- Otrzymane podziękowania: 12
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Honka też jak przyjezdza kurier wolę żeby męża w domu nie było
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Kejt jestem w szoku ze to już. Ja 9.01 bede miała równo miesiąc do terminu a Ty już z Misią
Ja nie biorę płynu do higieny, pamiętam ze nie dawałam rady, bo szczypało a miałam specjalny płyn. Lepiej wypadła Tantum Rosa i ja wezmę. Do płukania przy siusiu i do mycia.
Nie pamiętam co miałam jeszcze napisać
A już wiem na plusie mam 13kg a do meza jeszcze 10, ale nie zamierzam dotrzeć do jego wagi, wystarczy ze w pierwszej ciąży przekroczyłam
Został mi jeszcze do zamówienia laktator i tantum rosa bo zapomniałam ostatnio Rozmawiałam ze szwagierka i położna i wybrałam Medele Harmony.
- Agutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Troszkę ucichlo to chyba jakieś przepowiadajace tyle że nie czuje takiego skurczu tylko okropny ból
Ja tez tamtun Rosa używałam i tym razem też będę jej używać
Choć mam nadzieję że będzie lepiej niż ostatnio bo mbie strasznie hemoroidy dokuczaly
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Honka a Ty do kiedy pilnujesz dzieciaczków?
Sander
Dziś zdałam telefon służbowy bo już od 1 stycznia będę tylko wpadać na 2-3godziny, co 2-3dni Powiem Wam, że dziwne uczucie bo od 4lat miałam go cały czas
Dołączam do grona leniuchujących i biorę się za pranie, prasowanie i kompletowanie wyprawki, żeby do połowy stycznia być gotową
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
My bylismy dzisiaj na zakupach,ludzi wszedzie pelno ja jutro biore sie za pierwsza ture prasowania ja mam okolo 9kg
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Kejt szczęśliwego rozwiązania rzeczywiście niedługo się zacznie.
Co d płynu po porodzie ja używałam lactacyd ( używam go na co dzień i po porodzie też dostałam takie wytyczne i chyba lotion na opuchliznę, ale powiem że mi najbardziej pomógł mi zwykły rumianek ( okładałam ciepłym wywarem miejsca po cięciu i już na drugi dzień było lepiej).
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Ja używałam tantum rosa, ale jakoś średnio mi pomogło. A do mycia coś z kory dębu, ale już nie pamiętam dokładnie. Kurczę jak pomyślę o tym połogu, to aż mam ciarki... dla mnie to było gorsze niż sam poród...
Wyprawka nie ruszona... muszę się wziąć za pranie ubrań i za zakupy... I pakować się do szpitala.
Od kilku dni strasznie często łapią mnie skurcze. Z Miłoszem zdecydowanie później to mi zacząło dokuczac, chociaż miał wcześniejszy termin. A teraz jak mnie złapie, to ała... na szczęście mam wizytę w poniedziałek i oby ta szyjka nie świrowała, bo na leżenie nie ma raczej opcji... hehe pamiętam, że w pierwszej ciąży miałam pierwszy fałszywy alarm 19 stycznia, pojechałam na izbę, bo miałam skurcze co 10 minut Ale wszystko minęło szybko.
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Justyna ja też zaczynam,więc nie jestes sama-zdążymy
Wspaniałej szampanskiej zabawy Wam życzę!
Ja z córka spędzę grzecznie pod kołderką bo mąż ma nocke
Za to jutro idziemy na obiad noworoczny
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Byłam u gina prywatnie z tą anemia. Powiedział ze tabletki to za mało i powinnam mieć zastrzyki. Poszłam do ogólnego i powiedział ze w warunkach ambulatoryjnych się go nie podaje. Zastrzyki z żelaza powodują ropnie i ponoć są strasznie bolesne a podawanie dożylne grozi zgonem.... Dostałam skierowanie do szpitala. Gin mi powiedział ze rzadko leczy się anemię w szpitalu. Pewnie dostane tabletki i tyle. W poniedziałek idę bo chciałam pozamekac sprawy w pracy i oczywiście nie dałam rady.
Wybrałam imię dla Malutkiej - Lilianna. Moja Lili.
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Kejt bardzo się ciesze że będziesz tulila Michalinke tak szybko! Bardzo dobrze ze jesteś w domu. Dojdziesz do siebie psychicznie i zdążysz wszystko przygotować. Chce dziś skoczyć do pepco i zobaczyć czy jeszcze coś będzie.
Co do sylwestra najchętniej bym się schowała pod kołdrę i z niej już nie wyszła. Ale muszę żyć dalej. Wiec mam zamiar ugotować coś dobrego - parówki w sosie z pieczarkami i papryka - są przepyszne! I chyba stripsy. I jakieś ciacho - sama nie wiem, może plesniak.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Przy okazji życzę Wam wszystkim w nowym roku przede wszystkim zdrówka, pociechy z dzieci i drugich połówek, odpoczynku, szybkiego powrotu do formy i czego sobie jeszcze zamarzycie żeby się spełniło
- Agutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9