BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 tydzień temu #1049822 przez Mena
Dzien dobry

Megi, Justyna nie jestescie same, u mnie tylko odłożone na bok jest to co nadawalo się po Marcelu ale nawet nie uprane :lol:
Sander trzymaj się :)

Życzę wam szczęścia, zdrowia w Nowym Roku, pociechy z mężów, dzieci, szybkich, bezbolesnych porodów i cyckow peeeeeeelnych mleka :P :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 tydzień temu #1049823 przez Agutka
Załączniki:

8 lata 1 tydzień temu #1049824 przez Mulian
Sander trzymaj się, zobaczysz wszystko się poukłada, musisz w to uwierzyć, a póki co dużo siły Ci życzę żebyś jak najłagodniej ten czas przetrwała. Jeśli czujesz, że sama nie dasz rady może warto zainwestować w prywatną wizytę, jednak do marca jeszcze trochę czasu.

Dziewczyny życzę Wam, i sobie, żebyśmy w terminach, szybko i bezproblemowo rodziły. Zdrowych malutkich aniołków i zdrowia dla całych rodzin. Szczęścia, radości, optymizmu, szybkiego powrotu do stanu sprzed ciąży, siły i cierpliwości, miłości i dużo wsparcia mężów w tym czasie. Wszystkiego najlepszego!

Ja na dziś mam soczek pomarańczowy ;) może spróbuję poszukać szampana bezalkoholowego, ale nie piccolo bo to sama chemia, podobno są odalkoholowane takie normalne. A do jedzenia robię tartę z boczkiem i serem (quiche lorraine) sałatkę owocową i zdrowe przekąski typu marchewka z humusem, bo ta tarta to już takie obciążenie dla żołądka...ale dobra jest :woohoo: i zabieramy się z tym do brata, zrobimy wieczór gier i filmów.

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1049825 przez Inezka
Witajcie!
Ja dziś od 4 do 6 nie spałam, a potem zasnęłam i wstałam o 9 razem z synem.
Uff, zabieram się za przygotowania, bo u mnie dziś mała impreza.

Sander, silna kobieta z Ciebie, ale powodzenia i dużo optymizmu, samych pozytywnych myśli życzę! Imię do Malutkiej bardzo ładne, to był jeden z moich typów, ale nie przeszedł.

Mulian, poproszę o przepis na tartę, bardzo lubię ;) upomnę się o niego w nowym roku, chyba że znajdę na jakiejś str.www...

Dziewczyny, życzę Wam przyjemnego i udanego wieczoru sylwestrowego, a na Nowy 2017 Rok wszystkiego co najlepsze, szczęśliwych rozwiązań w terminach, miłości, sił i cierpliwości, realizacji celów oraz spełnienia marzeń!!! :)

8 lata 1 tydzień temu #1049827 przez Mulian
Proszę bardzo, z tego przepisu robiłam.

Ja daje mniej sera, dużo mniej bo i tak wystarczy. Do ciasta można dodać jakichś przypraw np prowansalskich, smietana 18% i też trochę mniej, można cześć śmietany zamienić jogurtem naturalnym to będzie lżejsze.
Do masy jajecznica dałam jeszcze trochę gałki muszkatolowej.
Załączniki:

8 lata 1 tydzień temu #1049828 przez Mulian
Zdjęcie wygrało się bokiem :/, jeśli słabo widać to przepiszę.

8 lata 1 tydzień temu #1049830 przez Sander
Dziewczyny czy kupowalyscie laktator elektryczny czy ręczny?? U mnie był problem z karmieniem i miałam ręczny. Pamiętam ze było to bardzo męczące. Boje się ze znowu będą problemy i zastanawiam się czy nie kupić elektrycznego, bo może się uda dłużej karmić.

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1049835 przez Inezka
Mulian, wszystko jest do odczytania, wielkie dzięki. Wypróbuję na pewno ;) sama zawsze jak jest w przepisie np. sam majonez to ja robię pół na pół z jogurtem naturalnym albo właśnie ze śmietaną też tak robię

Sander, co do kwestii laktatora to nie pomogę, bo nie udało mi się karmić tylko piersią i nie kupowałam laktatora. Nie nastawiaj się, że będzie tak samo. Jeśli masz ręczny to może teraz wystarczy, a jeśli chcesz być przygotowaną to na spokojnie kup elektryczny.
Może inne dziewczyny Ci podpowiedzą.

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1049836 przez masuska
Robiłam podobna tarte, tylko dodałam do niej jeszcze jarmuż :) Musze kiedyś powtórzyć :)

Sander ja zamówiłam ręczny medela harmony.

A mnie teraz natchnęło na chustę, zastanawiam się nad zakupem.

8 lata 1 tydzień temu #1049837 przez honka_18
Sander ja mam ręczny aventa i nie nastawiam się na kp bo z chłopcami tak się nastawialam a Adasia karmiłam tyło miesiąc bo mleko mi się skończyło, a Artusiowi mleko odciagalam bo miał mózg za mało rozwinięty na ssanie piersi

Nie pamiętam co jeszcze miałam pisać, jakiegoś dola mam od rana co chwila płacze :(

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1049840 przez Joanna90
Sander trzymaj się jakoś!
Honka czasem trzeba się wypłakać, są takie dni... Też się trzymaj!

Ja miałam postanowienie ze do końca roku spakuję torbę, a tu ostatni dzień dziś więc zabrałam się za pakowanie i teraz leżę bo brzuch mi sie stawia :whistle: Wszystko naszykowane i posegregowane, zostało tylko włożyć do torby, czekam aż wyschnie, niby torba była prana przed schowaniem, ale wolałam ją odświeżyć :)

Tak w ogole wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, szybkich porodów bez komplikacji oraz ślicznych i zdrowych, urodzonych w terminie Dzieci!! :)

8 lata 1 tydzień temu #1049847 przez masuska
No muszę wam napisać, moja koleżanka na porodówce teraz jest, a jej mama na facebooku: "No to pojechaliśmy rodzić." udusiłabym....

Moi mężczyźni śpią, mam ich obudzić o 23 i pójdziemy na fajerwerki.

No i jeszcze mąż mnie zaskoczył i kupił mi dziś samochód :woohoo: :woohoo: :woohoo: Chyba chce mi coś powiedzieć bo to 7mio osobowy :P

8 lata 1 tydzień temu #1049848 przez Joanna90
Masuska fajny prezent :)
Mnie pół dnia męczyły bezbolesne skurcze, a teraz mnie całe podbrzusze boli jak na taki porządny okres, nie wiem co jest grane, nie mogę się ruszyć nawet :(

8 lata 1 tydzień temu #1049854 przez Kejt
Witam Was w Nowym Roku :kiss:

Masuska extra prezent :woohoo: :woohoo:

Joanna jak dziś wygląda sytuacja? Poprawiło się?

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 tydzień temu #1049855 przez Sander
Joanna Nospe wzielas? Jak co to 3 na raz można te max.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka