BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 tydzień temu #1050006 przez olcia1989a
Kejt ja też bym wolała 37 tydzień,na pewno byłabym spokojniejsza :)
Pieluchy dla Małej kupiłam wczoraj w biedronce bo sporo tańsze na razie paczkę 1 i 2.Na pewno kupie jeszcze 1 bo Piotruś jak się urodził i miałam w szpitalu 2 to się w nich topił musiał kupi 1 jeszcze jakiś czas używaliśmy.
Dzisiaj w przedszkolu przeżyłam dramat a właściwie już przed przedszkolem :evil:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 tydzień temu #1050009 przez dodi
No 0,46gr sztuka teraz w promocji sa w tesco i makro ale tam sztuka wychodzi 57gr.
A te z biedronki sa dobre? Jak moje.dzieci były małe używałam z pampersa i lidla więc nie wiem
Bierzecie dla maluszka do szpitala swoje ciuszki czy tylko na wyjscie zestaw? W sumie jak dzidzia jest cały czas z nami to i przebierać będziemy więc te ciuszki się.przydają nie mam pojęcia co myślicie?

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1050012 przez Joanna90
Dodi w szkole rodzenia chwalili Dadę ale sama osobiście nie mam jeszcze zdania co do żadnej marki, bo nigdy nie intersowałam się tematem pieluszek :) co do ubranek to zależy od szpitala, u nas mamy mieć dla dziecka tylko pampersy, chusteczki i krem do pupy, resztę- w tym ubranka na pobyt-zapewnia szpital więc ja ubrań dla Maluszka nie biorę :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1050014 przez Kejt
Mulian jakbyś mogła napisać potrzebuje przepisu na przeziębienie , tego z goździkami i imbirem :blush: i mnie na koniec musiało dopaść, na szczęście tylko katar mam.

U mnie w szpitalu ciuszki się bierze swoje, zreszto wolę jakoś żeby malutka była już w swoich ciuszkach :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 1 tydzień temu #1050018 przez honka_18
Dodi my używaliśmy tylko pampersa bo Artuś przez egzeme innych nie tolerował ale na urlopie w Pl nam pampków zabrakło i teść kupił mu dady z biedronki i było Oki, Mały się nie odparzał i nie miał wysypki na pupie wiec chyba są dobre

8 lata 1 tydzień temu #1050023 przez Mulian
Kejt wg przepisu to jest po łyżeczce imbiru (jak świeży to daję więcej), cynamonu, kurkumy, miodu i oleju kokosowego, zrobić napar. Ja sobie modyfikuję i zazwyczaj piję napar z dużej ilości imbiru z goździkami odrobiną cynamonu i miodem. Rano na czczo woda z sokiem z cytryny działa uodparniająco i odkwaszająco.

Już po wizycie. Wszystko u mnie szczelnie zamknięte, szyjka nadal długa więc lekarka twierdzi, że raczej się dzieciątko urodzi w terminie lub po. Mała waży już 2265g :woohoo: poza tym wszystko ok, wyniki dobre.

Ja mam na razie 3 opakowania pieluszek happy bella, kupię może jeszcze po jednej paczce różnych marek bo właśnie podobno na początku lepiej mieć różne żeby zobaczyć, które dziecko najlepiej toleruje.
U mnie w szpitalu jest na odwrót, ubranka mam mieć swoje a kosmetyki dla malucha zapewniają, ale pewnie coś tam wezmę bo nie wiadomo finalnie czy do wybranego szpitala się dostanę.

8 lata 1 tydzień temu #1050026 przez honka_18
MulIan super wieści :cheer: spora dziewczynka :)

U nas dla maluszka trzeba mieć wszystko swoje, ale w większości przypadków wychodzi się do domu 6 godzin po porodzie no i dzieci nie myją wiec z kosmetyków potrzebny jest tylko krem do pupy.

8 lata 1 tydzień temu #1050028 przez olcia1989a

8 lata 1 tydzień temu #1050030 przez Mulian
Olcia i co możesz o nich powiedzieć? Polecasz czy nie?

8 lata 1 tydzień temu #1050031 przez olcia1989a
Nie sa zle,ale uwazam ze cena ich jest wysoka,ja wole dolozyc i kupic pampersa ktore wypadaja duzo lepiej :)

8 lata 1 tydzień temu #1050032 przez dodi
A propo kremu do pupy co polecacie? Juz nie pamietam co stosowałam przy moich dzieciakach pamietam tylko że jak były odparzone to stosowalam stary sprawdzony sposób czyli mąka ziemniaczana działa lepiej niz wsystkie masci
A na poranione sutki polecam maść purelan
www.doz.pl/apteka/p4300-Medela_PureLan_1...odawki_piersiowe_7_g
przy córce miałam taki problem ze źle przystawiałam do piersi i strasznie miałam poranione sutki wtedy w szpitalu polozna dała mi ta maść pomogło niemal natychmiast i nie trzeba zmywac przed karmieniem

8 lata 1 tydzień temu #1050033 przez olcia1989a
Ja uzywalam przy synu bephanten bardzo go sobie chwalilam skuteczny na poranione sutki i na odparzajaca sie pupe,wlasnie ja pare dni temu zamowilam i wczoraj przyszla :) kupowalam na allegro bo jest sporo tanszy jak w stacjonarnej aptece.

8 lata 1 tydzień temu #1050035 przez honka_18
Też używałam bephanten, na oparzenia linomag zielony i mąka ziemniaczana ;) ( mąką pupy spałam na noc, a w dzień linomag bo my całymi dniami w terenie byliśmy )

Ale mnie krocze boli :blink: jak leżę jest dobrze ale jak musze wstać to płakać mi się chce. Do tego samochód nam zaczął szwankowac do jutra na warsztacie zostanie :angry: a z pozytywnych rzeczy to przyszły mi tuniki wiec jak wyschną to będę mogła skończyć pakowanie torby ;)

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1050042 przez masuska
Dodi w carrefurze jest też promocja na pampki, ale nie wiem jak cenowo wychodzą, bo w gazetce nie napisali ile jest w megapacku :) A ja ze starszym to używałam papków tych białych, później zielonych, w między czasie próbowałam z rossmana (nie podobały mi się), bella happy też nie zadały egzaminu, chyba nawet komuś oddałam, od rozmiaru 3 przerzuciłam się na dady na zmianę z tymi Lidlowymi i tak do 5tek, chyba że gdzieś się Pampki trafiły.

Odnośnie Bella Happy, to podobno jedynki są b. dobre, mąją wskaźnik zapełnienia pieluszki i wycięcie na pępek, ale to na jakimś forum wyczytałam.

Dostałam instrukcję ze szpitala co mam zabrać i tam mam ciuszki dla malucha, zresztą też wolę w swoich bąbla trzymać Kosmetyki dają swoje.

Olcia przeczekać, tydzień, a jak uparciuch to dwa, może jakaś nagroda na po przedszkolu? Albo może niech misia weźmie ze sobą, zapytaj pań, może pozwolą. U mnie tak było póki się nie oswoił:) Teraz bierze książki, ale widzę że on się chwalić lubi przed kolegami.

Jak chcecie coś na gardło to używam stodal i Isla moos, bo jeszcze mi nie przeszło od wigilii i musiałam sięgnąć po jakiś lek.

Dodi kupiłam tą maść Medeli:) Z pierwszym używałam Bephanten, dobry, ale nasłuchałam się o tej Medeli, więc zainwestowałam :) Do pupu mam tradycyjnie Sudocrem i zasypkę Alantan (w razie poważniejszych odpażeń - cała rodzina używa do dziś). W/g zaleceń położnej i mam które używają pieluch wielorazowych, to nie powinno się stosować nic przy zmianie pieluchy, tak zamierzam robić, zobaczymy co z tego będzie.

Mulian, ładnie :) Mała już nie taka mała:)

Mi też właśnie przyszła paczka z Laktatorem :)

Honka Ty to leż, już nie wiele zostało :)

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1050045 przez Justyna_1709
Dzień dobry :)
Póki pamiętam co napisałyscie... my na początku uzywalismy białych pampkow, też mają ten wskaźnik, więc dla niedoświadczonych dobra rzecz :P i chyba do 3 uzywaliamy, potem zielonych, a potem testowaliśmy. Rossmanowskie byly za grube, dady odparzac zaczęły, te happy też jakieś grube się wydawały A teraz mamy te z Lidla. Są okna dzień, ale na noc bardZiej chłonne są pampersy. Zresztą, tak naprawdę np pampersy 3 nam pasowały, ale już 4 nie bardZo... trzeba przekonać się co indywidualnie podejdzie dziecku.

Pupę smarujemy linomagiem zielonym albo alantanem zielonym. Bephanten też był ok.

Do sutkow miałam i mam purelan. Jest ok i nie trzeba do karmienia zmywac A to duża wygoda. Zwłaszcza w nocy.

Rogal to u mnie był must have. Baaaaaardzo nam ulatwial karmienia i wygodnie mi było, jak mały sobie na nim spał przy cycku. Długo dość bo uzywalismy.

Ja miałam wizytę wczoraj. Mały główką do dołu na szczęście... Tylko rozwarcie na dwa centymetry, szyjka bardzo miękka, więc jego naciskanie na nią nie pomaga. Na skurcZe magnez i nospa na.stałe. I leżenie... Ale z tym racZej nie dam rady. Mały ma 2100, więc musi tam jeszcze minimum 4 tygodnie siedzieć. Zresztą przed lutym nie rodze :P
Ginka chociaż mnie pocieszyla, że lżejszy poród będę miała. Z Miłoszem w terminie nie miałam nawet rozwarcia. Chociaż z drugiej strony musze Zdążyć dojechać do Warszawy :)

Dzisiaj biorę się za pranie i kompletowanie rzeczy.

A to my

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka