BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

8 lata 4 miesiąc temu #1046216 przez Marysia87
Milunia piękny brzusio!!!
Podziękowania: Miluniaa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 4 miesiąc temu #1046221 przez AsienkaZet
Miluniaa jaki super brzusio!! :)

Ja też się pochwalę swoim :)

My wczoraj byliśmy na II usg genetycznym - wszystko jest dobrze, dzidzia zdrowa i potwierdziło się, że będzie córeczka :) :) :) Widzieliśmy nawet jak się lekko uśmiecha, prze slodka :) Niesamowite przeżycie takie badanie :)
Załączniki:

8 lata 4 miesiąc temu #1046231 przez Marysia87
Asienka wow brzuszek piękny! ! No i jeszcze raz gratuluję dziewczyny. To teraz śmiało ubranka typowo dziewczęce można kupowac :laugh:
Milego wieczorku...
Kasia jak tam u Ciebie??
A reszta dziewczyn co tam u Was?? Napiszcie cos :cheer:

8 lata 4 miesiąc temu #1046233 przez kasia1616
a dziś był dzień bez bólu....za to przed wczoraj było nie dobrze....ale wiem, że będzie dobrze...przed chwilą zjadłam pysznego loda w polewie czekoladowej :cheer:

8 lata 4 miesiąc temu #1046234 przez Marysia87
Kasia ja też się lodami zajadam :laugh: juz kupuje takie duże pudełka bo za szybko znikaja :whistle:

8 lata 4 miesiąc temu #1046236 przez Miluniaa
Dzieki dziewczynki :kiss:
Asienka u Ciebie tez juz widac! super!
Jutro o 13 mam wizyte :woohoo: trzymajcie kciuki :)

8 lata 4 miesiąc temu #1046238 przez kasia1616
Asieńka, Milunia wy chyba sobie te brzuszki pompujecie :silly: Są śliczne :cheer: U mnie więcej tłuszczyku widać niż brzuszka :laugh:

8 lata 4 miesiąc temu #1046242 przez Marysia87
Milunia kciuki będą zaciśnięte
A mam pytanko czy ktoras chodzi na szkole rodzenia??? Bo zastanawia mnie jak to jest ze spaniem w ciazy. W 1 ciazy naczytalam się ze tylko na lewym boku i potem na porodówce jak polozna kazała mi się polozyc na prawym to prawie z" bólu umarlam" teraz śpię tak jak się ułoże tzn na brzuchu juz nie mogę ale bardzo często śpię na plecach.... może na szkole rodzenia o tym było? ? Albo macie swoje przemyślenia na ten temat?!

8 lata 4 miesiąc temu #1046244 przez GosiaO
Hej dziewczyny :) ja zapisałam sie do szkoły rodzenia ale dopiero od stycznia, gdyż trwa 10 tygodni i doszłam do wniosku ze tak bedzie najlepiej ;) mi ostatnie 2dni pojawił sie brzuszek ale tez pobolewa mnie i nie wiem czy przegielam z intensywnością czy Dzidzia szaleje ;) w piątek mam wizytę wiec juz kilka dni i zobaczę swojego Brzdąca :) Oskar jedzie z nami wiec ciekawa jestem jego reakcji :) cieszę sie ze u Was wszystko dobrze i Kasiu dobrze, ze u Ciebie spokojniej. Zycze miłego wieczoru :)

8 lata 4 miesiąc temu #1046246 przez Miluniaa
Na lewym boku staralam sie od 3 trymestru kiedy dziecko jest na tyle duze ze moze cos ucisnac, wczesniej to tyylko nakrecanie bo na logike jak dziecko ucisnie zyle glowna jak ma kilka gram :)
Ja teraz wiecej w sumie spie na lewym, bo na prawym czesciej wystepuje u mnie zgaga, przy porodzie mala zaczela cofac glowke i kazali mi na lewym sie polozyc :)
Generalnie po prawej stronie sa narzady, po lewej nie ma nic wiec zaleca sie ten bok :)

8 lata 4 miesiąc temu #1046247 przez Miluniaa
Do szkoly rodzenia nie chodzilam ale bylam przygotowana do porodu :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 4 miesiąc temu - 8 lata 4 miesiąc temu #1046295 przez Marysia87
Witam sie w ten sloneczny poniedzialek.
Miluniaa nie słyszałam o tym "sprzęcie" nawet... a powiedz udało ci się uniknąć naciecia przez to?? Moja kuzynka mega się boi porodu może jej kupie pod choinkę. Ja i tak nie skorzystam bo tylko cesarka mnie czeka :(
A ja muszę sie pochwalić następnym etapem mojej ciąży. ... widziałam jak brzuszek falowal :laugh: aż zawołała męża żeby też zobaczył i tez widział! ! Więc to nie było przewidzenia. Ale się ciesze.
Milunia daj znać po wizycie dzisiejszej.

8 lata 4 miesiąc temu #1046316 przez Mala_ewa
Hej dziewczyny:)

Przepraszam, że nie piszę (nie mam doświadczenia i wolę nie zabierać głosu) słowo harcerza - wszystko czytam! :) i jestem wdzięczna za wzystkie rady. Ja też starałam się spać na lewym boku, ale czasem się nie da. Dobrze, że piszecie, że "wymagane" jest to od III trymestru. ufff!!

Co do płci, jeszcze nie znamy. ;/ W grudniu mam badanie II trymestru i mam nadzieję, że Fasolka ujawni swoją płeć :D:D U mnie ostatnio była niska hemoglobina i dostałam pigulasy + piję soki: burak-marchew-jabłko.
No i też często siusiam i lekarz powiedział, że mam zrobić posiew moczu... ciekawe ... ja zawsze dużo razy w ciągu dnia korzystałam z WC, ale teraz to trochę uciążliwe, zwłaszcza jak jedziemy na zakupy/do kina, to nawet 2 razy muszę zaliczyć kibelek. :D:D:D

Słonecznie pozdrawiam! :):):)

A!!! I PIĘKNE Brzuski, Dziewczęta! <3 <3 <3

8 lata 4 miesiąc temu #1046319 przez Mala_ewa

Miluniaa napisał: Do szkoly rodzenia nie chodzilam ale bylam przygotowana do porodu :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wow... wygląda to kosmicznie. :) Ja nastawiam się na poród siłami natury, ale mój mąż kaze mi sie skonsultowac z okulistą, bo jestem krótkowidzem z astygmatyzmem i straszy mnie odklejeniem siatkówki :sick: :blink: :blink: Ktoras z Was jest może krótkowidzem i rodziła naturalnie ? :)

8 lata 4 miesiąc temu #1046328 przez nadinchen
Miluniaa ja też nie słyszałam o czymś takim. Do szkoły rodzenia chodziłam w 1 ciąży - teraz nie będę bo w sumie po co :)
Ja się na prawym i na lewym boku oraz na plecach. Mam poduszkę rogala - bo mi jakoś tak czasem nogi i ręce mrowieją. Ja całą pierwszą ciążę tak spałam. Chyba na lewym nawet częściej bo jakoś tak wygodnie mi było.
Ja w ostatnim momencie porodu i tak miałam nacięcie, bo jak to lekarz stwierdził "wąsko tam u mnie" i inaczej się nie dało, ale ładnie wszystko się zagoiło. I tak wolę tak niż samoistnie pęknąć. Teraz tyko się zastanawiam czy znowu będą nacinać czy już się da bez tego.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka