BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 3 tygodni temu #1048716 przez honka_18
Kejt co i Ciebie?

Kurcze dziewczyny mam jakieś złe przeczucie :( brzuch ciągnie strasznie w dół, co chwila kuje mnie w pochwie, i Mały nie kopie tylko się leniwie rozpycha. Boje się i panikę :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 3 tygodni temu #1048717 przez honka_18

8 lata 3 tygodni temu #1048720 przez Kejt
No jednak wyszły nieprawidłowe. Najprawdopodobniej to cholestaza ciążowa :dry: na razie czekam w izbie ale nie mają miejsci będą szukać mi innego szpitala i chwilowo jeszcze nie wiem co ze mną będzie. Ale będę pisać na bieżąco :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048721 przez Joanna90
Honka nie panikuj, bo stres nie pomoże, odpoczywaj :) A mnie dalej boli całe spojenie łonowe, ledwo mogę zrobić kroku, nie wiem co jest grane, czy to po wczorajszej wycieczce samochodem czy poprostu coś się naciąga :blink: jak idę do toalety to boli strasznie, jak wracam już mniej :whistle:

Kejt trzymam kciuki żeby było dobrze! Przynajmniej będziesz pod opieką lekarzy więc będzie dobrze i tego się trzymajmy!! :) Pisz na bieżąco co i jak i bądź dobrej myśli Kochana!

W ogóle dostałam żelazo które zawiera też kwas foliowy, a w mojej pregnie plus też jest już kwas foliowy, zastanawiam się czy nie za dużo będzis tego kwasu foliowego?

8 lata 3 tygodni temu #1048723 przez honka_18
Kejt pisz co i jak. Trzymam kciuki,

Joanna wzięłam 2 nospy i magnez i leżę, jutro jestem sama z 3 chłopcami. Z Artkiem tez się tak zaczęło, wiec ciężko mi nie panikować :(

Mnie spójne boli jak mały głową mi je wypycha :whistle:

8 lata 3 tygodni temu #1048727 przez Megi
Kochane!!!!

Honka bardzo Cię proszę- leż i nic zupełnie nie rób! Tym bardziej, że już masz takie doświadczenie :( Może wolne weź od pracy-pilnowania?

Kejt czekam na informację, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

Ja dziś po wizycie. Synek prawie 1600g, jest prawie tydzień do przodu z wszystkim- większy niż moja córka w tym czasie :)
Niestety główka bardzo nisko i naciska na macice- mam zacząć leżeć, a mam jeszcze tylko 2tygodnie pracy i wooolne :)
Kupiłam dziś otulacz i szumisia na święta w prezencie dla dzidziusia :) No i trochę drobiazgów w aptece, czas robić wyprawkę do końca!

8 lata 3 tygodni temu #1048728 przez honka_18
Megi nie mogę wziąść wolnego :( ale od środy do 4 stycznia jego matka ma urlop a od 18 stycznia do 5 lutego ojciec wiec nie jest tak źle z tym ze w poniedziałek moi chłopcy do przedszkola nie pójdą bo M do pracy musi iść a ja nie rusz się z sofy

Duży chłopczyk juz :woohoo:

8 lata 3 tygodni temu #1048729 przez masuska
Honka nie strasz, czuje to samo, kłucie w pochwie, a i młody jakby się przeciągał, ale boleśnie dla mnie, brzuch się stawia, ale rzadko. Główkę czuje też nisko/

Kejt jak tam?

Ale dziś dzień....

8 lata 3 tygodni temu #1048730 przez Inezka
Dziewczyny, Kejt, Honka, Joanna, trzymajcie się wszystkie dzielnie!!!
Honka, leż i zobaczysz do jutra, oby nie sprawdziły się Twoje przewidywania.
Kejt, pisz do nas, mam nadzieję, że znalazło się dla Ciebie miejsce w szpitalu.
Joanna, widać jak leżysz to jest najlepiej więc oszczędzaj się :)
Megi, synus rośnie zdrowo, to fajnie :)

8 lata 3 tygodni temu #1048731 przez honka_18
Masuska nie starsze pisze co czuje ( i czułam 2,5 roku temu ) :P

kucie czułam wcześniej ale dzisiaj pod wieczór się nasiliło i było co kilka min tak jakby skurcz. Po nospie i magnezie odpuściło, teraz boli mnie w pachwinie i brzuch się stawia jak wstaje. Mam nadzieje ze rozejdzie się po kościach i skończy na strachu. W czwartek mam wizytę w szpitalu, mam nadzieje ze do niej dotrwam w dwupaku

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048732 przez Mulian
Kilka godzin mnie nie było a tu tyle się dzieje. Kejt przykro mi, mam nadzieję, że znajdą Ci miejsce i wszystko będzie dobrze. Honka proszę mi tu ładnie odpoczywać, a nie pracować. Dziewczyny ja Was podziwiam, u mnie ciąża bez problemów a nie wyobrażam sobie żebym jeszcze pracowała. Joanna ja takie bóle czułam ostatnio jak sobie zrobiłam spacer 5 kilometrowy.

8 lata 3 tygodni temu #1048733 przez Joanna90
Honka mam nadzieję, że skończy się na strachu :(
To chociaż tyle że od środy będziesz miała pod opieką tylko swoje dzieci, zawsze to lżej...

Inezka ja leżę cały czas, tylko wczoraj akurat byłam u lekarza stąd wycieczka samochodem jako pasażer oczywiscie, a mam 20 km w jedną stronę...

Masuska też odpoczywaj.

8 lata 3 tygodni temu #1048735 przez honka_18
Mulian tak to jest jak się jest nianią na obczyźnie :P teraz jak bym chciała zrezygnować z opieki nad moimi podopiecznymi to musze im znaleźć inna niańkę godna polecenie, a takiej nie znam :whistle: ale przy moich urwisach jedno dziecko więcej nie robi różnicy :whistle:

Joanna daleko masz tego lekarza :whistle:

8 lata 3 tygodni temu - 8 lata 3 tygodni temu #1048736 przez Joanna90
Honka mieszkamy na wsi i do najbliższego miasteczka mam tyle km, nic nie poradzę :whistle: w sąsiedniej wiosce mamy ginekologa, ale dawno temu chodziłam do tej babki i nie byłam zadowolona, w gabinecie nawet aparatu usg nie ma :whistle:

8 lata 3 tygodni temu #1048737 przez honka_18
Ja po akcji z Artkiem bym się bała ze do porodu nie zdążę :whistle: mam niecałe 10 min do szpitala ale i tak mnie głupie myśli nachodzą czy zdążę załatwić opiekę dla chłopców i dojechać na porodówke na czas :whistle: chyba że se opiekę odpuszczę i wezmę ich do szpitala

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka