czy tyle wystarczy...

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049502 przez Mena
Witam sie i ja :cheer:
U nas tez pizdzi (za przeproszeniem) mało głowy nie urwie
Haha ja tez nie mam nic naszykowane. Jutro albo pojutrze po wózek jedziemy tylko jeszcze musze nosidełko do niego znaleźć i kupić. W tym tyg tez muszę zrobić segregacje ubranek po Marcelu i zobaczyć co mi tam brakuje i ile czego kupić.

Joanna zobaczyła baba ze facet przyszedl wiec pomyslala ze go naciagnie. Moj na szczęście do mnie dzwoni jak czegos nie wie albo chcą mu cos innego wcisnąć. A jaką mąż maść kupił?
olcia ja mam jedną koszulę i bokserke ze spodenkami bo w tym mi było najwygodniej w szpitalu, strasznie nie lubie koszul :evil:
Megi podziwiam że jeszcze pracujesz. Moj kręgosłup juz woła o pomoc :huh:

Hmm mi na wyjście P. przywozil ubrania i dla Małego też :)

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049503 przez Joanna90
Mena mąż podobno dał aptekarce listę i ona sama mu tam wszystko pakowała co tam było napisane (plus płatne dodatki od siebie :angry: ), on tylko odebrał reklamowke i przyjechał do domu :) A w domu szok że ja nie skacze z radości i wdzięczności tylko coś mi nie pasuje :woohoo: Tak to też dzwoni po sto razy i o wszystko pyta :)

Masc kupił alantan niebieski ale tam nie ma napisane że to dla noworodków, tylko ogólnie na problemu skórne to nie wiem czy to bezpieczne a stosowanie 2-3 razy na dobę, a ja chciałam coś czym posmaruje pupę po każdej zmianie pieluszki. Za to na alantanie plus jest napisane że można stosować od pierwszych dni życia i na liście było właśnie żeby kupił albo bepanten albo alantan plus bo tak radziła położna ze szkoly rodzenia :) kupiłam przez internet bepanten...

8 lata 2 tygodni temu #1049505 przez honka_18
Mena tez nie lubię koszul, ale po obydwuch poródach miałam zakładany cewnik wiec piżam nie mogłam nosić :P

8 lata 2 tygodni temu #1049507 przez masuska
Ładnie, ja jak już męża wysyłam do apteki to do takiej w której pracuje moja koleżanka :) teraz robię zamówienie przez neta :) A kosmetyki do kąpieli to też zrobiłam koszyk w rossmanie:) Cały czas mam dylemat co do laktatora, kupować czy nie, a jak już to jaki... Tak samo z Katarkiem, czy Fridą, czy brać na już czy się wstrzymać. A co do pępka? te gaziki nasączone alko?

Skończyłam prasowanie, zapakowałam się do torby. Brakuje mi ze 2-3 pajaców najmniejszych i jeszcze jedną koszulę bym sobie kupiła. Też ich nie lubię, najlepiej mi się śpi w męża koszulkach :) No ale to nie do szpitala.

Megi też chcę do pracy, brakuje mi :( Zazdroszczę.

8 lata 2 tygodni temu #1049509 przez Mulian
Ja zamówiłam laktator ręczny aventu, jakoś szkoda mi było kasy na elektryczny, mam nadzieję że ten wystarczy. No i wzięłam fride, tylko dlatego bo moja bratowa ma i chwali. U nas na szkole rodzenia radzili pępek pielęgnować gazikami i octeniseptem.

8 lata 2 tygodni temu #1049511 przez honka_18
Laktator tez mam avent ręczny, na katar używam tylko wody morskiej, a pępka niczym nie pielęgnuje, Adamowi myłam wodà z mydłem ( co 2-3 dzień) i dokładnie osuszalam pieluszką flanelowa. Arturkowi odpadł w szpitalu wiec nie był myty ani razu. Obydwu dopadł po tygodniu

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1049512 przez Joanna90
Masuska co do pępka u nas tak samo radzili w szkole rodzenia jak mówi Mulian, gaziki i octenisept :)
Ja odciągacz kataru kupiłam elektroniczny Zoli na baterie, zobaczymy jak się będzie sprawował, myślałam nad tym zwykłym ustnym ale stwierdziliśmy z mężem że to może być niezbyt higieniczne nawet mimo filtrów, a na odkurzacz nie wszędzie można użyć :) kupilam na już bo jak Maluszek dostanie kataru w szpitalu to jakoś trzeba udrażniać nosek. Laktatora nie kupuję, jeśli okaże się że będzie potrzebny to kupię na bieżąco:)

8 lata 2 tygodni temu #1049513 przez masuska
Dzięki za podpowiedzi.

Do Fridy nie mogę się przekonać, Katarek ma szwagierka, ale ja mam odkurzacz Karchera i ma potężną moc, a o tym na baterie zapomniałam, może postawię na tego:)

Tak jak piszecie o laktatorach to też myślę że zdecyduję się na ten z Aventu, ale poczekam jak Joanna pisała :)

A Octenisept mam (ma długi termin ważności, kilka lat) to zostały gaziki.

Honka Piterowi też odpadł w tydzień :)

8 lata 2 tygodni temu #1049530 przez Megi
Kochane pracuje, bo mam pracę za biurkiem. Juz tylko uczę dziewczynę na swoje stanowisko, wiec juz na spokojnie :)
Teoretycznie do 2.01.2017, ale do 15
01.17 będę jeszcze wpadac na 2godz. :)

Wy przynajmniej juz gotowe do pojawienia się małego członka rodziny,a ja to wszyscy mówią, ze w pracy urodze ;)
Ja tez mam ręczny laktator Aventu po córce i sie sprawdzil, chodz malo uzywalam.
Pępek-octenisept i gaziki :)
Spokojnej nocy :kiss:

8 lata 1 tydzień temu #1049551 przez honka_18
Hejka
Co co tu tak cicho z rana :whistle:

Jak Wam nocka minęła? Mi się śniło ze wody mi odeszły :whistle:

Kejt co u Ciebie ?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka