BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 3 tygodni temu #1048874 przez Mulian
Honka, ale mijają Ci po nospie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 3 tygodni temu #1048892 przez Agutka
Cześć jest 4 nad ranem a ja zamiast spać to internet przeglądam meczac się że zgaga :angry: poprostu jakąś masakra .
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
dziewczyny Zośka tak szaleje że wczoraj leżąc na lewym boku przez skórę mogłam łapać ja za nogę cheer nawet mój był w szoku no typowo stopę było widać szkoda ze nie zdążyłam tego nagrać. Teraz też szaleje jej ruchy już są dla mnie bardzo bolesne . A zapomniałam Wam powiedzieć
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
dla tych co śpią kolorowych snów.
Kejt jak tam na oddziale ????
Honka i Joanna mam nadzieję że wszystko ok . Miłej i spokojnej niedzieli dziewczyny a SKURCZE MÓWIMY IM STANOWCZO A SIO !!!!!!!!!!

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048897 przez Kejt
Nas obudzili o 6 na ktg ale o dziwo nawet dobrze mi się tu spi, przynajmniej mąż mi nie chrapie :laugh:

A do sprzątania to mój na codzień brud mu nie przeszkadza, ale jak już się weźmiemy razem za sprzątanie toooo mam wyzwanie, jest gorszy niż perfekcyjna pani domu. Musi być perfekcyjnie czyściutko :whistle: więc nie wiem co gorsze, już chyba wolę sama sprzątać wg swojego oka :P

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 3 tygodni temu #1048898 przez Mulian
Dzień dobry!
Natalka też wczoraj szalala jak ja próbowałam zasnąć. Leżałam na lewym boku, a ona akurat w ten bok kopała z całej siły.
Agutka, a to konkretnie ten lekarz musi robić cc? Nie wystarczy, że Ci skierowanie napisze?

8 lata 3 tygodni temu #1048903 przez honka_18
Mulian no właśnie nie do końca. Po nospie nie boli ale brzuch się nadal napina :( i tak dzisiaj do 1 w nocy przez to spać nie mogłam, teraz jest lepiej

Agutka Kubuś też wczoraj szalał az brzuch mi się tak śmiesznie przesuwał i Adam stwierdził że mały chce juz wyjść bo choinki przez brzuch nie widzi :whistle:

Kejt pozadki z "perfekcyjna" to wyzwanie :whistle:

8 lata 3 tygodni temu #1048907 przez Agutka
Mulian no nie musi ale nie ukrywam że bardzo bym chciała tym bardziej że jest taka możliwość. Z drugiej znamy się długo razem pracowaliśmy przy nie jednej cesarce czy zabiegu operacyjnym i mam do niego zaufanie wiem jak pracuje

8 lata 3 tygodni temu #1048909 przez Megi
Witam w niedziele,
Kejt Twoja córka naprawdę jest chyba największa, ale tez w tygodniach przodujesz :)

Honka lez, lez, lez+ magnez i nospa

Agutkato moze niech zrobi Ci CC przed wyjazdem?

Moj maz to skarb jeśli chodzi o sprzątanie, bo On sam z siebie potrafi co 3dni myc podlogi itp. Okna myje regularnie bo sam zauwaza, ze świata nie widać. Raczej jest pedantyczny, ale bez przesady, wiec nie mam, co narzekać

8 lata 3 tygodni temu #1048921 przez MaKa
Kejt dobrze że trafiłaś o szpitala, chocbys miała z niego za chwilę wyjść bo okaże się ze wyniki są jednak ok to ważne że monitoruja wszystko i wiesz że malenstwem wszytsko w porządku. A powiedz mi z jakimi objawami trafiłaś do szpitala? Bo chyba nie doczytałam.

Honka jak skurcze? Mijają? W poprzednich ciazach też tak miałaś?

Agutka to w którym tc będziesz w dniu planowanej cesarki? Ile przed terminem właściwie robi się cc?

Byłam w środę i giną, Wiktoria waży 1850gram :) będzie chyba mniejsza od starszego synka który miał 4350 :silly: w piątek u ortopedy dowiedziałam się ze jestem jeszcze młoda i dam radę urodzić naturalnie mimo tego że kolana nie mogę zgiac. Gipsu mi jeszcze nie zdjeli :( święta będą okropne :( moja corcia ostatnio slabiej kopie, w sumie to kopie tylko po posiłku, wczoraj wieczorem aż się zmartwilam bo jak się kładę do łóżka to najbardziej szaleje a tu nic nie było :/

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048922 przez honka_18
Maka nie wyobrażam sobie porodu z prostą noga :whistle: :evil:

Z Artkiem miałam takie skurcze 5 dni przed porodem, po 2 dniach odszedł mi czop i zaczęłam krwawić . Teraz pocieszam się tym że od czwartku mam skurcze ale czop nie odchodzi i nie krwawienie :) no i leżę ! z Artkiem w ciąży byłam na pełnych obrotach, bo M ciągle był w pracy a ja w domu z 1,5 rocznym Adamem i odbierałam codziennie 2 dziewczynki z przedszkola wiec na leżenie nie mogłam sobie pozwolić

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048924 przez Joanna90
MaKa super ze z Maleństwem wszystko dobrze :) co do ruchów mój Hubercik też ma dni ze szaleje jak nie wiem, aż cały brzuch przybiera dziwne kształty :woohoo: a czasem ma dzień czy dwa że ma wielkiego lenia, troszkę się delikatnie ruszy i tyle :)

Honka jak tam, lepiej coś z tymi skurczami? A jak poznać ze czop to czop a nie poprostu wydzielina? Mi jak rozpuszcza się luteina i wylatuje to mam tak dużo biało--kremowej :) Da się to pomylić? Opuściliśmy jedne ważne zajęcia w szkole rodzenia z pierwszego etapu porodu, bo mieliśmy USG połówkowe wtedy i już nie nadrobilismy tych zajęć bo mnie uziemiono i teraz nie wiem tylu rzeczy, muszę się doksztalcic przez internet :)

Ja odpukać ostatnio mam mniej skurczow, kilka na dzień jak leżę więc w normie, bo jak wstanę to zaraz jest cały twardy jak kamień, ale do tego się już przyzwyczaiłam...

Pamiętacie jak pisalam że mam bardzo dużo wodnistej wydzieliny, miałam wrażenie jakby się woda ze mnie lała, jednak to chyba była infekcja bo już 3 dni biorę globulki dopochwowe na infekcję i już się ze mnie nie leje tą wodą :) a krocze raz mnie boli, raz nie boli, więc może faktycznie dziecko uciska główką... I niekiedy mnie kłuje w podbrzuszu...

Agutka może porozmawiaj z lekarzem, może wymyśli coś zebyś była spokojna :)

8 lata 3 tygodni temu #1048926 przez honka_18
Joanna juz lepiej, mam skurcze ale bezbolesne i ustępià jak zmienię pozycjie. Niech już tak zostanie do końca stycznia :whistle:

Z czopem to różnie bywa :whistle: z Artkiem miałam na bieliźnie taka bardzo gęsta wydzielinę podbarwiona krwią, ( wyglądem przypominała galeratke ) 2 dni mi odchodził . Z Adamem natomiast czopa nie widziałam nie wiem kiedy odszedł :whistle:

8 lata 3 tygodni temu #1048930 przez olcia1989a
Wspolczuje Wam dziewczyny i trzymam kciuki zebyscie wytrzymaly w dwupaku jak najdluzej :)
Ja dzisiaj mam pracowity dzien od rana,pranie robismy dzisiaj pierniki i zrobilam rybe w occie na swieta,zakupy a teraz usiadlam bo kregoslup odmowil posluszenstwa :( jeszcze czekam mnie prasowanie :blush:

Załączniki:

8 lata 3 tygodni temu #1048931 przez olcia1989a
Załączniki:

8 lata 3 tygodni temu #1048935 przez Mulian
Olcia śliczne pierniczki, no ale z takim pomocnikiem nie mogło być inaczej.
Muszę zwrócić tutaj honor mojej bratowej, dostałam dziś od niej tyle ciuszków :woohoo: plus wanienka ze stelażem, niepotrzebnie sama tyle kupowałam. Chociaż z drugiej strony lepiej mieć za dużo niż za mało ;)

8 lata 3 tygodni temu #1048952 przez Joanna90
Honka musi tak zostać, nie ma innej opcji :)

Olcia piękne wypieki i jakiego masz wspaniałego i ślicznego pomocnika :)

Mulian no widzisz, ale masz niespodziankę na swięta :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka