BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

8 lata 5 miesiąc temu #1044914 przez kasia1616
Bogii a na USG nie masz kiedy przewidywany termin u mnie na każdym usg jest....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 5 miesiąc temu #1044915 przez Paula1704
Bogii tak jak pisze Kasia, termin porodu z usg jest podany na każdym wydruku ;)

8 lata 5 miesiąc temu #1044916 przez Marysia87
Bogi ja mam w karcie ciąży dwa terminy wpisane z ostatniej miesiączki 1 kwietnia a z usg 2 kwietnia (data z usg kiedy pierwszy raz biło serduszko)

I trzymam sie tego co tam wpisane. Wiem ze z każdym usg się zmienia data bo każdy wymiar odbiega od daty tzn ja np dzisiaj mam ze brzuszek jest na 18 tydzień i 4 dzień a obwód glowki wskazuje na 19 tydzień i 3 dzien czyli różnica prawie tydzien.. dziś przewidywany termin mam na 27 marca ale tym się nie sugeruje najtrafniejsze jest to z pierwszego usg. Tak mi mówił lekarz w pierwszej ciąży bo też wtedy mnie to dziwiło strasznie ze ciągle inny termin.

8 lata 5 miesiąc temu #1044917 przez Marysia87
Kasia a ile ma twoje Maleństwo cm?? Masz podany ten rozmiar od glowki do pupy?? Bo mój juz tego nie mierzy ale kość udowa ma już 3 cm :whistle: kawał nogi :woohoo:

8 lata 5 miesiąc temu #1044918 przez Bogiii
Oooo! Przepraszam, mam! :laugh: nigdy tak wnikliwie nie analizowałam fotografii.:) sugerowałam się kartą ciązy, gdzie są dwa okienka - i mam tylko termin według miesiączki. Lekarz nie wpisał, bo termin się zmienia. AJ dont know :)

8 lata 5 miesiąc temu #1044919 przez kasia1616
Marysiu od główki do nóżek ma 9.24 cm :laugh:

8 lata 5 miesiąc temu #1044934 przez GosiaO
Same dobre wieści :) bardzo sie cieszę i zycze juz tylko spokoju każdej Mamusi ;) ja teraz byłam 5 dni w moich rodzinnych stronach, na Mazurach wiec spotkania z rodzina i przyjaciółmi były relaksem i śmiechem na całego :) wszyscy pytają czy naprawdę jestem w ciazy, bo nic nie widać a wrecz odwrotnie mówia ze schudłam ;) ja wizytę mam dopiero 25.11 i pojedziemy juz ze dowiemy sie czy dziewczynka czy chłopczyk, bo juz bedziemy mieli polowe za soba ;-) przyznam, ze chciałabym córcię skoro synuś juz jest, ale nie nakręcam sie by sie nie rozczarować a cieszyć ;-) zycze wszystkim miłego dnia :*

8 lata 5 miesiąc temu #1044942 przez Marysia87
Kasia to ty tez juz masz już "mini giganta" w brzuszku hihi gratuluję! !
Gosia ja tak jak ty tyle ze ja mam już dziewczynkę i chciałbym chłopca ale.... jak będzie dziewczynka tez będę przeszczesliwa- najważniejsze żeby było zdrowe.
Kurcze tak bardzo chciałabym juz poznać plec.... bo chciałabym juz kupować rzeczy dla Maleństwa. .. bo jak widzę takie małe body to aż mam łzy w oczach. Moja Basia ma dopiero 15 miesięcy ale już nie pamiętam jak to było. .. przecież te body są takie malutkie :laugh:
A wy szykujecie juz wyprawkę czy jeszcze się wstrzymujecie?

8 lata 5 miesiąc temu #1044949 przez GosiaO
Marysiu ja jeszcze nie ma nic :) kompletnie nic :) jakby nie było po 10 latach wdrażam sie na nowo :))) zacznę kupować dopiero jak bedzie wiadomo czy bardziej różowe czy bardziej niebieskie kolory przejmą dominację ;-)

8 lata 5 miesiąc temu #1044951 przez Paula1704
Ja sobie kiedyś obiecałam że przynajmniej do połowy ciąży, gdzie myślę płeć już będzie raczej pewna nie będę kupować nic, ale nie wyszło :laugh:
Jak tylko się dowiedziałam na prenatalnych, że będzie dziewczynka to ja, moja mama i szwagierka zaczęłyśmy gromadzić jakieś body itd, bo tak jak mówicie, są takie słodkie, że nie da się nie kupić :)
Psikus będzie jak się okaże, że jednak chłopiec, bo większość ciuszków typowo pod dziewczynkę ;)

8 lata 5 miesiąc temu #1044981 przez kasia1616
Dziewczyny mam dylemat. Dziś na bieliźnie poczułam że mam mokro i boję się że mogą mi się sączyć wody płodowe. Myślicie że lekarz by nic wczoraj nie zauważył?

8 lata 5 miesiąc temu #1044982 przez GosiaO
Kasiu spokojnie, jeśli boisz sie ze to wody to staraj sie nie przemęczać, poleż i jak bedzie cos nie tak to zadzwon do lekarza.

8 lata 5 miesiąc temu #1044989 przez Bogiii
Często jest też tak, że pojawiają się upławy - to całkowicie normalne i nie ma się czym martwić. Ja noszę wkładkę i też czasem czuje, że mam mokro.
Bez stresu. :)

8 lata 5 miesiąc temu #1044990 przez Marysia87
Kasia no stres.... pisałam chyba o tym jakiś czas temu... to zwiększone uplawy całkiem normalne... ja zmienialam wkładkę z 5 razy na dzień. ..juz mi się to unormowalo. Zobacz na władcę jaki to ma kolor... jeśli bialawy lub po wyschnięciu robi się żółty to nic się nie dzieje... czasami nawet to może być mocz ja z tym problemu nie miałam ale wiele kobiet "posikuje" w ciazy (taki urok).
Odpoczywaj więcej jeśli możesz a jak bardzo cie będzie to nie pokoic to pojedz na izbę przyjęć do szpitala. Chociaż moim zdaniem nic złego się nie dzieje.
Głowa do góry jest dobrze :)

8 lata 5 miesiąc temu #1044994 przez Marysia87
Kasia jeszcze mi się przypomniało ( z etapu 1 ciazy i forum z tam tego okresu ) są takie paski/wkładki do kupienia w aptekach na rozpoznanie cieknacych wód plodowych. Może to cie uspokoi.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka