BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

8 lata 5 miesiąc temu #1044482 przez Miluniaa
Gosia dopiero doczytalam co sie stalo, kochana ile ja razy w ciezy sie uderzyłam, opazylam, a mala nawet jednego znamienia nie ma ;p spokojnie :)
Gosia na pewno lekarzkazal folik brac? z tego co wiem bierze sie do 3 mies bo kwas co mial zrobic juz zrobil;) moj kazal odstawiac i teraz zaczelam brac witaminy dla ciezarnych :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 5 miesiąc temu #1044483 przez GosiaO
Byłam w piątek na wizycie i nie mówił nic by odstawić, dodał jeszcze ze żurawinę warto jeść bo dobrze na drogi moczowe, wiec biore dalej to co mam napisane na karteczce od dr ;-)

8 lata 5 miesiąc temu #1044501 przez Miluniaa
A Wy jak macie łożysko z tyłu czy przodu ?? Niby z tylu zdarza sie czesciej , a ja juz 2 cieze mam z przodu :whistle: (oczywiscie nie mylic z przodujacym bo to zupelnie inna bajka)

8 lata 5 miesiąc temu #1044522 przez Miluniaa
Dziewczyny dzisiaj poczułam pierwsze ruchy mojej dzidzi :woohoo: :woohoo: :woohoo: w pierwszej sie na nie troche naczekalam, a w tej takie zaskoczenie :) :) :)

8 lata 5 miesiąc temu #1044524 przez Marysia87
Milunia ja mam łożysko na ścianie przedniej...1 ciążę tez tak mialam :cheer:
Gratuluję ruchow Dzidzi...wspaniałe uczucie.
Ja juz czuje dość często i coraz mocniej...
Mam nadzieje ze nie długo wszystkie będziemy pokopane przez nasze Maleństwa :laugh:
Kto w tym tygodniu wizytuje??? Za kogo trzymac kciuki?

8 lata 5 miesiąc temu #1044526 przez Paula1704
Milunia ale super! Zazdrosze, ale oczywiście tak pozytywnie :) nie mogę się doczekać aż ja poczuje coś u siebie :)

8 lata 5 miesiąc temu #1044528 przez GosiaO
To fakt ze poczuć ruchy dziecka to uczucie i emocje na całe zycie :) ja właśnie dostałam telefon ze jest moj wynik testu pappa i wszystko jest ok :) niestety w domu mamy szpital, bo Oskar po sobotnim turnieju rugby oprócz medalu przywiózł taki kaszel ze az płuca "chodzą" i do tego odwiedziny siostrzeńca spowodowały wirusowke wiec kolejka do toalety i syropki :( ja jeszcze sie trzymam i mam nadzieje ze tak zostanie :)

8 lata 5 miesiąc temu #1044530 przez Paula1704
Gosia to super, że wynik dobry :) ja na swój jeszcze czekam, miał być do dwóch tygodni więc będę pewno w przyszły poniedziałek dzwonić i pytać.

8 lata 5 miesiąc temu #1044534 przez kasia1616
Milunia strasznie Ci zazdroszczę ja już też bym chciała poczuć maluszka...Gosia super, że wyniki są dobre...ja tego testu nie robiłam bo nie chciałam nawet lekarz mi o nim nic nie wspomniał więc byłam zadowolona: :laugh: dzisiaj mam jakiś zły dzień...w ogóle jestem zła na siebie bo zjadłam pawełka toffi a potem przeczytałam, ze jest on z dodatkiem alkoholu :unsure: i jestem wściekła na siebie...i tak jakoś chciałabym poczuć te ruchy bo ciągle się boję, że coś jest nie tak z moją dzidzią...wizytę mam 2 listopada...a teraz chyba pójde na spacerek...

8 lata 5 miesiąc temu #1044545 przez Marysia87
Kasiu ja też tych badań nie robiłam. Co do ruchów ja w 1 ciazy poczułam późno ok 25 tygodnia tzn jak juz poczułam to się zorientowałam ze to co wcześniej czułam to mogły być ruchy ale kto miał mi to powiedzieć. Obserwuj uważnie swój organizm... doczekasz się delikatnych musniec a potem silnych kopniakow w zebra :)
Nie przejmuj się tym Pawelkiem.... taka ilość procentów na pewno nie zaszkodzi Dziecku. Na zachodzie kobiety w ciąży piją lampke wina czerwonego od czasu do czasu do obiadu i jest to popieranie przez lekarzy.
Głowa do góry i nie zadreczaj sie :laugh:

8 lata 5 miesiąc temu #1044548 przez GosiaO
Kasia taki batonik zapewne nie zaszkodzi dziecku, bądź spokojna :-) nie ma działania ze będziesz chodziła na czterech nogach ;) głowa do góry a pamiętaj ze na Twoje zachcianki ma wpływ Twoje maleństwo ;)

8 lata 5 miesiąc temu #1044570 przez GosiaO
Mamusie potrzebuje pomocy, od siostrzeńca załapaliśmy wirusowke, zastanawiam sie co moge brać i jakimi sposobami złagodzić objawy??? Prosze Was o rady, ściskam wszystkie mocno :*

8 lata 5 miesiąc temu #1044580 przez Marysia87
Gosia a jakie masz objawy?? Czy to wirusowka jelitowka??? Jeśli tak to rozgotowany mocno ryz na zatrzymanie biegunki. Na wymioty niestety nic nie znam... jedyne co wiem to nie pić dużych ilości wody naraz bo to podrażnia zoladek aaaa i żadnych owoców ani soków owocowych bo to też podrażnia żołądek.
No i odpoczywaj odpoczywaj odpoczywaj.... ehhh to masz niezły szpital teraz w domu. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Dziewczyny a znacie jakieś sposoby na bolace piersi??? Próbuje coś znaleźć w necie ale nic sensownego nie znajduje :(

8 lata 5 miesiąc temu #1044582 przez GosiaO
Dziekuje za podpowiedz, ja wymiotuje niestety :( mam nadzieje ze szybko przejdzie

Co do bolących piersi to zobacz czy nie pomoże Tobie sportowy stanik, słyszałam ze on nie podrażnia a wrecz odwrotnie - nie wiem ile w tym prawdy. Ja zaakceptowałam ten ból jako urok ciazy i chyba najgorsze juz mam za soba ;-)

8 lata 5 miesiąc temu #1044583 przez AsienkaZet
Gosiu nie wiem co na tą wirusówkę poradzić :( Na pewno lekkostrawna jakaś dietka, sucharki itp. Trzymam kciuki żeby szybko Wam przeszło! :)

Bolące piersi ja też jakoś zaakceptowałam, najbardziej przeszkadzało mi jak próbowałam spać na którymś boku, bo wtedy bolało niesamowicie :P no i rzeczywiście zwykły stanik też nie był odpowiedni bo miałam wrażenie że podrażniał :P Najlepiej sportowy albo bez ;) Mi ten ból też już się wycofał, teraz już praktycznie go nie ma :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka