BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

8 lata 5 miesiąc temu #1044996 przez kasia1616
Oczywiście u mnie w mieście w żadnej aptece nie ma tych testów ale zrobiłam test pH bo wtedy też podobno wyjdzie jak jest wysoki ale wyszedł ok więc chyba poczekam do jutra najwyżej jutro podjadę na SOR....trochę mi lepiej po tym teście...czytałam jak się leży, ze leci mocniej ale mi nic przez dwie godziny nic nie leciało.... więc mam nadzieję, że jest wszystko dobrze :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 5 miesiąc temu #1045000 przez kasia1616
Dziewczyny pojechałam do siebie na izbę przyjęć...powiedzieli, ze lekarz mnie zbada jeśli zostanę na dwa lub trzy dni w szpitalu...powiedziałam, ze wtedy najwyżej później przyjadę...ale strasznie się tym wkurzyłam...zadzwoniłam do swojego lekarza...powiedział, ze na sączenie wód trochę za wcześnie, nie mam się stresować tylko obserwować a jak bardzo chcę to jutro jest do 13 w szpitalu ( w innym mieście, tam gdzie do niego jeżdżę) i mogę przyjechać ale mówi, że to nic nie jest :) więc się uspokoiłam...na dodatek ciągle mi się chce dziś siusiu i to chyba, przez to że dzidziuś na pęcherz uciska albo sobie przewiałam co nie co :cheer:

8 lata 5 miesiąc temu #1045003 przez Marysia87
Kasia zrobiłaś test pH wyszedł ok lekarz tez powiedzi ze trochę za wcześnie na saczenie się wód. .. wiec głową do góry nie denerwuj się bo wtedy nawet mała rzecz wydaje się ogromną. ... a kiedy masz kolejna wizytę u swojego lekarza??

8 lata 5 miesiąc temu #1045004 przez kasia1616
Kolejną wizytę mam za trzy tygodnie...ale byłam u niego wczoraj i było wszystko dobrze

8 lata 5 miesiąc temu #1045010 przez Marysia87
Kasia spróbuj zasnąć a rano będzie wszystko dobrze. Trzymam kciuki za ciebie i przesyłam pozytywne myśli.
Podziękowania: kasia1616

8 lata 5 miesiąc temu #1045011 przez kasia1616
Dzięki...strach już przeszedł...za bardzo panikuję od razu :unsure:

8 lata 5 miesiąc temu #1045014 przez AsienkaZet
kasia1616 jestem tego samego zdania co Marysia, na pewno wszystko jest w porządku, musisz spróbować się nie stresować i najlepiej położyć już spać bo sen ukoi nerwy, a jutro rano jak wstaniesz to wszystko będzie dobrze a Ty spokojna :) Trzymam kciuki za Ciebie :)

Ja dziś byłam na wizycie :) Z dzidzią wszystko dobrze - rośnie jak na drożdżach :) Podczas badania mówie do pani doktor żeby mi zdjecie z usg wydrukowala a ona sie pyta: czego? - rączki? główki? nóżki?, a ja zdziwiona, że chce całe no i otrzymałam odpowiedz, że dzidzia już jest taka duża że się cała w kadrze nie mieści i dostałam wydrukowaną główkę :P :laugh: Nie mogę się doczekać II genetycznego, tam sobie wszystko dokładnie pooglądam :) :cheer: A no i dostałam żelazo bo zaczyna się anemia.

Pozdrawiam Was ciepło dziewczyny i życzę spokojnej nocki :) Ja się już kładę, bo pierwszy dzien w pracy po dłuższej nieobecności dał się we znaki ;)

8 lata 5 miesiąc temu #1045024 przez Marysia87
Asienka... powodzenia z tym powrotem do pracy... podziwiam... a do kiedy masz zamiar pracowac??
Super ze z dzidzia wszystko dobrze! No szkoda ze juz nasze maleństwa nie mieszczą się całe w kadrze :) ale niech rosną duże i silne jak się urodzi to będziemy im pstrykac zdjęcia za zdjeciem :)

8 lata 5 miesiąc temu #1045034 przez Bogiii
Asieńka, również życzę Ci powodzenia w pracy - szczególnie zdrówka i siły. Ja też jeszcze pracuję, ale w nadchodzącym tygodniu przechodzę na zwolnienie. Mimo że mam pracę biurową to jest mi zdecydowanie coraz ciężej :( , przede wszystkim mam ogromny problem ze skupieniem, zapominam słów :lol:, no i chce ta mi się chce spać, że mogłabym zasnąć na kamieniu. :silly: :whistle:

8 lata 5 miesiąc temu #1045036 przez kasia1616
Dziewczyny a u mnie już wszystko dobrze :laugh: Chyba po prostu był to problem z pęcherzem bo po żurawinie przeszło....dzięki za wsparcie...jesteście kochane :kiss:

8 lata 5 miesiąc temu #1045038 przez Marysia87
Kasia super ze dalas znać ze wszystko ok.
U mnie dzisiaj słońce wyszło wiec z Mala na spacer wyszlam żeby złapać witaminę D... i ja dysze bo mecze się po przejściu tzn przebiegnieciu za moją cora paru metrów a ona się ze mnie smieje...
Wczoraj robiłam przegląd ciuchów iii nie mam kurtki na zime :laugh: W niczym się nie dopinam... chyba w sobotę zrobię rundę po ciuszkach może coś upatrze :laugh:
A dla mojego maleństwa zostało mi po mojej córce 2 body rozmiar 56 z kr rękawkiem hehe musze do znajomych się uśmiechnąć bo wszystko wydałam może coś się uchowalo u nich.
Ooooo Maleństwo w brzuszku zaczyna szaleństwa. .. chyba od starszej siostry sie uczy. Słodko. .. uwielbiam to uczucie.

8 lata 5 miesiąc temu #1045081 przez Paula1704
Marysia to dokładnie tak samo jak ja:-D wszystkie kurtki zimowe poszły w odstawke, bo nie ma szans się w nie zmieścić ;) został mi tylko jeden płaszczyk, który był było oversize i narazie daje rade :laugh:

8 lata 5 miesiąc temu #1045088 przez AsienkaZet
Dzięki dziewczyny :) Chciałabym na pewno do końca roku popracować a może i dłużej jeśli będę się dobrze czuć i lekarz pozwoli :) Ale zobaczymy, bo jak będzie to dla mnie zbyt męczące to pójdę na zwolnienie odpoczywać :) Na razie jest w porządku :)

Kasia super, że u Ciebie już wszystko dobrze! :) :)

Co do kurtek to ja się na razie mieszczę i mam jeszcze trochę zapasu, myślę że może się uda przechodzić tą zimę ;) Hihi :)

8 lata 5 miesiąc temu #1045091 przez GosiaO
Dobrze ze juz weekend to Mamusie pracujące odpoczną ;) najważniejsze ze dobrze sie czujecie :) ja pracuje teraz z domu i musze powiedziec, ze czasami mi tak brakuje ludzi z którymi tyle codziennie sie rozmawiało, klientów ktorzy zawsze cos ciekawego nawywijali, albo staruszków co przynosili cukiereczki ;) Hahahha na wspomnienia mi sie zebrało ;) My dzis z Oskarem robiliśmy ciasteczka, bo wczoraj znalazł przepis, przepisał na kartkę przyszedł do nas i powiedział, ze jutro robimy ciastka razem :) No i tak tez zrobiliśmy, jeszcze jedna cześć została bo musi zastygnąć masa krówkowa, ale zapewne takie sytuacje zbliżają ;) Mam nadzieje ze bedzie zjadliwe ;) co do kurtek to ja mam nadzieje ze zima bedzie łagodna i nie bede musiała pod koniec kupować kurtki :)))

8 lata 5 miesiąc temu #1045105 przez Paula1704
A ja wczoraj późnym wieczorem dostałam wyniki badań prenatalnych i wszystko jest ok! Uff ;) kamień z serca, bo wiadomo, zdumiajam nerwy czy wszystko będzie jak powinno :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka