- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Pieluchy dla Małej kupiłam wczoraj w biedronce bo sporo tańsze na razie paczkę 1 i 2.Na pewno kupie jeszcze 1 bo Piotruś jak się urodził i miałam w szpitalu 2 to się w nich topił musiał kupi 1 jeszcze jakiś czas używaliśmy.
Dzisiaj w przedszkolu przeżyłam dramat a właściwie już przed przedszkolem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dodi
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
A te z biedronki sa dobre? Jak moje.dzieci były małe używałam z pampersa i lidla więc nie wiem
Bierzecie dla maluszka do szpitala swoje ciuszki czy tylko na wyjscie zestaw? W sumie jak dzidzia jest cały czas z nami to i przebierać będziemy więc te ciuszki się.przydają nie mam pojęcia co myślicie?
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
U mnie w szpitalu ciuszki się bierze swoje, zreszto wolę jakoś żeby malutka była już w swoich ciuszkach
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
Już po wizycie. Wszystko u mnie szczelnie zamknięte, szyjka nadal długa więc lekarka twierdzi, że raczej się dzieciątko urodzi w terminie lub po. Mała waży już 2265g poza tym wszystko ok, wyniki dobre.
Ja mam na razie 3 opakowania pieluszek happy bella, kupię może jeszcze po jednej paczce różnych marek bo właśnie podobno na początku lepiej mieć różne żeby zobaczyć, które dziecko najlepiej toleruje.
U mnie w szpitalu jest na odwrót, ubranka mam mieć swoje a kosmetyki dla malucha zapewniają, ale pewnie coś tam wezmę bo nie wiadomo finalnie czy do wybranego szpitala się dostanę.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas dla maluszka trzeba mieć wszystko swoje, ale w większości przypadków wychodzi się do domu 6 godzin po porodzie no i dzieci nie myją wiec z kosmetyków potrzebny jest tylko krem do pupy.
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- dodi
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
A na poranione sutki polecam maść purelan
www.doz.pl/apteka/p4300-Medela_PureLan_1...odawki_piersiowe_7_g
przy córce miałam taki problem ze źle przystawiałam do piersi i strasznie miałam poranione sutki wtedy w szpitalu polozna dała mi ta maść pomogło niemal natychmiast i nie trzeba zmywac przed karmieniem
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale mnie krocze boli jak leżę jest dobrze ale jak musze wstać to płakać mi się chce. Do tego samochód nam zaczął szwankowac do jutra na warsztacie zostanie a z pozytywnych rzeczy to przyszły mi tuniki wiec jak wyschną to będę mogła skończyć pakowanie torby
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Odnośnie Bella Happy, to podobno jedynki są b. dobre, mąją wskaźnik zapełnienia pieluszki i wycięcie na pępek, ale to na jakimś forum wyczytałam.
Dostałam instrukcję ze szpitala co mam zabrać i tam mam ciuszki dla malucha, zresztą też wolę w swoich bąbla trzymać Kosmetyki dają swoje.
Olcia przeczekać, tydzień, a jak uparciuch to dwa, może jakaś nagroda na po przedszkolu? Albo może niech misia weźmie ze sobą, zapytaj pań, może pozwolą. U mnie tak było póki się nie oswoił Teraz bierze książki, ale widzę że on się chwalić lubi przed kolegami.
Jak chcecie coś na gardło to używam stodal i Isla moos, bo jeszcze mi nie przeszło od wigilii i musiałam sięgnąć po jakiś lek.
Dodi kupiłam tą maść Medeli:) Z pierwszym używałam Bephanten, dobry, ale nasłuchałam się o tej Medeli, więc zainwestowałam Do pupu mam tradycyjnie Sudocrem i zasypkę Alantan (w razie poważniejszych odpażeń - cała rodzina używa do dziś). W/g zaleceń położnej i mam które używają pieluch wielorazowych, to nie powinno się stosować nic przy zmianie pieluchy, tak zamierzam robić, zobaczymy co z tego będzie.
Mulian, ładnie Mała już nie taka mała:)
Mi też właśnie przyszła paczka z Laktatorem
Honka Ty to leż, już nie wiele zostało
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Póki pamiętam co napisałyscie... my na początku uzywalismy białych pampkow, też mają ten wskaźnik, więc dla niedoświadczonych dobra rzecz i chyba do 3 uzywaliamy, potem zielonych, a potem testowaliśmy. Rossmanowskie byly za grube, dady odparzac zaczęły, te happy też jakieś grube się wydawały A teraz mamy te z Lidla. Są okna dzień, ale na noc bardZiej chłonne są pampersy. Zresztą, tak naprawdę np pampersy 3 nam pasowały, ale już 4 nie bardZo... trzeba przekonać się co indywidualnie podejdzie dziecku.
Pupę smarujemy linomagiem zielonym albo alantanem zielonym. Bephanten też był ok.
Do sutkow miałam i mam purelan. Jest ok i nie trzeba do karmienia zmywac A to duża wygoda. Zwłaszcza w nocy.
Rogal to u mnie był must have. Baaaaaardzo nam ulatwial karmienia i wygodnie mi było, jak mały sobie na nim spał przy cycku. Długo dość bo uzywalismy.
Ja miałam wizytę wczoraj. Mały główką do dołu na szczęście... Tylko rozwarcie na dwa centymetry, szyjka bardzo miękka, więc jego naciskanie na nią nie pomaga. Na skurcZe magnez i nospa na.stałe. I leżenie... Ale z tym racZej nie dam rady. Mały ma 2100, więc musi tam jeszcze minimum 4 tygodnie siedzieć. Zresztą przed lutym nie rodze
Ginka chociaż mnie pocieszyla, że lżejszy poród będę miała. Z Miłoszem w terminie nie miałam nawet rozwarcia. Chociaż z drugiej strony musze Zdążyć dojechać do Warszawy
Dzisiaj biorę się za pranie i kompletowanie rzeczy.
A to my