- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Mamusie KWIECIEŃ 2017
Mamusie KWIECIEŃ 2017
- maga4
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mala_ewa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

A chciałam zapytać, czy macie coś takiego:
allegro.pl/ceba-suzie-zestaw-komoda-wani...3w1-i6557129024.html
ewentualnie można kupić taniej, bo za 50 zł sam stelaż/stojak pod wanienkę. Pytam, bo mamy wannę w łazience i zastanawiam się czy codzienne kąpiele nie zrujnują mi kręgosłupa. Dodam, że mój mąż ma problemy z kręgosłupem i tez przez wzgląd na niego myslałam o czymś takim.
Niekoniecznie to co wrzuciłam, bo jest to opcja "duży grat" "drogi grat" ale coś na kształt.
- Paula1704
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 7

My dziś byliśmy na wizycie, tatuś pooglądał sobie córeczkę i strasznie szczęśliwy. Mała dziś była dość grzeczna więc w nagrodę jej kupiłam ten monitor oddechu z babysense

A 22go jedziemy na połówkowe

- Mala_ewa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Uwaga! Otulacz-śpiworek-rożek ?! o co chodzi, czy wszystkie służą do położenia dziecka spać?

- Mala_ewa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
agnieszkakudela.pl/rozek-kocyk-spiworek-...e-koldra-i-poduszka/
- nadinchen
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 11

Ja rożka w ogóle nie miałam, ale to chyba chodzi bardziej o Ciebie - jak się Tobie będzie taką kruszynkę lepiej trzymało. Ja używałam np grubszego kocyka i po prostu zawijałam jak rożek

Śpiworek u nas się nie sprawdził. Wkurzało mnie to wyciąganie i wkładanie jak trzeba było w nocy karmić czy przewijać,a nie chciałam małej budzić. Później jak już się zaczęła rozkopywać to się z kolei córka denerwowała, ze nie ma luzu, a lubi zmieniać pozycje w nocy, więc w efekcie ma kołdrę, na której zawsze śpi i później w nocy przykrywam ją kocem

Otulacz- to chyba jakaś nowość, bo ja nawet w 1 ciąży tego gadżetu nie zakodowałam

Co do tej wanienki co Ewa wrzuciłaś - ja miałam zwykłą ze stelażem i kąpaliśmy w pokoju, a przewijak przenosiłam na pralkę do łazienki na czas kąpania. Normalnie miałam przewijak na łóżeczku, bo u nas nie bardzo jest miejsce na tego typu rzeczy czy komody osobne z przewijakiem. Ja mam nianię firmy Avent.
Ja matę szybko zaczęłam używać bo kładłam ją też na łóżko jak mała leżała w razie gdyby coś jej się ulało czy inne przygody zdarzyły. Karuzelę miałam pożyczoną od siostry i chyba zamontowaliśmy jak miała 4-5 miesięcy, ale była jakaś nieporęczna bo musiała jakoś kombinować żeby dziecko wyjąć i nie zauważyłam żeby mała była nią zainteresowana, więc zdjęłam po miesiącu i uważam za zbędny gadżet. Dużo jest takich nowinek, które ładnie wyglądają i są polecane na blogach czy innych stronach z artykułami dla dzieci, ale w większości w ogóle się nie sprawdzają - taka moja opinia. Jak coś to pytajcie

U mnie lekarka mówi, że zawsze się liczy skończony tydzień, a nie ten ktory zaraz się zacznie

Marysia Strona z muślinami: www.minkyitkaninki.pl/pl/c/Muslin-Bambusowy/57
- kasia1616
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Jeśli chodzi o mnie to nie będę inwestować w zabawki typu szumisie i inne bo nie kosztują one mało a nie jestem do nich przekonana. Wanienkę Kupujemy tradycyjną i nie drogą kosztuje chyba w Smyku ok 30 czy 40 zł (ostatnio widziałam wanienkę za prawie 400 zł z prysznicem i z kranikiem). Przewijak tradycyjny na łóżeczko, ponieważ nie podobają mi się przewijaki z komodą ale to kwestia gustu i miejsca w pokoju. u mnie by było miejsce ale jestem tradycjonalistką. U Mikołaja zamówiłam ochraniacze na łóżeczko i już wiem w sekrecie, ze przyszło takie jak chciałam...ze Smyka...z jednej strony kolor miętowy jasny z materiału Minky a z drugiej szara bawełna w chmurki

buziaki
- Marysia87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Teraz mam zamiar nabyć z Ikei wanienke no i krzesełko do karmienia równiez... mam takie "super wypasione z niewiadomą ile pozycjami" i szczerze jest do dup.... rodzice kupili z Ikei (bo prawie zawsze w niedziele na obiedzie jestesmy) i tez o wiele lepiej mi sie ja karmi i karmiło jak była mlodsza.
- Marysia87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Dziewczyny a czy ktoras z Was pracuje jeszcze?? Czy wszystkie juz na l4 "ciazowym"?!
- GosiaO
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Marysia87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Oj rzeczy jest sporo do kupienia/załatwienia przed narodzinami... ja chyba jakaś check listę zrobię i mimo że jestem na bieżąco bo córka jest malutka to i tak mnie ta ilość przeraza hehe
Mam w takim bądź razie pytanie do mam pracujących- jest coś takiego jak krótszy czas pracy ze względu na ciążę? ?!! Chodzi mi o normalna umowę i prace 8h dziennie... z tego co wiem ze po porodzie jak.się karmi to jest krócej praca ale w ciazy??!! Koleżanka walczy z pracodawcą ale nie wiem czy słusznie może któraś się zna?!
- maga4
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja pracuje o raczej będę pracować do końca marca. Mieszkam w Irlandii i tu mi nikt nie da chorobowego jak sie nic nie dzieje. Jedyne co wywalczyłam w pracy to skrócenie nocek z 12h na 8h ale na mój koszt.
- Paula1704
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 7

Co do pracy to niby jestem drugi miesiąc na zwolnieniu, ale chodzę czasem do pracy, bo chcę jeszcze pomóc szefowi, a że płaci mi za to dodatkowo to nawet chętnie idę, bo jak wiadomo teraz każdy pieniądz potrzebny

Do tego chodzę pomagać przy interesie rodziców, więc tak naprawę to może 2 dni w tygodniu siedzę w domu

A co do wyprawki to znalazłam gdzieś na internecie jakąś listę, którą wydrukowałam i się przeraziłam ile tego jest

- AsienkaZet
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- Marysia87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Właśnie wróciłam od lekarza-wszystko ok ale.... poprosiłam o zdjęcie ze to chłopak lekarz mówi nie ma sprawy no iiii bum!! Plec nie do określenia mowie ze ostatnio mówił ze to chłopak a on ze teraz nie może tego powiedzieć

Tak pozatym to Maly (bądź Mala) waży 700 gram! !