BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 tydzień temu #1049745 przez Agutka
hej dziewczyny długo mnie nie było ale brak weny miałam . Wczoraj naskrobałam tyle tekstu a go gdzieś wcieło :angry: wiec dziś po krótce :)
Kejt Bardzo się cieszę ze wyniki lepsze :)
Joanna Honka dobrze ze wy jeszcze w 2 paku :) No i leżeć i pachnieć mi tu proszę.
Megi podziwiam że jeszcze pracujesz Ja bym chyba już nie dała rady czuje się jak mucha w smole:)
Co do planu porodu ja bedę miała CC wiec nie nie dotyczy :)
Wózki Prześliczne, ja bede miała po Kubie bo i tak gondola na chwilę służy wiec szkoda kasy , a wolę póżniej w super spacerówkę zainwestować która posłuży 2 lata co najmniej . Niestety wiem ze wózki 3 w 1 to nie dla mnie jedynie gondole się z nich sprawdzają a spacerówki są ciężkie no i nosidło jeśli jest nie markowe typu maxi cosi itp w komplecie to zazwyczaj badziw z 0 punktami na testach bezpieczeństwa . Do tego często tkaniny są nieoddychające . Ja już bym 2 raz nie kupiła 3w1 ale to moje zdanie :)
A pozatym ze czuje się jak słoń w skłądzie porcelany na nic nie mam siły to ostatnio miałam niesamowity przypływ energii czyżby wicie gniazda :) Posprzatałam dokłądnie cały dom i wszystkie zakamarki poprałam po prasowałąm ciuszki wypazyłam Butelki, smoczki , itp Kupiłam wyprawkę do konca i spakowałam torby :) jeszcze tylko rożek muszę odebrać no i łóżeczko zamówić .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 tydzień temu #1049750 przez Mulian
Agutka właśnie miałam Cię wywoływać. Rzeczywiście niezły przypływ energii miałaś :woohoo: . Do mnie już ostatni kurier na ten moment przyszedł. Teraz już w styczniu zamówię łóżeczko z materacem i ochraniacz, leżaczek.... no i klapki dla mnie do porodu bo akurat schodziłam moje stare :P
Sander, Ika, Dodi.....co u Was?????

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1049751 przez Joanna90
Agutka to rzeczywiście miałaś przyplyw energii :woohoo: :)

Ja znów nie spałam od 4-7, ale jak zasnęłam o 7 rano tak mąż mnie obudził o 11 :woohoo: jeszcze pewnie bym spała jakby nie on, ale mówił że już się martwił czy coś mi się nie stało bo tak długo spię :laugh:

Jak tam u Was waga? U mnie już 15 kg na plusie :blink: brak ruchu robi swoje, waga rosnie jak szalona :( już się zrównałam waga z mężem :whistle:

8 lata 1 tydzień temu #1049753 przez honka_18
Agutka zaszalałaś z porządkami :silly: mnie aż skręca żeby sobie sofy w salonie poprzestawiac i posprzątać pod nimi :whistle: ale jeszcze trochę i sobie posprzątam o ile Kubuś mi pozwoli :P

Joanna też mam 15 kg na + :( a z wagą męża zrownalam się w 1 ciąży, teraz ważę więcej od niego o 17 kg :blush: ale po porodzie biorę się za siebie

8 lata 1 tydzień temu #1049755 przez mavi31
Hej dziewczyny
Ja dziś czuje się okropnie bardzo bolą mnie plecy ciężko mi oddychać i dół też ale to nie skurcz(chyba) kurde zaczynam panikowac niby drugie dziecko a ja nie wiem co to za dziwne bóle
Brzuch ani miękki ani twardy
W nocy prawie nie spalam co chwile siku :(
Ponarzekam wam dziś trochę

8 lata 1 tydzień temu #1049757 przez Sander
Nie urodziłam. Z małą wszystko dobrze.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 1 tydzień temu #1049760 przez Kejt
No to dziewczęta chyba będę jako pierwsza rozpakowana :woohoo: 9 stycznia planowe cc :woohoo: mają podać dwa dni wcześniej jeszcze sterydy na wszelki wypadek bo to będzie skończone 37 tc. A ze szpitala wychodzę więc wszystko sobie przygotuje jeszcze :) aaaaale dziwne uczucie znać datę porodu i że to już tak niedługo :blink: :silly:

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1049764 przez Joanna90
Honka ja ostatnio tyje po 1,5 kg na tydzień, a nie jem znowu aż tak strasznie dużo od jakiegoś czasu, a rosnę w oczach, a najbardziej brzuch rośnie w szalonym tempie :whistle: moja siostra się śmieje że jak idę to najpierw jest brzuch a dopiero 5 kroków później ja :woohoo: też się biorę za siebie po porodzie, mam nadzieję że karmienie piersią pomoże zrzucić kg i po porodzie biorę się za sprzątanie mieszkania, spacerki z Hubertem itp, ogólnie mam zamiar się dużo ruszać, zawsze dużo się ruszałam a teraz taka skapciała jestem :whistle:

Kejt super, ale to już tak blisko :woohoo: :woohoo: Ale masz fajnie :) 9 ja mam wizytę u lekarza a Ty będziesz już tulić Michalinkę :woohoo: też się już nie mogę doczekać aż przytulę Hubercika :)

Sander co się dzieje? :(

Mavi może jakoś dziecko się ułożyło inaczej i coś uciska?

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1049766 przez honka_18
Mavi narzekaj ile wlezie, to pamaga :P pamiętaj ze każda ciąża jest inna i w każdej inne bóle.

Joanna ja na szczęście nie mam wagi w domu bo bym się chyba załamała jak bym wiedziała ile tyje na tydzień. Ważę się u siostry i ona mi mówi ile ważę ba ja nie widzę :blink:

Kejt wspaniałe wieści :laugh: 9 stycznia rodzą się super dzieciaczki ;) mój Misiaczek 9 skończy 4 lata

Sander ściskam mocno :)

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1049767 przez Mena
Dzień dobry
Kejt Ty juz będziesz tulic Michalinke a ja dzień po Twojej cesarce mam wizyte u gina :woohoo: . Ale to juz tak szybko az niewiarygodne :blink:
Agutka ja kupiłam wózek 2w1 i nie kupowałam nowego z tych samych powodów co Ty :silly:

8 lata 1 tydzień temu #1049770 przez Agutka
Wow Kejt super 10 dni !!!!! SANDER ja też wizytę mam 9 :)
Mavi narzekaj ile chcesz od tego tu jesteśmy :)
Mi do wagi męża brakuje 6 kg choć brzuch już mam większy hehe

8 lata 1 tydzień temu #1049773 przez mavi31
Czyli za kilka dni przywitamy pierwszego dzidziusia ;)
Ja się martwię że to jakieś dziwne skurcze oby mój się nie spieszyl
Ja narazie bez wózka :(

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1049775 przez Joanna90
Dziewczyny mam pytanie bo nie wiem co zapakować do mycia okolic intymnych po porodzie, niby kupiłam sobie płyn do higieny intymnej dla kobiet w ciąży i po porodzie i tam jest napisane że przyspiesza gojenie ran, ale to chyba w późniejszym czasie będę stosować, sama nie wiem :whistle: Może jakieś szare mydełko lub mydełko z nanosrebrem byłoby lepsze? hmm... Co Wy pakujecie do torby do pielęgnacji tych okolic zaraz po porodzie?

Mavi odpoczywaj jak dasz radę, może przejdzie? Albo może zadzwoń do gina i zobaczysz co Ci powie? Bierzesz jakiś magnez?

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1049777 przez Inezka
Kejt, to szybciutko już. Ale w sumie fajnie :) dobrze, że wychodzisz to przygotujesz się. Ja dzień po Twoim cc mam wizytę u lekarza, przedostatnią...

Joanna, ja do szpitala wezmę taki płyn do stosowania w ciąży i po porodzie. Poprzednio mialam tantum rosa w domu, ale średnio mi się to sprawdziło.Chociaż samo gojenie przychodziło dobrze i bez problemów. Teraz czytałam fora i zamierzam kupić zioła korę dębu na nasiadowki i szare mydło. Z ziołami może i zabawa, ale dobrze wszystko sie goi itd.

8 lata 1 tydzień temu #1049782 przez honka_18
Tak piszecie o tych wizytach i coś mi świta ze ja chyba tez mam 10 u położnej :whistle: ale nie jestem pewna jak M wróci z pracy to będę musiała sprawdzić ( on dostaje SMS z terminami moich wizyt )

Joanna ja na początku myłam tam sama wodą i osuszalam papierowymi ręcznikami, płyny do chigieny intymnej używałam chyba dopiero po tygodniu

Kurcze miał dzisiaj przyjść namiot dla chłopców i nie przyszedł :angry: chyba będę musiała powiedzieć dla M ze go kupiłam :blink:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka