BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 tydzień temu #1049892 przez Megi
W Nowym Roku-szybkich i łatwych porodów!
Szybkiego powrotu do figur Barbie, przespanych nocy z malymi- aniołkami :)

Ściskam Wam i uciekam do rodzinki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 tydzień temu #1049900 przez Sander
Szykuje się do szpitala. Mam nadzieje że mnie nie zostawia. dam znać jak będę mogła.
Miłego dnia!

8 lata 1 tydzień temu #1049901 przez mavi31
Drogie Panie wszystkim wam życzę Szczęśliwego Nowego Roku wspaniałych chwil i ludzi w koło was
Żebyście były uśmiechnięte i szczęśliwe :) i zdrowe a reszta sama się ułoży
Sander trzymam kciuki będzie dobrze
Każda z nas ma jakieś problemy czasem są łatwiejsze do rozwiązania czasem wymagają od nas dużo przemyśleń
Ważne żeby nie zostawiać ich tylko rozwiązać
Ja w nowy rok weszłam pełna nadzieję że będzie lepiej dużo rozmów z moim M i postanowień zobaczymy czy mu się uda też postawiłem sprawę na ostro
Sylwester spędziłam w domu w gronie najbliższych jedzonko piosenki z tv i dużo uśmiechu
Widzę że nie tylko mój brzuch szaleje też Mam ciągle twardy i ból z pleców jak na miesiączkę się powtarza

8 lata 1 tydzień temu #1049904 przez dodi
witajcie
Sander trzymam kciuki żebyś jednak nie musiała w szpitalu zostać
zastanawiam się nad zakupem otulacza ten allegro.pl/motherhood-rozek-becik-otulac...hit-i5331529583.html co myślicie warto?
ja dziś robię już ostatnie pranie z ciuszkami juniora wczoraj trochę poprasowałam dziś reszta a potem jeszcze pakowanie torby i czekanie
dziś miałam sen że byłam przy czyimś porodzie nie wiem kto to ale ta dziewczyna bardzo szybko urodziła ślicznego chłopczyka nawet wzięłam go na ręce był słodki dziwna sprawa że łożysko kazali jej zwymiotować to było blee...
ja do porodu też biorę swoją koszulę dziwnie bym się czułą w takiej szpitalnej

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 1 tydzień temu #1049905 przez dodi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 1 tydzień temu #1049906 przez dodi
martwię się bo od kilku dni mały coś mało się rusza czasem nawet 2-3h bez ruchów albo już ma tak mało miejsca albo taki śpioch z niego jak jest u was? żałuję że nie mam detektora tętna płodu bym posłuchała

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1049911 przez Joanna90
Cześć dziewczyny, wczoraj znowu bolało mnie całe spojenie łonowe i krocze, zobaczymy jak będzie dziś, oby lepiej :whistle:

U nas koszule do porodu dają szpitalne i ja wolę rodzić w szpitalnej, nie będzie mi żal jak się zniszczy :evil:

Sander trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Honka jak Twój brzuch?

Dodi ja nie mam otulacza, ale mam rożek właśnie z firmy Motherhood i wygląda na porządny :) co do ruchów już kiedyś pisałam że mój też ma leniwe dni ci jakiś czas i wtedy bardzo mało się rusza, a nieraz ma dni baaaardzo aktywne :) możesz zapytać o to lekarza jak się niepokoisz, ale moze poprostu dzidzia śpi :) z mieszkaniem to rzeczywiście ciężka sprawa, trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło!

8 lata 1 tydzień temu #1049916 przez Mulian
Sander oby pobyt jak najkrótszy!
Ja do porodu wezmę ogromny t-shirt, który robi za koszulę nocną. Co prawda ledwie zakrywa mi tyłek, ale przy porodzie to chyba akurat dobrze :silly:
Otulacz kupiłam taki otulacz.pl/ , któraś tu kiedyś bardzo chwaliła właśnie tego typu otulacz wombee, ale nie mam doświadczenia więc ciężko mi powiedzieć co tak naprawdę najlepsze. Na szkole rodzenia tylko mówili żeby klasyczne rożki sobie darować bo wcale dobrze nie grzeją dziecka a tylko łatwo się maluch może np. wysunąć podczas przenoszenia.

8 lata 1 tydzień temu #1049920 przez masuska
Sander, a ominęłam chyba, czemu do szpitala? 3maj się i mam nadzieję że szybko Cię wypuszczą:)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

8 lata 1 tydzień temu #1049923 przez Agutka

więc lepiej chyba za jakimś małym mieszkaniem się porozgladac

8 lata 1 tydzień temu #1049926 przez mavi31
Dodi trzymam kciuki żeby udało wam się coś wymyśleć
My wynajmowalismy mieszkanie przez6 lat ale nie było innego wyjścia
Powoli staraliśmy się żeby jakoś zmienić nasz los nie było łatwo i nadal nie jest ale mamy swoje mieszkanie i to najważniejsze
Ja dziś mam jakieś obawy brzuch dalej pobolewa

8 lata 1 tydzień temu #1049935 przez honka_18
Sander jak sytuacja wygląda ? I dlaczego grozi Tobie szpital bo jakoś nie w temacie jestem :blush:

Dodi trzymam kciuki żeby się jakoś ułożyło. Rzeczywiście nieciekawie to wygląda.

Joanna brzuch się stawia coraz częściej ale nie boli :)

Dzisiaj śniło mi się ze Joanna napisała ze ma skurcze co 10 min i jedzie do szpitala, a mi w tym czasie wody odeszły :blink: . Obudziłam się przerażona ze niedługo Kubuś przyjdzie na świat a ja mam pod sofami nie umyte. Z tego wszystkiego pogoniłam M do sprzątania, mam już każdy kąt wysprzatany ;) i miejsce na kosz dla Kubusia :cheer:

8 lata 1 tydzień temu #1049936 przez Mena
mavi, sander Nowy rok trzeba zacząć od zmian i postanowień
Sander daj znać co tam z tym szpitalem
dodi

U mnie koszulę do porodu dają szpitalne

8 lata 1 tydzień temu #1049939 przez honka_18
A otulacza nie miałam i dla Kuby tez nie ma, a rozka używałam do przykrycia jak kocyki miałam w praniu

Ja wolę szpitalna koszulę bo wiadomo ze się ubrudzi :P ale znajoma rodziła w listopadzie i mówiła ze w swojej musiała bo jej nie chcieli dać. Z chłopcami to położne kazały mi zdjąć swoją i założyć szpitalna

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1049941 przez Joanna90
Honka nawet nie strasz :woohoo: musimy Kochana wytrzymać jeszcze ze 3 tygodnie :) chociaż jak Młody dalej będzie mi się tak pchał główka w szyjkę to nie wiem ile ona wytrzyma :evil:

Mi sie śniło że urodziłam Huberta, miałam cesarke i zabrakło dla mnie lozka- musiałam obolała siedzieć na krześle w szpitalu. A Młody był blizniakiem syjamskim, nie miał nóżek ale zamiast tego miał dwie głowy tak jak wyglądają postacie na talii kart (są złączone brzuchami i mają symetrycznie głowy bo obu stronach brzucha) i zniekształcone rączki, to był okropny sen :ohmy: :ohmy:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka