BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

8 lata 5 miesiąc temu #1045108 przez Marysia87
Paula super ze Dzidzia zdrowa. Zawsze czekanie na wyniki to stres ale najważniejsze że już je masz I ze wszystko ok!!!
Ja wczoraj nie wytrzymałam I kupiłam body i polspiochy.. mąż się ze mnie smieje ale co tam :) i kurcze dziewczynkę łatwiej ubrać bo nawet w niebieskim może być a chłopczyk w różu jakoś nie bardzo... wiec ciężko coś kupować nie znając płci :cheer:
A zastanawialiście się w co będziecie ubierac Maleństwa bo z tego co pamiętam to rok temu jak szłam świecić jajka to śnieg byl... a pewnie w kwietniu w sklepach będzie królować wiosna w ubrankach... jak rodziłam w lipcu było lepiej hehe upał 36 stopni ale body z kr rękawkiem i po sprawie....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 4 miesiąc temu #1045183 przez Marysia87
Witam się w zimny poniedziałek.
Jak tam kobietki pracujące?? Macie siły chodzić do pracy czy zmęczenie was dopada?
W przyszłym tygodniu czeka mnie zrobienie krzywej cukrowej i juz mi nie dobrze na samą myśl bleee obiecałam sobie ze przez ten tydzień nie tkne słodkiego ale... od rana zjadłam juz dwa milkyway przed ciążą nie ciaglo mnie do słodkiego a teraz co chwila jakiś batonik bym wciagnela :woohoo:

8 lata 4 miesiąc temu #1045239 przez Marysia87
Dziewczyny któraś z Was pisała o soku z cebuli?? Jak się go przyrządza. ..

8 lata 4 miesiąc temu #1045240 przez kasia1616
Gosia pisała, że Cebule w krążki i zasypujesz cukrem. :lol:

8 lata 4 miesiąc temu #1045242 przez GosiaO
Syrop z cebuli tak ja zawsze robię nawet swojemu Oskarowi jak choruje :) niby stary domowy sposób, ale u nas działa :) cebula w krążki - cukier- cebula w krazki- cukier, takie warstwy i ja zawsze robię to w słoiczku bo nie pachnie zbyt ładnie, jeden słoik robię na 2-3 dni :) zdrówka!

8 lata 4 miesiąc temu #1045253 przez Miluniaa
Ja uwielbiam ten syrop on mi strasznie smakuje ! :) :) :)

Ktora teraz ma wizyte ?? Ja dopiero 21 ... umieram z ciekawosci :)

8 lata 4 miesiąc temu #1045255 przez Paula1704
Milunia ja coprawda nie dziś, ale jutro, ale też się już nie mogę doczekać :) i ciekawa jestem czy moja dziewczynka nadal jest dziewczynką, czy jej tam przypadkiem nic nie urosło :laugh:

8 lata 4 miesiąc temu #1045265 przez kasia1616
Ja mam dopiero 22.11....już się nie mogę doczekać.... :) u mnie zimno i mroźno...brrrr ale samopoczucie dobre :cheer: buziaki!

8 lata 4 miesiąc temu #1045267 przez GosiaO
To ja mam najpóźniej bo 25.11 i powiem szczerze, ze chyba nigdy tak nie czekałam wizyty ;) jakoś momentami dopada mnie stres ;) ostatnio śmiałam sie ze swoja przyjaciółka ze mam demencję ciążowa bo oczywiście cały zeszły tydzien 3 poparzenia a w niedziele to przeszłam sama siebie, bo zamiast talerza wzięłam w rękę gorąco patelnie :/ i nie żebym zawsze była taka roztrzepana, ciaza mi poprzestawiała wszystko i dlatego sama siebie nie poznaje ;) Teraz przez 3 dni pilnuje Siostrzeńca wiec mam wesoło z dwulatkiem :)))

8 lata 4 miesiąc temu - 8 lata 4 miesiąc temu #1045341 przez AsienkaZet
Oo dziewczyny to wszystkie mamy w podobnym czasie te wizyty :)

Co do chodzenia do pracy to daje radę, ale dziś akurat mam wyjątkowo dziwny dzień i jakiś taki nastrój jesienny :( Apetytu też nie mam ostatnio... ale wyszło mi w krwi ze sie zaczyna anemia ciazowa i gdzies wyczytałam ze przez to moze nie byc apetytu - miała tak któraś z Was? :) zaczęłam stosować żelazo i mam nadzieję, że jak unormuje jego poziom to apetyt szybko mi wróci :D Z chęcia chciałabym mieć smaka np. na 2 a nawet i 5 milky way'ów :laugh: :) ;)

Gosia z tą patelnią to mnie rozłożyłaś na łopatki ! Uważaj na siebie :)

8 lata 4 miesiąc temu #1045343 przez Marysia87
Asienka ja miałam w 1 ciazy anemię. ...
Co robilam:
1. Odstawiłam całkiem herbate czarna i kawe (chociaż ja kawy nie pilam- bardzo sporadycznie, natomiast heraty to pilam z 20 kubków na dzien)
2. Do picia sok z burakow, herbata z pokrzywy (1szkl dziennie nie wiecej)
3. Natka pietruszki w każdej zupie
4. Jajka (nie mogłam jeść miesa a jakoś trzeba było to nadrobic)
Po miesiącu wyniki mi się poprawiły hemoglobona była w dolnej granicy ale w normie.
Potem wrócił apetyt wiec starałam się jeść mięso na obiad i pić do tego sok pomarańczowy żeby lepiej przyswajać i było ok.
Syrop z cebuli zaczął puszczać soki... wypiłam 1 łyżeczkę i wyladowala w kibelku... może jutro rano będzie lepiej :unsure:

8 lata 4 miesiąc temu #1045345 przez AsienkaZet
Marysiu serdecznie dziękuję Ci za rady!! :) Herbatkę z pokrzywy popijam, dziś mam zamiar też zrobić sama sok z buraka i jabłka i wypić na wieczór :) :) Resztę rad też przetestuje :) :)

Trzymam kciuki, żeby soczek z cebuli Ci się przyjął :) Może spróbuj z zatkanym nosem go wypić? Chociaż nie wiem czy to coś da :P

8 lata 4 miesiąc temu #1045368 przez Marysia87
Paula trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę! ! Mam nadzieje ze lekarz juz potwierdzi plec w 100% i śmiało będziesz kupować sukienki :laugh:
Gosia a ten syrop to można ile pić dziennie?? Bo dziś rano wzięłam z 3 łyżeczki i teraz tez 3... przynajmniej jak kaszle to czuje ze od płuc się coś odkleja... rewelacja ten syrop... aczkolwiek wczoraj wieczorem myślałam że umrę jak go spróbowałam ale dzisiaj spoko nawet mi smakuje :laugh:
I uważaj na siebie bo jak widać ciaza powoduje u ciebie różne smieszne/tragiczne sytuacje... chwycic patelnie hehe mam nadzieje ze juz nic ci się nie przytrafi!! Opieka nad 2 latkiem. .. widzę etapami schodzisz na dol następny etap noworodek! ! Ale to dopiero w kwietniu :whistle:

8 lata 4 miesiąc temu #1045386 przez Bogiii
Cześć dziewczyny:) Ja miałam wczoraj wizytę, czekałam na nią z niecierpliwością, a zleciała chwila moment. :) Podczas badania sama już chciałam się zapytać o płeć, ale lekarz mnie wyprzedził i zapytał, czy chcę wiedzieć. :) Będzie dziewczynka!!! :) Co mnie w ogóle nie zdziwiło :D Mąż nie chciał znać płci, ale ciekawość go zjadła. U maleństwa wszystko w porządku, chociaż jestem trochę wkurzona, bo lekarz nie dał mi zdjęć - twierdził, że mu drukarka nie działa... :dry: Od dziś jestem na zwolnieniu lekarskim, miałam plan się wyspać, ale mnie teściowa obudziła o 8 rano. :pinch: Mam zamiar odpoczywać i poczytać zaległe książki. :)

8 lata 4 miesiąc temu #1045392 przez Marysia87
Bogi!!! Gratulacje! !! Dziewczynki są super!!!
Oj same dziewczynki się ujawniają!!! Ciekawe która pierwsza się pochwali ze jej dzidzia ma "sisiorka" :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka