BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

8 lata 4 miesiąc temu #1047038 przez AsienkaZet
Hej Dziewczyny :)

Tydzień nie udzielałam się na forum bo taka zabiegana byłam a tu tyle tematów, nowych informacji i wiadomości! Tyle się dzieje! :)

Miluniaa, Marysia87 i maga4 gratuluje chłopców !! :)

GosiaO niezłego psikusa Wam dzieciątko zrobiło :) Oby tego 15stego się dobrze ułożyło to w końcu się dowiecie czy dziewczynka czy chłopczyk :D :D

My z mężem się wciąż zastanawiamy nad imieniem, jest kilka typów, ale na razie na prowadzeniu jest Hania :)

kasia1616 pomysł z tymi bałwankami i reniferkami bardzo fajny :) W ogóle cokolwiek własnoręcznie zrobionego zawsze daje więcej radości niż gotowe kupione ;)

U mnie dziś też ta niedziela jakaś dziwna, pół dnia spałam, cały dzień boli mnie głowa - muszę się chyba napić kawki, żeby podnieść troszkę ciśnienie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 4 miesiąc temu #1047129 przez Marysia87
Asienka fajnie ze się odezwałaś zaglądaj i pisz częściej.
A ja jestem przeszczesliwa śnieg spadl!!! :woohoo:

8 lata 4 miesiąc temu - 8 lata 4 miesiąc temu #1047275 przez kasia1616
Hej Mamusie :) byłam u lekarza i jest o wiele lepiej...nie muszę cały czas leżeć....niestety mój maluszek był mega wstydliwy...lekarz próbował na wszystkie strony by zobaczyć płeć a mały skurczył nóżki że nic nie mogliśmy dostrzec....też już nie mieści się w kadrze więc myślałam, że będę miała ładne zdjęcie buźki a maluszek zakrył się raczkami i takie też mam zdjęcie :laugh: miałam już badania połówkowe...widziałam dziurki od nosa, wargi, żołądek i waży 255 gramów, brzuszek ma ponad 12 cm a główka 4,28 cm :laugh:

8 lata 4 miesiąc temu #1047277 przez Paula1704
Kasia no to super wieści! Tylko szkoda, że nie znasz jeszcze płci. Może następnym razem się pokaże :laugh: Ale w sumie to może lepiej, bo ja znam i wpadłam już w wir zakupów! Więc mam nadzieję, że żaden siusiak mi już nie urośnie, bo rzeczy typowo dziewczyńskie :)
Ja mam wizytę dopiero w przyszłą środę i już nie mogę się doczekać!
Podziękowania: kasia1616

8 lata 4 miesiąc temu #1047281 przez GosiaO
Kasia bardzo dobre wieści :-) juz nic nie bedzie sie działo i spokojnie dotrwasz do porodu :-) pocieszyła mnie ze nie tylko moj Maluch nie chce sie ujawnić ;-)
Podziękowania: kasia1616

8 lata 4 miesiąc temu #1047282 przez kasia1616
Gosiu te nasze maluchy są już tak cwane bo jak lekarz zaczynał badać to on normalnie miał nóżki :) a mój mąż stwierdził, ze jest wstydliwe po nim :) właśnie sobie myślę, że dobrze, że nie znam płci bo też bym wpadła w wir zakupów przed świętami i mogłoby na prezenty nie starczyć :P a uwielbiam małe ciuszki są takie piękne. a dziewczyny jakie rozmiary kupujecie?
dziękuję WAM ZA WSPARCIE!!!!!!!!

8 lata 4 miesiąc temu - 8 lata 4 miesiąc temu #1047283 przez Paula1704
Ja mam kilka takich 50-56 ale nie wiem czy będę kupować więcej, bo szwagierka mi mówiła, że jej córeczka urodziła się taka duża, że wiele z tych najmniejszych nigdy nie założyła. Więc bardziej skupiam się na tych 62, a jak będzie dzidziuś malutki to na szybko się dokupi więcej tych malusich.

Ale to mój pierwszy maluch więc może wypowiedzą się te bardziej doświadczone ;)

8 lata 4 miesiąc temu #1047285 przez kasia1616
No właśnie ja też tak chyba się skupię bardziej na 56, chociaż moja koleżanka urodziła Pawełka który miał 49 cm :)

8 lata 4 miesiąc temu #1047288 przez GosiaO
Ja mysle ze kupie 56 i większe bo moj Oskar urodził sie 57 i wszystkie dzieciaczki w rodzinie zawsze są długie ;-) co do płci to jeszcze po cichutku mam nadzieje ze bedzie dziewczynka ;-)

8 lata 4 miesiąc temu #1047289 przez kasia1616
Ja następne podejście jeśli chodzi o odkrycie płci będę miała dopiero 20.12 :) ale przynajmniej na święta będę przebadana :laugh:

8 lata 4 miesiąc temu #1047291 przez GosiaO
My mamy 15 na 19:00 bo jedziemy do szpitala jak pan doktor ma dyżur ;-) tez mowie ze bedzie prezent na święta, ale moze byc tak ze zamiast prezentu dostaniemy psikusa ;-)))))

8 lata 4 miesiąc temu #1047297 przez Marysia87
Hej.
Kasiu super wiadomość... leżenie i odpoczynek zrobiło swoje. A Maleństwo super rośnie. ..
Gosia i Kasia trzymam kciuki żebyście na święta wiedziały co tam w brzuszku Wam rośnie.

Co do ciuszkow Basia urodziła się 54 cm. Miałam ciuszki 62 i wisiały na niej strasznie hehe.
Teraz też kupuje 62 przez pierwszy miesiąc będą duże ale raz dwa dziecko urośnie i będzie pasować. ... Basia chodziła w 62 chyba ok 3-4 miesięcy. Wiadomo najpierw za duże ale potem w sam raz a potem robiło się ciasno hehe.

8 lata 4 miesiąc temu #1047318 przez nadinchen
Hej :)
Któraś z was pytała o zgagę: macierzynstworaz.pl/index.php/2016/03/22...ie-ze-zgaga-w-ciazy/
Moja miała 56 cm, a te 62 na niej długo jeszcze wisiały, więc na pewno będę kupować 56 cm, bo teraz nie będę miała za dużo. Wcześniej od siostry pożyczałam.
Gratuluję Dziewczyny chłopaków :)

8 lata 4 miesiąc temu #1047415 przez AsienkaZet
O to już drugi maluszek na forum robi psikusa i nie chce ujawnić swojej płci ;) Oby na kolejnych wizytach było widać :D :D

Ja już zaczęłam co nieco kupować dla córeczki :) W rozmiarze 56 :) Na razie pojedyncze śpioszki, pajacyki czy kaftaniki :) W szał zakupów wpadnę pewnie po Świętach :D

8 lata 4 miesiąc temu #1047431 przez kasia1616
Mam pytanie dziewczyny czy wy wiecie jak się nazywa materiał teraz często są z niego kocyki z jednej strony jest normalny materiał a z drugiej taki milutki i nie wiem jak on się nazywa a chce zamówić go :laugh: mam nadzieje że mnie zrozumialyscie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka