BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 4 tygodni temu #1048583 przez Mulian
Dobrze słyszeć dobre wieści od Was.
Ja dziś więcej odpoczywam po wczorajszych porządkach. Któraś tu pisała o zakupach kosmetyczno-higienicznych, też właśnie poczyniłam w aptece internetowej, i też się zdziwiłam jak przyszło do podliczenia i płacenia. Niby pojedynczo niedrogie te rzeczy, ale jak się wszystko do kupy zbierze to lekkie zdziwienie. :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 4 tygodni temu #1048584 przez mavi31
Kejt to już kawał kobietki hihi
A no właśnie wydaje się że to wszystko w miarę tanie a jak się uzbiera to suma całkiem spora :)
Ja mam trochę stresu że nie zdążę na co mój mąż mi dziś powiedział że przecież on też ma ręce i w razie potrzeby zrobi co bedzie trzeba więc bardzo mnie zaskoczył ale i ucieszył :)

8 lata 4 tygodni temu #1048588 przez honka_18
Kejt to spora kobitka juz :woohoo:
Tak patrzę na Twój suwaczek i wspominam, Artek miał już 3 dni :whistle:

Mavi super ze mąż chce pomóc :cheer:

Wczoraj powiedziałam siostrze ze mam dola z powodu wyglądu wiec postanowiła mnie dzisiaj zabrać na jasełka jej córki ( M zostaje z dziećmi) i do centrum z Adamem bo przejechała ciężarówka coca coli. A jutro z dwiema siostrami jedziemy do kawiarni, bez dzieci :laugh: juz nie pamiętam kiedy miałam wychodzę bez chłopców

8 lata 4 tygodni temu #1048589 przez Joanna90
Kejt super że Michalinka ma się dobrze i tak ładnie rośnie:)

Honka zazdroszczę atrakcji, ja od 8 tygodni nie wyszłam nigdzie z domu, nie licząc lekarza :blink: jutro właśnie mija 8 tyg odkąd leże całymi dniami, ale pocieszam się że muszę jeszcze wytrzymać miesiąc do połowy stycznia i już nie będę tak restrykcyjnie przestrzegać leżenia, zacznę się troszkę plątać po domku, zrobię w końcu miejsce Hubercikowi w komodzie i po lóżeczko pojedziemy, już się doczekać nie mogę :woohoo:

8 lata 4 tygodni temu #1048591 przez honka_18
Joanna u mnie 10 tyg leżakowania ale ostatnio zauważyłam że po spokojnych, krutkich spacerach brzuch mi się nie stawia wiec to pewnie było spowodowane niedoborem magnezu, jeszcze tylko ta szyjka mnie niepokoi dlatego sis po mnie przyjeżdża autem ( do szkoły mam tylko 10 min spacerem )

8 lata 4 tygodni temu - 8 lata 4 tygodni temu #1048594 przez Joanna90
Honka ja właściwie leżę od 20 tygodnia ciazy, ale wcześniej to wyglądało tak ze z domu wychodzilam normalnie, gotowałam obiady, coś tam sprzątałam itp, a w międzyczasie w każdej wolnej chwili leżałam, a od 8 tygodni cały czas leżę, wstaje tylko do WC, pod prysznic i po jedzenie... Ale damy radę...
Ciesze się że brzuch Ci się mniej stawia, mój niestety bez zmian mimo końskich dawek magnezu...

8 lata 4 tygodni temu #1048597 przez Mena
Dzień dobry
Honka dobrze że z brzuchem lepiej
Kejt super że po wizycie wszystko Okey, konkretna kobietka Ci rośnie :lol:

U mnie na wizycie tylko serduszka posluchalam, w styczniu dopiero usg. Moje wyniki w dalszym ciągu paskudne i rozsypane :blush: czyli w dalszym ciągu biorę żelazo :huh: , Kornelka opuściła się już trochę na dół mam jak najwięcej leżeć (ta leżeć przy skreconym dwulatku :whistle: )
A na poprawę humory wkoncu kupiłam swojemu pierworodnemu wymarzoną zabawkę :silly:

8 lata 4 tygodni temu - 8 lata 4 tygodni temu #1048598 przez honka_18
Joanna to u mnie na odwrót :P od 20 tyg leżałam całymi dniami wstawał tylko jak M był w pracy to jadzenie przygotowywałam. A tak to tylko prysznic i toaleta a 2 tyg temu byłam na zakupach z siostra i teraz ten wirus to tez całymi dniami na pełnych obrotach

Mena sok pomarańczowy wspomaga wchłanianie się żelaza . Kurcze to nie dobrze ze Mała juz się zaczęła opuszczać . Mi brzuch z chłopcami zaczął się opuszczać na 1,5 tyg przed porodem. Ale każda z nas jest inna wiec może to tylko Twoja natura ?

8 lata 4 tygodni temu #1048612 przez mavi31
Ja tez mam wrażenie że mam trochę niżej brzuch ale myślę że one są poprostu coraz większe hihi i siłą rzeczy ciągnie je w dół
Ja Wczoraj wieczorem mislam mocno napiety brzuch więc dziś postanowiłam wyprawic młodego do przedszkola i wracam do lozka leżeć do południa :) oby się udało zapanować nad samą sobą

8 lata 4 tygodni temu #1048616 przez masuska
To ja mam brzuch duży i wysoko. Jeszcze dziś po owsiance taką serię kopniaków mi funduje, że zastanawiam się czy moje żebra to wytrzymają.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

8 lata 4 tygodni temu #1048618 przez Inezka
Witajcie Dziewczyny!

U mnie dziś prószy śnieg.
Kejt, dużą dzidzię masz pod sercem, ale w sumie jesteś na górze naszej listy ciężarówek ;) to góruje z wagą.
Ja mam lekarza pryw w przyszłą środę i nie mogę się doczekać. A teraz właśnie mała ma chyba czkawkę :laugh:
Zabieram się za górę prasowania..uff ale mi się nie chce :whistle:
Masuska, w ogóle jakoś nie widać, żebyś miała duży brzuszek, wysoko jest to fakt :side:

Miłego dnia!!!

8 lata 4 tygodni temu - 8 lata 4 tygodni temu #1048619 przez Justyna_1709
Kejt, to malutka do kruszynek pewnie nie będzie należała ;) jejku kiedy ten czas tak zleciał... Już maluszki ok 2 kilogramów mają :)

masuska, też mi się wydaje, że wysoko brzuszek, ale wcale nie jakiś bardzo duży. Powiedziałabym, że normalny jak na początek 8 miesiąca ;)

Wczoraj szukałam sukienki na wesele... Masakra... We wszystkim wyglądam jak wieloryb ;) ale nadprogramowe kg robią robotę :P

Edit. O! Taki!
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

8 lata 4 tygodni temu #1048624 przez Agutka
Hej my już po wymazie Gbs i 1 KTG wyszło dobrze teraz wizyta w piątek .
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a to my :)
Załączniki:

8 lata 4 tygodni temu #1048625 przez mavi31
Wszystkie Brzuszki śliczne i uważam że wszystkie są w sam raz
A kiecka czarna śliczna :)

8 lata 4 tygodni temu #1048627 przez mavi31
To my jeszcze w piżamce hihi
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka