BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 tydzień temu #1050046 przez Joanna90
Honka łączę się z Tobą w bólu, mam to samo i to prawie cały czas :S

Do pupy też kupiłam bepanten :) do sutków mam maść maltan, położna polecała, zobaczymy jak się sprawdzi.

Justyna dobrze że z dzidzia wszystko dobrze :) oszczędzaj się :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 tydzień temu #1050063 przez Justyna_1709
Popycham ☺ i próbuję raz jeszcze dodać zdjęcie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

8 lata 1 tydzień temu #1050064 przez Mena
Mulian dobre wieści :)
olcia ja bym nie karala, chlopak musi sie przestawić na dobre tory. Widzisz Twój nie chciał isc do przedszkola a moj nie chciał dzisiaj wychodzić z przedszkola :blink:
dodi ja naszykuje tylko zestaw na wyjście
Justyna nie dodało sie zdj

Ja z Marcelem na początku używałam Pampersa i Happy, gdzies przy 3 przerzucilam sie na Daddy, teraz odrazu zaczne od Daddy
Właśnie dostałam sma ze jakaś paczka do mnie idzie, zapewne znowu cos dla Małej :whistle:
Kurde tak mi dzisiaj rano krew pobrala ze do tej pory mnie ręka boli :evil:
Ja mam 10 wizytę zobaczymy ile tam kg w brzuchu nosze :P
Polazilam dzisiaj po mieście i brzuch mi się zbuntowal :huh:
Mój mąż był dzisiaj w pepco i ogarnęło go różowe szaleństwo, stwierdził ze Mała ma za mało różowych ciuszkow :woohoo:

Dziewczyny jaki krem do buzi na dwór kupujecie?

8 lata 1 tydzień temu #1050065 przez Megi
Hello,
Ja po pracy- ciężki dzień, ale uff... kolejny za mną :) Wpadłam dziś w panikę o 3.00 nad ranem, że jeszcze tyle rzeczy nie mam!
Zaczęłam zamawiać- więc jutro kończę zamówienie i będę kończyć wyprawkę. Ciuszki u nas do szpitala oraz kosmetyki swoje radzą.
Pierwsza partia ciuszków się pierze- myślę, że do niedzieli się wyrobię :)

Justyna śliczny ciążowy brzuszek :) Całkiem łanie maluszek już waży

Mena też ponaglam zapytanie, bo sama nie wiem, co kupować

Olcia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kochane, a jaki smoczek i butelkę polecacie?
Ja uważam, że Dada jest świetna i dorównuje Pampers zielonym- u nas to sprawdzona firma

8 lata 1 tydzień temu #1050070 przez Mena
Megi ja butelke miałam Aventu a smoczki Lovi. Co do kremu to miałam z Nivea ten na każdą pogodę, ale może dziewczyny cos innego polecą.
Ja gdzies od kogos słyszałam ze Dadda i Pampers to jeden producent tylko ze Dadda są konkretnie do Biedronki produkowane.

8 lata 1 tydzień temu #1050073 przez olcia1989a
Ja butelki uzywalam z avent natural i dla malej tez takie kupilam.Co do smoczkow to mam jeden z nuk a drugi z canpol.
Justyna bardzo ladnie wygladasz.
Joanna i Honka trzymajcie sie :kiss:

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1050075 przez masuska
Justyna ślicznie:)
na zimę to ja bym wolała wazelinę, albo tak to maść z witaminą A. O Nivea na każdą pogodę słyszałam dobre opinie mam, ale skład nie jest zachwycający. A tu o kremach na zimę jest opinia o nivea www.srokao.pl/2011/11/analiza-kremy-na-wietrzna-pogode.html#

Megi butelkę dostałam od położnej z Aventu, nie mam zamiaru kupować żadnej do czasu aż zacznę rozszerzać dietę, smoczki też mam Aventowe te 0-2m:)

A na mojego Pitera to tak zadziałało wolne, że dziś miał karę w przedszkolu i na basenie, w domu też niewiele brakuje żebym go do pokoju nie wysłała. Jeszcze niech coś przeskrobie i wyjdę z siebie.

Mena a ja mam wizytę 11.01 :)

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1050077 przez Joanna90
Mena ja kupiłam krem Bambino :)
Megi butelkę mam avent bo dostaliśmy ją w szkole rodzenia za darmo. Smoczek też kupiłam z avent, żeby już trzymać się jednej firmy :)
Właśnie też muszę zrobić zapas pieluch bo są promocje, ale nie wiem na który rozmiar się zdecydować, bo markę to raczej Pampers lub Dada póki co... Jedna paczkę pampersów rozmiar 1 już mam, ale chyba następne kupię już rozmiar 2 :)
Justyna śliczny brzuszek :)

8 lata 1 tydzień temu - 8 lata 1 tydzień temu #1050088 przez Inezka
Butelki jeszcze nie mam, ale planuję kupić Avent. Smoczki już mam też Avent. Przy młodym miałam i byłam zadowolona. Później dostałam od kogoś butelkę Lovi - też była ok - miałam ją na herbatki czy wodę tylko. Na mróz mam też Nivea, tzn. dla młodego; nigdy nic go nie podrażniło. Dla małej nic jeszcze nie kupowałam. Miałam też zajrzeć na stronę srokao i poczytać, co poleca.
Co do pieluch, to zrobiłam na razie zapas z dady i toujours. Szczerze, poprzednio kupowałam inne, bo jakoś sceptycznie podchodziłam do tych dyskontowych :P Teraz okaże się jak mała będzie je tolerować, mam nadzieję, że bez problemów.

Mulian, Justyna, bobasy fajne już wagowo :) Bardzo ładnie wyglądasz, Justyna.
Ciekawe ile moja bąbelinka waży..? za tydzień się dowiem ;) 10.01. wizyta.

8 lata 6 dni temu - 8 lata 6 dni temu #1050115 przez Megi
Wrrr...znowu nie śpię,a jest 3.00 B)
Wczoraj wpadłam w wir zakupów i kompletowania wyprawki :) Dziś zamawiam łóżeczko,pościel i mam chyba wszystko.
Pierwsza partia ciuszkow wyprana,dziś kolejna i prasowanie.Do niedzieli będę miała już koniec-
na szczęście mam dziś wolne w pracy.
Kochane nadrobilam i dogonilam Was z wyprawka-uff.... :silly:
Jutro wizyta u lekarza.
Zdecydowałam się na butelkę Dr Brown's :)

Kochane tak niedawno chwalilysmy się testami ciazowymi,a teraz niemal każda już mogłaby rodzić.
Kejt pamiętam Twoje lęki,a zaraz będziesz tulić Michasie :)
Honka Ty już też coraz bliżej jesteś terminowego urodzenia maluszka,żeby nie przechodzić tego wszystkiego,co z Synkami :)
Wzięło mnie na rozmyślania...

8 lata 6 dni temu - 8 lata 6 dni temu #1050120 przez Joanna90
Ja pod koniec przyszłego tyg biorę się za pranie ubranek i zrobię w końcu miejsce Maluszkowi w komodzie, w prasowaniu ma mi pomóc siostra ale nie wiem jak to się ostatecznie skończy, pewnie zrobię to sama jak znam życie :evil: Już nie mogę się doczekać :) Póki co ten tydzień wolę jeszcze leniuchować, 9.01 mam wizytę, zobaczymy co lekarz powie i jak duży jest Maluch :whistle:
Ale wieje strasznie, u Was też?
Dziś mam urodziny :evil: Znowu rok więcej na koncie :blush:

Wasze Maleństwa też mają często czkawkę? Bo mój w ostatnich dniach ma po 5-6 razy dziennie, ciągle mi tak tyka w brzuchu jakbym miała tam zegar włożony :laugh:

8 lata 6 dni temu #1050123 przez masuska
Joanna wszystkiego najlepszego :kiss: Sto lat :kiss: Czkawkę ma często, kilka razy dziennie.

Mego, kiedy to minęło, co? Z pierwszym o wiele bardziej się ciągnęło, mimo ze teraz mam leżenia to i tak czas szybciej płynie. Butelkę bardzo dobra wybrałaś :) koleżanka miała i strasznie chwaliła.

8 lata 6 dni temu #1050124 przez dodi
Joanna wszystkiegiego najlepszego dużo zdrówka spełnienia marzeń i szybkiego porodu

8 lata 6 dni temu #1050125 przez dodi
Wrr..tyle napisałam ale tylko poczatek poszedł
Ja wizytę też mam 10-tego ciekawe ile maluch bedzie ważył
Wdzystkie będziemy rodzić sn czy oprócz kejt któraś jeszcze ma plamowana cc?
Dziś osatnie prasowanko ciuszkow i komoda z ciuszkami.gotowa teraz jeszcze łóżeczko poskrecać torbę do szpitala spakować i czekać
Sander co tam?

8 lata 6 dni temu #1050127 przez mavi31
Dzien dobry
Jeden dzień zawirowań i nie mogę nadrobić hihi

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka