BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 3 tygodni temu #1048781 przez Agutka
Hej my po wizycie wszystko ok szyjka dobrze uformowana więc kolejna wizyta dopiero 9 stycznia . Megi ty chyba ogromnego brzucha niewidzialas twój jest taki zgrabniutki ja mam przeszło 11na + ale dr powiedział że jest super więc tego się trzymamy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 3 tygodni temu #1048782 przez Mulian
Megi to ma być duży brzuszek???
Agutka super, że wszystko dobrze.
A ja właśnie dostałam przesyłkę z apteki dla mnie i dzidziusia, szkoda tylko że (chyba jako gratis) dostałam pieluchomajtki dla dorosłych zamiast pieluszek dla bejbika. :woohoo:

8 lata 3 tygodni temu #1048784 przez honka_18
Megi fajny, zgrabny brzuszek :cheer:

Agutka super ze wszystko dobrze :cheer:

Mulian ale Ci się gratis trafił :woohoo: :whistle:

8 lata 3 tygodni temu #1048797 przez honka_18
Co tu tak pusto ?

Dzisiaj powtórka z rozrywki i paniki :( M dzwonił do szpitala do puki nie zacznę krwawić albo wody mi nie odejdą mam leżeć w domu. Zaraz się popłacze :(

8 lata 3 tygodni temu #1048800 przez Sander
Honka jak tam lepiej???
Kejt i co mówią lekarze, co dalej ? Dostałaś pokój normalny?
Heh Mulian to się apteka popisala :-P
Mój Mąż dziś wyjechał w delegacje. Wróci na same święta. Z całą robota zostałam sama... Na szczęście jutro rodzice przyjeżdżają z odsieczą :-) mam tyle do zrobienia a lenia mam jeszcze większego :-P
Czy Was też tak zgaga meczy?? Ja wypijam ponad litr mleka codziennie żeby się jej pozbyć.
Nie wiem kiedy to łóżeczko dotrze... Kasę wysłałam w Sobotę a od poniedziałku telefon wyłączony... Ale myślę że coś się stało bo mają też inne ogłoszenia.

8 lata 3 tygodni temu #1048803 przez Sander
A może jednak do szpitala? Nie wiem jak tam jest? Może chociaż usg zrobią i zobaczą?? Bierzesz Nospe i magnez?
Artus kiedy dokładnie się urodził? Bo teraz masz 31t + 1, pisałaś ze chyba w 32 tygodniu się urodził?

8 lata 3 tygodni temu #1048804 przez Mulian
Kurcze Honka odpoczywaj jak najwięcej, walcz o każdy dzień.
Sander dla kurierow gorący czas to może dlatego opóźnienie.

8 lata 3 tygodni temu #1048806 przez olcia1989a
Honka trzymam kciuki zeby wszystko ustalo :) lez i pachnij :)
Sander zgaga puki co mi nie dokucza,w'pierwszej ciazy pod koniec dala o sobie znac.
A puchna Wam rece i nogi?ja poki co nic u siebie nie zaobserwowalam.

8 lata 3 tygodni temu #1048809 przez Sander
Problem w tym ze nawet nie wiem czy wysłali tą przesyłkę...
Ja mam nogi jak bańki... Straszne! I to od 2 miesięcy. W ogóle czuję się cala napompowana... Czasem mam takie pragnie ze 3 szklanki jedna za drugą pije. Z Iza tak puchlam jakiś miesiąc przed porodem, a urodziła się w listopadzie. Teraz cały czas zima wiec może dlatego.
Musze się przyznać ze my nadal nie mamy imienia :-( szczerze mówiąc nic mi nie podchodzi poprostu. Albo mojemu się nie podoba. A tu już czas najwyższy!

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048810 przez honka_18
Sander Artuś urodził się w 32t i 2d
Biorę nospe 3×1 i magnez 3×2
No właśnie do szpitala mnie nie wezmą, babka powiedziała ze w czwartek sprawdzą ( mam usg i konsultacjie) jak będzie coś niepokojącego to dadzą mi sterydy na płuca
Umrę ze strachu do czwartku

Zgagi ostatnio nie mam i mam nadzieje ze juz nie będę miała.
Dłonie i stopy puchną mi prawie od początku :whistle:

8 lata 3 tygodni temu #1048811 przez Mulian
Ja też czekam na jedną paczkę. Już tydzień temu zamawiałem....nawet ponad tydzień, paczka opłacona a z tego co widzę to ciągle niewyslana. A to jeden z prezentów!

Honka trzymam kciuki.

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048813 przez Joanna90
Honka odpoczywaj, trzymam kciuki żeby było dobrze! Dziwne mają zwyczaje w UK, powinni chociaz pozwolić Ci przyjechac i ocenić co i jak... Spróbuj się zrelaksować- wiem jak to brzi jak z kosmosu jak człowiek cały w stresie- wlacz jakaś muzykę albo coś, bo stres tylko pogorszy sytuację... Leż i kompletnie nic nie rób!

Mnie za to całe krocze boli jakbym miała okres :( nie wiem czy to normalne?

Ja też czekam na paczkę już ponad tydzień, ale na szczęście to rzeczy dla Maluszka więc się nie przejmuję, bo aż tak się nie spieszy :)

Jesli chodzi o opuchliznę tylko troszkę palce w rękach spuchły ale nie dużo, że ledwo obraczke mogę wcisnąć, ale ona zawsze była przyciasnawa... Też pije dużo wody, bo mnie ciągle suszy ale raczej po parę łyków często i przez to średnio co pół godziny chodzę do wc :whistle:

Kejt co u Ciebie?

8 lata 3 tygodni temu #1048816 przez Inezka
Mnie nie męczy taka typowa zgaga, ale czasem wieczorami zwłaszcza odbija mi się i też ratuję się mlekiem. W pierwszej ciąży nie wiedziałam w ogóle co to zgaga czy tak jak teraz odbijanie... ręce i nogi mi nie puchną i oby tak zostało do końca.
Sander, my też imienia nie wybraliśmy, bo nie mamy takiego, które wszystkim by odpowiadało (tzn. mnie, mężowi i synkowi). Samą mnie to wkurza, bo dla synka jakoś udało się wybrać raz dwa.

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048818 przez honka_18
Dzięki dziewczyny za kciuki na pewno się przydadzą, mam nadzieje jeszcze z 5 tyg poleżeć z Kubusiem pod sercem.

Joanna może Mały główka Ci naciska mocno na krocze stąd ten ból ?

Tez czekam na paczkę i doczekać się nie mogę :whistle: zamówiłam małpkę- plecaczek ze smyczą dla Artusia żeby na spacerach nie uciekał :whistle: paczka idzie z Chin wiec może do lutego dojdzie
Muliam mam nadzieje ze twoja paczka dotrze na czas

Co do imienia M się chyba w końcu zdecydował i jest Jakub Paweł ;)

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048827 przez Joanna90
Honka musi być dobrze, nie ma innej opcji! Ja też bym przynajmniej do połowy stycznia chciała wytrzymać z porodem, ale jeśli Maluszek wytrzyma do lutego to już w ogóle byłoby super... Może masz rację że naciska na krocze, to by wyjaśniało dlaczego trochę mniej boli jak leżę i się kompletnie nie ruszam, a dużo bardziej jak wstanę i idę do wc :whistle: lepiej niech zmieni pozycję, bo wykończy moja szyjkę :woohoo:
Ładne imiona, u nas jest Hubert Antoni :)

Ostatnio spałam przez trzy noce z rzędu jak niemowlę, zaraz zasypiałam jak się przebudziłam, a teraz 3.30 i spać nie mogę, kiedyś sielanka ze spaniem musiała się skończyć :evil:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka